وی در ادامه از بازگرداندن ۳۶۲ میلیارد تومان از مطالبات صندوق رفاه دانشجویان طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: با اتخاذ سیاستها و برنامهریزیهای دقیق و همچنین مشارکت داوطلبانه فارغالتحصیلان توانستیم ۳۶۲ میلیارد تومان از مطالبات صندوق را وصول کنیم و تنها ۷۸ میلیارد تومان از این بدهی باقی مانده است که اتخاذ طرح بخشودگی جرائم دیرکرد فرصت خوبی را ایجاد خواهد کرد تا فارغ التحصیلان بتوانند بدهیهای خود را بازپرداخت کنند و دانشجویان نیز فرصتی برای استفاده از تسهیلات بیشتر بهرهمند شوند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین خاطر نشان کرد: بالاترین میزان استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان ۴۹ میلیارد تومان و بالاترین بدهی معوق این صندوق نیز، ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان میباشد.
یزدانمهر همچنین خاطر نشان کرد: قدیمیترین فارغالتحصیلان بدهکار صندوق رفاه دانشجویان، مربوط به فارغالتحصیلان سال ۱۳۵۷ است که امیدواریم با ایجاد فرصت مجدد بخشودگی جرائم دیرکرد، این افراد بتوانند بدهیهای خود را به صندوق پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: طرح بخشودگی صد در صدی جرائم دیرکرد بدهکاران صندوق رفاه دانشجویان از ۱۲ بهمن اجرا خواهد شد و دانشآموختگانی که به این صندوق بدهکار هستند و به علت پرداخت نکردن به موقع اقساط مشمول جریمه دیرکرد شدهاند، میتوانند تا ۲۲ بهمن ماه با مراجعه به سامانه صندوق رفاه دانشجویان به نشانی اینترنتی bp.swf.irمراجعه و با بازپرداخت تمام باقی مانده بدهی خود از این بخشودگی استفاده کنند.
مشاور وزیر علوم همچنین به تشریح ۱۱ گام صندوق رفاه دانشجویان در دولت یازدهم پرداخت و بیان کرد: تدوین سند راهبردی صندوق با هدف ارائه خدمات هدفمند و موثر و نیل به خودکفایی یکی از مهمترین گامهای صندوق است که توانستیم برنامهریزیهای خود را براساس این سند به منظور ارائه خدمات هدفمند و موثر انجام بدهیم.
وی خاطر نشان کرد: استناد به رویکرد مدیریت مشارکتی مبتنی بر دانایی با روحیه جهادی گام دوم صندوق رفاه دانشجویان در وزارت علوم است که خوشبختانه نتایج خوبی از آن حاصل شده که وصول مطالبات صندوق رفاه یکی از مهمترین نتایج این رویکرد است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از ظرفیتسازی در قوانین کشوری با تصویب ۷ بند و ماده در احکام دائمی، برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی به عنوان گام سوم صندوق رفاه دانشجویان یاد کرد و گفت: با توجه به این گام، امیدوارم در سال ۹۷ بتوانیم با ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلاتی که در اختیار دانشگاه ها قرار می دهیم، بتوانیم عملیات ساخت ۲۰۰ خوابگاه را شروع کنیم.
یزدانمهر همچنین از افزایش درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان طی سه سال اخیر خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه در این مدت، درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان با رشد ۱۷۱ درصدی به ۱۱۸۹ میلیون تومان در دولت یازدهم رسیده است.
وی همچنین از جلب حمایت موثر نهادهای عمومی، مردمی و خیرین با ظرفیتسازی مبلغ ۲۲۳ میلیارد تومان به عنوان گام پنجم صندوق رفاه یاد کرد و گفت: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته، حمایت نهادهای عمومی، مردمی و خیرین در صندوق نهادینه شده بطوری که توانستیم در این زمینه ۲۲۳ میلیارد تومان ظرفیتسازی داشته باشیم.
مشاور وزیر علوم همچنین، خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سه سال اخیر تقویت اعتبار عمومی صندوق رفاه دانشجویان به ۱۵۷ درصدی رسیده است که این امر در دولت یازدهم صورت گرفته است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین با اشاره به افزایش بی سابقه ذخیره استراتژیک این صندوق اشاره کرد و گفت: ذخیره استراتژیک از بحثهای مهم صندوق رفاه و به عنوان تکیهگاه اصلی در امر تنشها و مشکلات پیش رو میباشد که خوشبختانه این ذخیره در حال حاضر به ۴۰۶ میلیارد تومان یعنی با رشد ۱۹۲ درصدی مواجه شده است.
به گفته وی از بدو تاسیس صندوق رفاه دانشجویان تا سال ۱۳۹۳ حدود ۱۴۰ میلیارد ذخیره استراتژیک صندوق رفاه بود که این مبلغ امروزه به ۴۰۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
مشاور وزیر همچنین خاطر نشان کرد: پوشش صد درصدی تهسیلات به دانشجویان متقاضی واجد شرایط از دیگر گامهای صندوق رفاه دانشجویان است که خوشبختانه در این راستا ما هیچ متقاضی نداشتیم که تسهیلات به آنها تعلق نگیرد به جز وام شهریه که در این زمینه مشکلات خاصی وجود دارد که البته این مساله امروز در جلسه هیات امنای صندوق مورد بحث قرار گرفت و قرار شد با همافزاییهایی که برخی از آن از طریق اعتبار دولت و برخی نیز از درآمد اقتصادی صندوق صورت خواهد گرفت، مبلغی را حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان در بانک قرار بدهیم تا به عنوان شهریه در نظر گرفته شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان از رشد ۲۵ تا ۵۰۰ درصدی نرخ وام های دانشجویی به عنوان گام نهم صندوق رفاه در دولت یازدهم یاد کرد و گفت: خوشبختانه در این زمینه بسیاری از وام ها چندین بار رشد داشته است.
یزدان مهر همچنین ایجاد و حمایت از ۱۱۴ صندوق قرضالحسنه خیریه دانشگاهها برای حمایت از دانشجویان بی بضاعت خبر داد و گفت: این صندوق خوشبختانه در بسیاری از دانشگاهها راه اندازی شده و اعتبار آن از سوی خیرین، اعضای هیات علمی و غیره تامین می شود. مثلا در حال حاضر صندوق قرضالحسنه دانشگاه کردستان ۷۰۰ میلیون اعتبار دارد که فقط ۱۰۰ میلیون آن از طریق صندوق رفاه دانشجویان در ابتدای بدو تهیه شده است.
مشاور وزیر علوم همچنین با اشاره به بهبود سراهای دانشجویی با تعمیر و تجهیز و ارتقاء ۵۰۰ سرای دانشجویی و ظرفیتسازی برای ساخت ۲۰۰ سرا خبر داد و گفت: متاسفانه در گذشته بهترین خوابگاهها همانند نامناسبترین خوابگاهها یک اجاره بها دریافت میشد که با رتبهبندی خوابگاهها، نرخ اجاره بها نیز عادلانهسازی شد. امسال ما هیچ اجاره بهایی در خوابگاههای سطح چهار و سه نداشتیم و سال گذشته نیز بهای خوابگاهها افزایش پیدا نکرد.
وی از ارتقاء ۶۴ خوابگاه دانشجویی خبر داد و گفت: امسال نیز ۴۶۴ خوابگاه با رتبههای ۳ و ۴ شناسایی شدند و با مشارکت دانشگاهها و صندوق رفاه دانشجویان ارتقاء خواهند یافت.
یزدانمهر همچنین در پایان از کمبود ۴۰۰ هزار متری فضای خوابگاهی در برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: متاسفانه به دلیل محدویتهای ساخت خوابگاه در برنامه پنجم با ۴۰۰ هزار متر کمبود فضای خوابگاهی مواجه شدیم که خوشبختانه این مشکل در حال حاضر رفع و با توجه به تسهیلاتی که از صندوق در نظر گرفته شده، از سال آینده شاهد یک نهضت در ساخت خوابگاههای دانشجویی خواهیم شد.
انتهای پیام/