سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه مطرح شد

آخرین اخبار از پرونده‌های غائله پاسداران، جاسوسان محیط زیستی و اختلاس در وزارت نفت/ انسداد 91 حساب به ارزش 37 هزار میلیارد تومان در پرونده فساد ارزی/ افزوده شدن اتهامات احمدی نژاد

سخنگوی قوه قضاییه آخرین اخبار مربوط به پرونده‌های غائله پاسداران، جاسوسی محیط زیستی و اختلاس در وزارت نفت را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و بیست و پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز(یکشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: طی چند هفته گذشته حادثه سقوط هواپیما را داشتیم که همه کشور را داغدار کرد و علی‌رغم تلاش‌های انجام شده از سوی تمامی دستگاه‌های کشور، به علت شرایط بد آب و هوایی نتوانستد تمام اجساد را پیدا کنند و به همه خانواده‌های داغدار تسلیت می‌گویم.

آخرین وضعیت پرونده غائله پاسداران

وی افزود: متاسفانه عده‌ای که ادعای دین‌مداری می‌کنند در خیابان پاسداران اقدام به اغتشاش کردند و به پاسداران کشور تعرض مستقیم کردند و تعدادی از پاسداران کشور به دلیل شرارت‌های داعش گونه این افراد به شهادت رسیدند.

وی افزود: قوه قضاییه در کمترین زمان به دنبال درخواست مردم به پرونده رسیدگی کرد و روز چهارشنبه برای یکی از افراد دستگیر شده در این اغتشاشات کیفر خواست صادر شد و روز پنجشنبه به دادگاه رفت و به سرعت پرونده ها رسیدگی می شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: البته جای سوال است که چرا در این موارد که جرم محرز است، دادگاه زمان می برد؟، زیرا این زمان ها در قانون در نطر گرفته شده است و در این گونه جرایم گرفتن وکیل الزامی است و دادگاه تشکیل نمی شود، مگر اینکه مجرم دارای وکیل باشد و اگر دادگاه بدوی حکم صادر کرد و به آن اعتراض نشود، حکم قطعی می شود و اگر به حکم اعتراض کردند 20 روز زمان لازم است که پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای گفت: تمام افرادی که به نحوی در این جرم دخیل و مسبب باشند، حتما تحت تعقیب، شناسایی و مجازات خواهند شد.

وی گفت: ممکن است در طول این چند روز تعداد بازداشتی ها تغییر کند و با جلو رفتن پرونده اطلاعات بیشتر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی در رابطه با فوت تعدادی از دراویش در اغتشاشات گفت: افرادی که در این درگیری‌ها مقابل پلیس می‌ایستند و اقدام به شهادت رساندن پلیس می‌کنند، ممکن است از طرف مردم واکنش‌هایی داشته باشند و در این اغتشاشات یک نفر فوت شده است که در حال حاضر نمی‌دانم چه فردی است.

گزارش سرقت اطلاعات مردم به قوه قضاییه نرسیده است

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که اخیرا وزیر ارتباطات اعلام کردند که اطلاعات مردم مورد سرقت قرار گرفته است و این جرم را به قوه قضاییه اعلام می‌کنیم، گفت: زمانی که وزارت ارتباطات چیزی را به قوه قضاییه ارسال کند، اگر جرمی رخ داده باشد به آن ورود پیدا می‌کنیم. تا امروز مطلبی به قوه قضاییه از طرف وزارت ارتباطات ارسال نشده است.

بازداشت مدیر سابق حراست بانک مرکزی

وی در رابطه با بازداشت تعدادی از مدیران سابق بانک مرکزی گفت: مدیر سابق حراست بانک مرکزی و یکی از کارمندان یکی از معاونت‌های بانک مرکزی در گذشته بازداشت شده بودند که در حال حاضر با قید وثیقه آزاد هستند.

ارسال گزارش نجفی به قوه قضاییه در خصوص تخلفات مدیران سابق شهری

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که شهردار تهران اعلام کرده که گزارش تخلفات دوره‌های قبلی به قوه قضاییه ارسال شده است، گفت: گزارشی ارسال شده که بعد از ارسال این گونه گزارش‌ها پرونده به بازپرس داده می‌شود و کسانی که به آن‌ها اتهام وارد است احضار می‌شوند و از آن‌ها سوال می‌شود.

آخرین وضعیت پرونده احمدی نژاد

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده احمدی نژاد و خبر دستگیری دوباره این فرد، گفت: اتفاق خاصی در این پرونده به غیر از اضافه شدن اتهامات بیشتر نیافتاده و پرونده تغییری نکرده است.

حجت الاسلام و السملمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: فردی که قبلا سمت بزرگی در کشور داشته است، اکنون صحبت‌هایی می‌کند که خلاف شرع است، حتما به آن‌ها رسیدگی می‌شود و در خصوص صحبت باهنر در خصوص بازداشت احمدی نژاد چیزی نشنید‌ه‌ام.

بازداشت 70 نفر به اتهام جاسوسی؟

وی در رابطه با امار افراد بازداشتی با اتهام جاسوسی گفت: افرادی از سال‌های قبل بازداشت شده‌اند و در حال حاضر در حال سپری کردن محکومیت خود هستند و این تعداد 70 نفری که گفته می‌شود در حال حاضر در بازداشت هستند و اطلاع ندارم.

دفاع اژه ای از پخش گزارش کاووس سیدامامی از صدا و سیما

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به انتقادات از پخش گزارشی در خصوص جاسوس بودن سیدامامی در صدا و سیما تصریح کرد: اگر مسئله‌ای در این سطح در کشور رخ دهد و صدا و سیما به آن نپردازد، برای همه جای سوال است و اگر فردی دستگیر شود و اعلام نکنیم باز هم برای مردم سوال است که چه بلایی سر این افراد آمده است. به خصوص زمانی که شایعاتی در جامعه مطرح می شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اگر به این مسائل نپردازیم کار اشتباهی کرده‌ایم. اگر گفته شده باشد که این فرد به علت جرم جاسوسی اقدام به خودکشی کرده است، مشکلی ندارد.

10 سال حبس برای تشویق به فساد و فحشا

وی در پاسخ به این سوال که چند روز پیش پلیس جرم تشویق به بی حجابی را اعلام کرده است، آیا این عمل پلیس کار درستی است؟، گفت: گاهی ممکن است جرم در حین رسیدگی کاهش و یا افزایش پیدا کند و این تصمیم با بازپرس پرونده است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: اگر شخص عنوان قانون را تشریح و بیان کند، این کار نادرست نیست، در صورتی که اتهام را به کسی نسبت دهیم، جرم است.

وی افزود: اگر کسی افراد را به فساد و فحشا تشویق کند تا 10 سال حبس دارد و جرم انجام فعل حرام مجازات دیگری دارد.

کاری از قوه قضاییه در پرونده های کلاهبرداری و فرار به حارج متهم بر نمی آید

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با پرونده فردی به نام پ که با کلاهبرداری اموال مردم را برده و از کشور خارج شده است،گفت: بارها به مردم توصیه کرده‌ایم در زمان سرمایه گذاری دقت داشته باشند.

وی گفت: در پرونده‌های کلاهبرداری و یا خیانت در امانت که فرد فرار کرده است، اگر اموالی از وی شناسایی شود، این اموال به فروش می‌رسد و پول آن به طلبکاران داده می‌شود، اما اگر اموالی شناسایی نشد، قوه قضاییه نمی‌تواند کاری کند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در سال 91 پرونده‌ای با عنوان فروش مال غیر در قوه قضاییه مطرح شد که هنوز اموالی از آن‌ها شناسایی نشده است، هنوز این پرونده‌ مفتوح است ک قوه قضاییه نمی‌تواند در این زمینه کاری انجام دهد.

آخرین وضعیت پرونده های جاسوسان محیط زیستی

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده است که پروژه انتقال آب و یوز ایرانی از سوی امامی مطرح شده است و همه پروژه‌های اسرائیلی بوده‌اند و آیا فرد خارجی در این پرونده بازداشت شده است؟، گفت: هنوز فرد خارجی بازداشت نشده است، اما افراد در مظان اتهام هستند و تعدادی هم در داخل کشور بازداشت شده اند.

وی افزود: 3 نفر در استان هرمزگان بازداشت شده‌اند و باید صبر کنیم تا پرونده روشن شود تا بتوانیم در خصوص آن صحبت کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: امروز بحث نفوذ از سوی آمریکا و اسرائیل در کشور مطرح است و این نفود فقط برای جمع آوری اطلاعات نیست، بلکه برای تاثیرگذاری در تصمیم‌ها هم هست و فرد نفوذی که قابل شناسایی نیست و نمی‌تواند به صورت آشکار شروع به عکس‌برداری و تصویربرداری از مناطق کشور کند و بدیهی است که باید برای خود یک پوشش داشته باشد که از طرف مردم و دولت قابل توجیح باشد، مثلا باید توجیحی داشته باشد که یک ماه در بیابان اقدام به تصویربرداری کند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: این افرادی هم که تحت عنوان فعال محیط زیستی اقدام به جاسوسی کرده‌اند، کارهای هم به نفع محیط زیست انجام داده‌اند و همه افرادی هم که در موسسات آن‌ها کار می‌کردند، جاسوس نیستند و برخی کاملا از مسائل جاسوسی بی اطلاع بودند، همین موضوع کار را مشکل کرده است و باید برای روشن شدن مسائل منتظر آینده بود.

وی در پاسخ به این سوال که شب گذشته ماموران مانع حضور رئیس دولت اصلاحات در مراسم تاسیس کتابخانه ملی شده‌اند، آیا محکومیت وی تمدید شده است؟، گفت: این پرونده مربوط به دادسرای ویژه روحانیت است و از آن اطلاع ندارم، اما معمول بود که احکام تمدید شود.

مسدود شدن 91 حساب به ارزش 37 هزار میلیارد در پرونده فساد ارزی

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در رابطه با آخرین وضعیت پرونده فساد ارزی گفت: پرونده به دادگاه نرفته است، حساب 91 نفر و 37 هزار میلیارد تومان هم مسدود شده است و گردش مالی حساب این  91 نفر بسیار بیشتر است و تعدادی بازداشت شده‌اند و افرادی هم با قید وثیقه آزاد هستند و پرونده در مراحل اول دادسرا است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که در پرونده زاکانی که به دلیل نشر مطالب خلاف واقع مطرح و‌ وی به حبس تعزیری محکوم شده است، آیا دادستانی می‌تواند نسبت به نقض حکمی که دیوان عالی تایید کرده است، اقدام کند؟، گفت: بله طبق قانون دادستانی می‌تواند درخواست نقض حکم داشته باشد که این موضوع تنها به این اقدام باز نمی‌گردد و‌ رئیس قوه قضاییه نیز‌ باید تایید کند.

بازداشت 3 مدیر در پرونده اختلاس وزارت نفت

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اختلاس اخیر در وزارت نفت تصریح کرد: در این پرونده باید از چند نفر سوال کرد که آیا در این مدت حراست و بازرس‌ها چکار می‌کردند و چرا متوجه آن نشدند. در این پرونده 12 نفر تحت تعقیب قرار گرفتند و تفهیم اتهام شدند و 3 نفر از مدیران بازداشت شدند و 14 آپارتمان، 25 قطعه زمین، 9 ماشین و موتور لوکس از متهم ردیف اول شناسایی شده است و در مجموع 70 میلیارد تومان اموال شناسایی شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: متهم ردیف اول پرونده دو تابعیتی بود و افراد دو تابعیتی نمی‌توانند در دستگاه‌های دولتی کار کنند، اما در برخی از دستگاه‌های دولتی با عنوان مشاور به کار گرفته می‌شوند، اما به تمام اطلاعات دست پیدا می‌کنند، به عنوان مثال دری اصفهانی به عنوان مشاور به کار گرفته شد و در ابتدا هم دوتابعیتی بودن خود را مخفی می‌کرد و بعدها به اطلاعات دست پیدا کرد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که دادگاه تجدید نظر بقایی به سرعت تشکیل شد و این موضوع هم باعث اعتراض بقایی و وکیل وی شده است که مهلت خواندن پرونده را نداشتند، گفت: این پرونده را هم بقایی و هم وکیلش مطالعه کرده است و بقایی چند وکیل دارد و این پرونده‌ هم که 100 جلدی نیست و به سرعت خوانده می‌شود و فرصت زیادی برای خواندن نمی‌خواهد، اگر برای این گونه پرونده ها فرصت دهیم می‌گویند چرا طولانی شد و اگر سریع تشکیل شود، می‌گویند چرا سریع تشکیل شده است و برای بقایی 8 جلسه دادگاه تشکیل شده و فرصت ارسال لایحه هم داده شده است.

وی گفت: بنده از بقایی شکایت نکردم و اطلاع ندارم که آیا مدعی العموم شکایتی کرده است یا خیر؟

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که شنیده شده که دادستانی کل کشور در وزارت اطلاعات دفتری برای رسیدگی به دوتابعیتی‌ها تشکیل داده است، آیا این موضوع را تایید می‌کنید؟، گفت: نه این موضول را تایید نمی‌کنم.

بازداشت یک بازپرس

سخنگوی قوه قضاییه دستور رئیس قوه قضاییه برای رسیدگی به تخلفات قضات گفت: ما افراد را برای این موضوع در نظر گرفتیم و با شدت به کار قضات نظارت می‌کنیم، همین دیروز یک نفر بازپرس را دستگیر کردیم و با شدت به آن رسیدگی می‌شود و با روشن شدن پرونده‌ها اسامی اعلام می‌شود. مردم باید متخلفان را بشناسند، مردم هم از آن استقبال می‌کنند و نباید در قوه قضاییه ذره‌ای جرم وجود داشنه باشد.

وی در پاسخ به این سوال که در نوسانات ارز گفته شده تعداد400 صرافی غیرمجاز شناسایی شده است، آیا این صرافی‌ها بسته می‌شوند؟، گفت: هنوز محرز نشده که تمام صرافی‌های اعلام شده جرم انجام داده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: جای سوال است که آیا تا به امروز بانک نتوانسته این تعداد صرافی غیرمجاز را شناسایی کند یا از قبل بوده و چرا قبلا اعلام نکرده بود؟

وی افزود: برخی از جرایم به دلیل نبود شغل است، آیا معاونت پیشگیری قوه قضاییه می‌تواند شغل ایجاد کند؟

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: برخی از صرافی‌ها غیرمجاز هستند، اما کار خلاف انجام نمی‌دهند.

انتهای پیام/

صحبت‌های سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و پنجمین نشست خبری مورخ 6 اسفندماه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
حُُسن
۲۰:۵۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
همه اغتشاشگران رو بایداعدام.کنید
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
دست اختلاسگران را از کشور کوتاه کنید
ناشناس
۰۱:۵۷ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
دست اختلاسگران را از کشور کوتاه کنید
ناشناس
۰۱:۵۱ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
باید اغتشاشگران سریعا مجازات شوند
ناشناس
۲۳:۴۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
انشاالله که تمامی این اغتشاشگران رااعدام کنیدکه جگرملت ایران وهم خانواده های شهدا خنک بشه
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
پرونده احمدی نژاد رو خارج از نوبت پیگیری کنید
ناشناس
۲۲:۰۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
دست اختلاسگران را از کشور کوتاه کنید
سمیع
۲۲:۰۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
پشت حسینیه ارشاد خیبان زمرد منزل رضا علی تابنده(رضا علی شاه قطب 34سال پیش دراویش) اشرافی گری و سلطنت طلبی ایشان و دکانداری بعد از انها را رصد کنید به جنایات صریح صورت گرفته خواهید رسید که قابل توجه وپیگیری میرسید که امروز با انحراف تشان داعش که چه عرض کنم خیلی پست تر از حرفهاست.
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
تمام مفسدين از بابك زنجاني تامفسدين اقتصادی بايد اعدام شوند
ناشناس
۰۷:۰۳ ۰۷ اسفند ۱۳۹۶
تمام مفسدین باید اشد مجازات شوند
ناشناس
۲۱:۴۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
انشاالله که تمامی این اغتشاشگران رااعدام کنیدکه جگرملت ایران وهم خانواده های شهدا خنک بشه
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
ما شب میخوابیم و صبح بیدار میشیم میبینیم تعرفه تلفن و اینترنت چند برابر شده
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
مگه اتهام احمدی تژاد چی بوده؟
ناشناس
۱۹:۵۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
چرا به پرونده احمدی نژاد زودتر رسیدگی نمی کنید
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
هر چه زودتر پرونده اختلاسگران بسته شود
ناشناس
۱۸:۵۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید اغتشاشگران سریعا مجازات شوند
ناشناس
۱۷:۵۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
تمام مجرمان باید به سزای اعمالشون برسند.
تشکر از قوه قضاییه .ممنونم
احمد
۱۷:۳۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
حکم جاسوسی اعدام است.از قوه قضاییه خواهش میکنم حکم اعدام برای آنها اعلام کنند. باتشکر
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
حکم جاسوس فقط اعدام است
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
خدا دشمنان اسلام را نابود کنه
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
خدا قوت به قوه قضاییه مردمی خیلی دوستتان داریم امیدوارم همیشه موفق باشید
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید این جاسوس مجازات بشه
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید این جاسوس مجازات بشه
نا شناس
۱۶:۵۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید کسانی که متخلف میکنند بر خورد جدی شود ودر ملاعام عام مجازات کنید
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
درود بر قوه قضاییه واژه ای
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
خدا قوت به قوه قضاییه مردمی خیلی دوستتان داریم امیدوارم همیشه موفق باشید
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
قوه قضائیه باید با متهمان پرونده پاسداران با قاطعیت برخورد کنه
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
هرچه زودتر در ملاعام مجازاتشون کنید
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
حکم جاسوسی فقط اعدام
محمد
۱۵:۲۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
درود بر اقتدار قوه قضائیه
علی
۱۵:۲۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
پرونده بابک زنجانی چی شد ؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید کسانی که متخلف میکنند بر خورد جدی شود ودر ملاعام عام مجازات کنید
ناشناس
۱۵:۰۰ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
باید با همه اختلاسگران بطور جدی برخورد بشه
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
از جناب اژه ای خواهشمندم برخورد جدی با متهمان کنند ودر ملاعام مجازاتشون کنید باتشکر
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
بامفسدان واختلاسگران باقاطعیت ودرملا عام برخوردشود لطفا برخوردجدی کنید
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
بامفسدان واختلاسگران باقاطعیت ودرملا عام برخوردشود لطفا برخوردجدی کنید
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
درود بر جناب اژه ای
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
هرچه زودتر باید مجازات بشن
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
درود بر قوه قضاییه
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
متهمان باید در ملاعام مجازات بشن