سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت:

خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای طراحی و ساخته شد

عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، برای اولین بار در کشور از طراحی و ساخت خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای در این موسسه و با همکاری موسسه دانش بنیان بهین فناوران خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛دکتر سید مهدی میرزابابایی عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای یا (Parabolic Solar Cooker) با انعکاس اشعه خورشید در نقطه کانونی کار می‌کند؛ به طوری که با قرار دادن ظرف غذا می‌توان انواع غذا‌ها و سرخ کردنی‌ها را با حرارت ملایم طبخ نمود.

وی با بیان اینکه دمای ایجاد شده در محفظه پخت این نوع اجاق‌ها بالاتر از دمای پاستوریزاسیون می‌باشد ادامه داد: امروزه بهره برداری از انرژی خورشیدی گستره بسیار وسیعی دارد که یکی از آن‌ها استفاده در طبخ غذا است.

عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: از خوراک پز‌های خورشیدی می‌توان در مکان‌هایی مانند مراکز تفریحی، پارکها، ویلاها، کافه‌های بین راهی، روستا‌ها و مناطق عشایری استفاده کرد.

میرزابابایی در ادامه گفت : در مواقع بحران و حوادث غیر مترقبه که تاسیسات برق و گاز تخریب شده اند این اجاق کارآیی قابل توجهی دارد.

وی افزود: استفاده از انرژی خورشیدی ضروری‌ترین و مهمترین راهکار برای رسیدن به توسعه پایدار کشور می‌باشد چرا که استفاده از این نوع انرژی سهم بالایی در سبد انرژی کشور‌های توسعه یافته دارد.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه از میان تمامی انواع انرژی‌های تجدید پذیر انرژی خورشیدی بالاترین مزیت و پایداری را به لحاظ سهولت دسترسی دارد گفت:: علی رغم اینکه کشور ما با حدود ۳۰۰ روز آفتابی، بالاتر از میانگین جهانی در این زمینه قرار دارد متاسفانه سهم قابل ملاحظه‌ای در استفاده از این انرژی رایگان و لایزال ندارد.

میرزابابایی افزود: حرارت دهی ملایم، حفظ مواد مغذی وطعم طبیعی غذا، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع برای مصارف پخت و پز در طبیعت و صرفه جویی در هزینه مصرف سوخت از جمله مزایای استفاده از خوراک پز خورشیدی صفح‌های به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: طرح ساخت خوراک پز خورشیدی در قالب یک طرح پژوهشی با مشارکت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و موسسه دانش بنیان بهین فناوران صنعت سناباد با موفقیت اجرا شده است و هم اکنون مراحل تجاری سازی خود را طی می‌کند.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت : در حال حاضر نمونه خارجی این دستگاه برای تحویل در ایران حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان قیمت دارد؛ اما قیمت نمونه داخلی ساخته شده حدود یک و نیم تا دو میلیون تومان می‌باشد.

میرزابابایی افزود: متاسفانه در کشور ما به دلایل گوناگون استفاده از انرژی خورشیدی مورد توجه قرار نگرفته است و در حال حاضر از شاخص‌های جهانی در استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به مشخصات خوراک پز خورشیدی ساخته شده در این موسسه گفت: این خوراک پز که با دو کاربری مجزا طراحی و ساخته شده است با نمونه خارجی خود قابل رقابت می‌باشد.


انتهای پیام // م. ا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.