وی بیان کرد: پیشگیری از سوختگی، درمان سوختگی حاد، جراحی ترمیمی سوختگی و بازتوانی سوختگی از جمله محورهای اصلی این کنگره هستند.
عضو شورای پژوهش مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره مشکلات درمانی بیماران سوخته، افزود: سوختگی مشکلات درمانی فراوانی دارد و این مشکلات از زمانی که فرد دچار سوختگی می شود تا هنگامی که به جامعه بر می گردد ادامه دارد، برای رفع مشکلات سوختگی بهترین راهکار پیشگیری از سوختگی است که باید تمام سیستم های درمانی کشور برای پیشگیری از سوختگی بسیج شوند.
اسعدی تصریح کرد: مهمترین مشکلات سوختگی اقدامات اجتماعی و در سطح خانواده، محیط کار برای پیشگیری از سوختگی است، بنابراین ما باید سعی کنیم بتوانیم پیشگیری از سوختگی را به صورت موثر انجام دهیم.
وی اظهار کرد: بیمار سوخته به ویژه در سوختگی های عمیق و وسیع با مشکلی بزرگ روبرو است که چند مشکل اختلالات شدید در سیستم های عمومی بدن به ویژه در سیستم گردش خون، قلبی و عروقی و تنفسی است، این اختلالات جان فرد را در معرض خطر قرار می دهد و سلامتی اش را تهدید می کند.
عضو شورای پژوهش مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: باید در سوختگی های حاد بتوانیم در 24 تا 48 ساعت نخست پس از سوختگی احیاء را به صورت موفق انجام دهیم و علائم حیاتی بیماری را تشدید کنیم، مشکل دیگری که بیماران سوختگی حاد با آن مواجه هستند پوشش زخم هایشان است؛ بنابراین باتوجه به درصد و عمر سوختگی نیاز به پوشش هرچه سریعتر زخم سوخته وجود دارد.
اسعدی اظهار کرد: مشکل دیگری که پس از گذراندن فاز حاد و احیای بیماران سوختگی حاد وجود دارد، عفونت سوختگی است، عفونت سوختگی شایع ترین علت مرگ و میر بیماران سوختگی حاد محسوب می شود.
وی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم آمار عفونت های ناشی از سوختگی را به حداقل برسانیم باید بخش های ایزوله و کاملا مجزا در مراکز درمانی کشور داشته باشیم، ما باید پس از سوختگی از پوشش های موقت مناسب استفاده کنیم، این پوشش ها از ورود باکتری ها و میکروارگانیسم ها به داخل زخم جلوگیری می کنند در نتیجه عفونت های گسترده در بدن بیمار سوخته ایجاد نمی شود.
عضو شورای پژوهش مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: پوشش دائمی زخم هم در بیماران سوخته اهمیت بسزایی دارد پوشش های موقت و دائمی زخم ها از ورود عفونت به داخل زخم سوخته جلوگیری می کند همچنین این پوشش ها سبب می شوندکه تعادل های آب و الکترولیتی در بدن بیمار برقرار شود بنابراین عوارض متابولیکی و تغذیه بیمار به حداقل می رسد.
اسعدی درباره مسائل تغذیه ای و اختلالات متابولیکی بیماران سوخته تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که هم زمان با سوختگی برای بیماران به وجود می آید مسائل تغذیه ای و اختلالات متابولیکی است، سوختگی بیماری چند جانبه است که در آن سیستم های مختلف بدن درگیر می شوند، بنابراین برای درمان بیماران سوخته باید تیم پزشکی شامل جراحان سوختگی، جراحان ترمیمی سوختگی، متخصصان عفونی، متخصصان داخلی، متخصصان کلیه و نفرولوژی متخصصان ریه و در صورت نیاز متخصصان غدد داخلی و قلب و عروق حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای مقابله با عوارض سوختگی پیشگیری از سوختگی و درمان بهتر سوختگی ما باید اقدامات ملی را انجام بدهیم، همچنین درمان سوختگی نیازمند بودجه اقتصادی چشمگیری است، ما باید سعی کنیم بیماران سوخته را با حداقل عوارض جسمی و به ویژه روانی به اجتماع برگردانیم.
عضو شورای پژوهش مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماران سوخته پس از اینکه فاز حاد سوختگی را سپری می کنند دچار تغییر شکل هایی در اندام های مختلف بدن می شوند، این تغییر شکل ها می تواند عملکرد اندام های مختلف بدن مانند دست و پا را با مشکل مواجه کند، همچنین این تغییر شکل ها زیبایی فرد را نیز از بین می برد، در نتیجه شخص نمی تواند به صورت یک عضو فعال در محیط کار قبلی خودش به فعالیتش ادامه بدهد.
اسعدی افزود: اقدامات جراحی های ترمیمی نقش موثری در بازگرداندن عمل کردن بیماران سوخته دارد، با استفاده از این جراحی ها بیمار سوخته می تواند فعالیت های فیزیکی را که در گذشته انجام می داده است، هم اکنون انجام دهد، مشکلات زیبایی می تواند آسیب روانی سنگینی را به بیماران سوخته وارد کند در نتیجه این افراد معمولا سطح اعتماد به نفسشان کاهش پیدا می کند و این باعث می شود که از حضور در اجتماع خودداری کند، جراحان پلاستیکی و ترمیمی می توانند مشکلات ظاهری بیماران سوخته را به حداقل برسانند.
وی تاکید کرد: بیماران سوخته پس از گذراندن فاز حاد بیماریشان نیاز به فیزیوتراپی و بازتوانی دارند که این کار به کمک سیستم های توانبخشی، طب فیزیکی و فیزیوتراپی انجام می شود.
عضو شورای پژوهش مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: علاوه بر عوارض جسمی شدیدی که بیماران سوخته با آن مواجه می شوند، این افراد معمولا دچار مشکلات روحی و روانی بسیاری هم می شوند، سوختگی می تواند در اغلب موارد با افسردگی نیز همراه باشد، بنابراین نقش روانپزشکان و روانشناسان بالینی در بهبود وضعیت روحی و روانی بیماران سوخته بسیار اهمیت دارد.
اسعدی اظهار کرد: باید بتوانیم در 24 ساعت نخست پس از سوختگی به ویژه در مورد سوختگی های عمیق و وسیع که فرد نیاز به بستر شدن در بیمارستان دارد مانع از دست رفتن آب و الکترولیت های بدن شویم، زیرا بیماران سوخته به ویژه در سوختگی های درجه 2 و عمقی و سوختگی های درجه 3 با درصدهای بالا عایق فیزیولوژیکی سوخت را ندارد، بنابراین با یک مشکل بزرگ روبرو هستند که این مشکل می تواند جانشان را به خطر بیاندازند.
وی یادآور شد: در 24 تا 48 ساعت نخست پس از سوختگی ما باید بتوانیم تعادل یونی- الکترولیتی جریان خون و سیستم های سلولی و خارجه سلولی بدن را برقرار کنیم، در 24 ساعت تا 48 ساعت نخست پس از سوختگی، احیا، مایع درمانی و تنظیم و آب و الکترولیت های بدن در حفظ جان بیمار نقش حیاتی دارند، اگر در 24 تا 48 ساعت نخست پس از سوختگی عملیات احیا به خوبی انجام نشود احتمال از دست رفتن جان فرد وجود دارد که هر چه درصد و عمق سوختگی بیشتر باشد این احتمال بیشتر می شود.
انتهای پیام/