به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، فریبا اردشیر مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در نخستین جلسه ستاد گرده افشانی ساری با بیان اینکه تحقیقات نشان داده گرده افشانی توسط زنبور عسل سبب شکوفایی ۸۰ درصدی گیاهان میشود، گفت: تولید یک سوم مواد غذایی وابسته به گرده افشانی زنبور عسل است.
وی با بیان اینکه با گرده افشانی نه تنها در حفظ مواد غذایی بلکه در اکولوژی طبیعت بسیار کمک کننده است، افزود: محصولات باغی از نظر کمیت و کیفیت نیاز به گرده افشانی زنبور عسل دارد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: در بسیاری از گونهها مانند سیب، گیلاس، گلابی، کلزا، پنبه و آفتابگردان گرده افشانی توسط زنبور عسل ضروری است.
اردشیر افزود: برای افزایش راندمان تولید و بهبود کیفیت استفاده از گرده افشانی زنبور عسل بسیار مهم است.
وی هدف از برگزاری ستاد گرده افشانی را افزایش میزان عملکرد، افزایش درآمد کشاورزان و پرورش دهندگان زنبور عسل عنوان کرد.
عزیزاله شهیدی فر معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در حاشیه برگزاری این همایش نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: گرده افشانی توسط حشرات به خصوص زنبور عسل میتواند نقش مهمی در حفظ کشاورزی پایدار داشته باشد.
وی افزود: یکی از فاکتورهای ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشورهای مختلف دنیا گرده افشانی توسط کلنیهای زنبور عسل است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: گرده افشانی توسط حشرات به خصوص زنبور عسل میتواند نقش مهمی در حفظ کشاورزی پایدار داشته باشد.
وی افزود: اختلال در گرده افشانی، مشکل مهم اکثر باغهای درختان میوه است چراکه در اغلب ارقام درختان میوه ناسازگاری مشاهده میشود و عمل گرده افشانی به نحو مطلوب انجام نشده و باعث کاهش عملکرد میشود.
شهیدی فر گفت: برای بهبود کیفیت و افزایش عملکرد محصولات زراعی و باغی کاربرد گرده افشانی توسط زنبور عسل بسیار مهم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: در طبیعت ۲۰ درصد گرده افشانی توسط باد و ۸۰ درصد گرده افشانی توسط حیوانات و حشرات که بخش اصلی آن زنبور عسل است.
وی با بیان اینکه استفاده از زنبور عسل برای گرده افشانی دو منظوره هست گفت: افزایش کمیت و کیفیت محصولات زراعی و باغی و تولید عسل از زنبور عسل بعنوان یک محصول خوب و مرغوب با خاصیت دارویی و توسعه صنعت زنبور داری از اهداف برگزاری این همایش است.
شهیدی فر افزود: نخستین جلسه ستاد گرده افشانی در سازمان جهاد کشاورزی مازندران با هدف بررسی راهکارهای افزایش کیفی محصول و کاهش هزینههای تولید برگزار شد.
انتهای پیام/آ