سبحانی افزود: مالیات رابطه ای مستقیم با درآمد کل جامعه و با مخارج دولت دارد. از اینرو برنامه ریزی و تدوین اهداف توسعه ای می تواند به پیشرفت اقتصادی و رفاهی کشور منجر شود.
وی ادامه داد:درآمد کشور در سال ۱۳۰۱، حدود ۹۰۰ میلیون تومان بود که ۶۲ درصد از کل این درآمد را مالیات تشکیل می داد. اکنون در لایحه بودجه بندی سال ۹۷ این تقسیم بندی بالغ بر ۶۷ درصد است. بنابراین در این فاصله زمانی حدود ۹۰ ساله سهم و پایداری مالیات ها ثابت باقی مانده است.
وی معتقد است، برای اینکه مالیات ها کمتر صرف هزینه های جاری شود، باید به حل آگاهانه مشکلات روی بیاوریم،در کشور برخی از مشکلات درهم تنیدگی دارد و باید مسائلی که مشابه هم هستند را در الویت قرار بدهیم.
رئیس موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران افزود: در سال های اخیر سازمان امور مالیاتی و دانشگاه تهران با همکاری یکدیگر تمرکز ویژه ای برای حل چالش های کشور کرده است.
وی بیان کرد: افزایش مالیات گیری و کارآمدی سازمان امورمالیاتی باید در اهداف و چشم انداز ما قرار بگیرد اما مشکلات اقتصادی همچون رکود اختلالی در این امر ایجاد کرده است.
سبحانی گفت: البته تمام مشکلات مالیاتی به چالش های اقتصادی معطوف نمی شود و ما گاهی در مسائل مفاهیمی به مشکل برمی خوریم که با همکاری های دانشگاه و سازمان امور مالیاتی قابل حل هستند.
انتهای پیام/