سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک "سَم سفید دیگر" جز نمک و شکر که هر روز می‌خوریم!

کارشناسان تغذیه و سلامت نسبت به مصرف روزانه یک ماده سمی سفید رنگ دیگر به جز نمک و شکر موسوم به "مونوسدیم گلوتامات" هشدار دادند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ متخصصان تغذیه این بار نسبت به مصرف ماده سمی سفید رنگی غیر از نمک و شکر هشدار دادند. مصرف مازاد مونوسدیم گلوتامات با افزایش اشتها، پرخوری و چاقی مرتبط است.

مونوسدیم گلوتامات یکی از رایج‌ترین افزودنی‌های موجود در مواد غذایی تولید شده در کارخانه‌ها و نیز غذاهای سرو شده در رستوران‌هاست. این ترکیب البته در برخی خوراکی‌ها به شکل طبیعی وجود دارد. این ماده که بسیار به نمک و شکر شباهت دارد به عنوان طعم‌دهنده به حساب می‌آید.

ترکیب مونوسدیم گلوتامات به خودی خود و در مقدار کم بی‌خطر است اما در افرادی که به آن حساسیت و آلرژی دارند حتی به مقدار بسیار ناچیز هم می‌تواند خطرزا باشد. در واقع مقدار طبیعی آن در مواد غذایی بی‌خطر است اما وقتی به عنوان افزودنی و به طور مصنوعی در مقادیر زیاد به بسیاری از مواد خوراکی افزوده می‌شود برای بدن مضر است.


بیشتر بخوانید: 3 عامل خطرناک که سلامتی‌تان را تهدید می‌کنند!


مونوسدیم گلوتامات اغلب در خوراکی‌های فرآوری شده همچون چیپس، سوپ‌های آماده و غذاهای کنسرو شده پیدا می‌شود. به گفته کارشناسان افراد باید قبل از اقدام به خرید، برچسب محصولات غذایی را کنترل کنند.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، کارشناسان معتقدند زیاده‌روی در مصرف این ترکیب می‌تواند به بروز مشکلاتی همچون میگرن، احساس سرگیجه، ناهماهنگی هورمونی، حالت تهوع و درد قفسه سینه منجر شود. همچنین این ترکیب بر گیرنده‌های چشایی زبان تاثیر گذاشته و باعث می‌شود طعم غذا بهتر به نظر آید که به پرخوری و چاقی منجر می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

یک "سَم سفید دیگر" که هر روز می‌خوریم!

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
همه نوع غذا بخورید اما مناسب بخورید حتی نوشابه های گاز دار هم برای بدن خطر ندارد کم بخورید همیشه بخورید هیچ مشکلی ایجاد نمیکند بخورید وشکر خدا کنید انواع غذاها ونوشیدنیها بخورید.
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
بهتره نمک نخوریم و از گیاهانی استفاده کنیم که طمع دهنده هستند و یا از ادویه استفاده کنیم
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
تا به حال به این فکر کردید از نظر کارشناس های تغذیه چه چیزی بی ضرر است؟؟؟!
ناشناس
۰۱:۳۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی ومفید