مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: دشتی دومین قطب محصولات کشاورزی استان به شمار میرود و ظرفیتهای بالقوه و مهمی در این شهرستان وجود دارد و غالب شغل مردم کشاورزی است.
وی، اراضی قابلکشت در شهرستان دشتی را 64 هزار هکتار دانست و اظهار داشت: این اراضی 14 هزار هکتار آن آبی و 40 هزار هکتار اراضی دیم و 10 هزار هکتار تنفس است.
بهادری به محصولات خارج از فصل در این اشاره کرد و گفت: سه هزار و 660 هکتار از اراضی همزمان با الگوی کشت که توسط سازمان جهاد کشاورزی ابلاغشده امسال اجرا شد و بیش از 2 هزار و 665 تن برداشت شد و 6 میلیون قطعه نشاء در گلخانهها تولید که به خارج از کشور و استان صادر میشود.
وی، دشت پلنگ دشتی را کانون تولید گندم آبی استان بوشهر دانست و تصریح کرد: در این کانون بذور پرورشی، مادری و گواهیشده تولید میشود و کشاورزان این دشت از کشاورزانی تشکیلشده که همزمان مساوی با رکودهای ملی و نمونههای کشوری هستند که فعالیت چشمگیری در این دشت دارند.
بهادری خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته با توجه به ظرفیت، توانمندی و کیفیت خوبی که در آبوخاک این منطقه از کشور وجود دارد تبدیل به قطب مرکبات لیموترش شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: در 470 هکتار از اراضی دشت پلنگ دشتی لیموترش کشتشده و یک هزار هکتار سطح باغات مرکبات، 2 هزار و 200 هکتار نخیلات که 1200 هکتار آن آبی است.
وی افزود: با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر ولی باغ لیموترش ازنظر سود اقتصادی برای کشاورزان رضایتبخش بوده که 4 هزار و 500 تن لیموترش شهرستان به کشورهای حوزه خلیجفارس و داخل کشور صادر میکنیم و به دنبال توسعه این باغات در شهرستان هستیم.
بهادری با اشاره به وجود 13 رشته قنات و 29 دهنه چشمه در شهرستان دشتی گفت: این مهم ظرفیت بسیار خوبی برای منطقه و استان است که چنانچه اعتبارات کمیته برنامهریزی محقق شود چشمانداز خوبی در بخش کشاورزی خصوصاً باغات لیمو در شهرستان دشتی است.
وی افزود: ظرفیتهای خوبی در بخش دام و طیور در شهرستان دشتی ازجمله 22 واحد مرغداری فعال و سه واحد جدید در حال احداث است.
رئیس جهاد کشاورزی دشتی با اشاره به اینکه شهرستان دشتی در پرورش شتر دارای ظرفیت بالایی است افزود: عبا بافی از محل پشم این شترها انجام میشود و در کشور زبان زد است و سبب اشتغالزایی خوبی شده است.
بهادری افزود: یکی از سایتهای مهم پرورش میگو استان بوشهر در شهرستان دشتی با یکهزار و 450 هکتار قرار دارد با پیگیریهایی که نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی انجام دادند که در زمینهٔ میگوی متراکم با مساعدت فرماندار و معاونان این مهم فراهمشده و شرکت کشاورزی شیلاتی نیز در شهرستان راهاندازی میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیشترین کشت گلخانهای استان بوشهر در 80 هکتار اراضی شهرستان دشتی قرار دارد که نیاز به تسهیلات تکرقمی است.
وی، مهمترین مشکل کشاورزان را تعرفه نرخ برق کشاورزان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه ما صنعت کشاورزی دنبال میکنیم تعرفه نرخ آن را برق صنعتی اعلام میکند که هزینه سرسامآوری برای کشاورزان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: در 2 هزار از اراضی که بیشترین آبیاری تحتفشار را از سال گذشته تاکنون انجام دادهایم که جا دارد از نماینده دشتی در مجلس که در این زمینه تلاش کردند تشکر شود.
بهادری تصریح کرد : در 98 درصد دشت پلنگ آبیاری نوین انجامگرفته و امروز شاهد جشن پایان آبیاری تحتفشار در دشت پلنگ شهرستان دشتی که یکی از کانونهای کشت آبی استان بوشهراست هستیم.
وی آبشیرکن را یکی از خواستههای مهم کشاورزان دشتی بیان کرد.
انتهای پیام/م