وی در ادامه افزود: قاعدتا هر جا در کشور سخن از کارخانه فولاد میشود، بحث انرژی پیش میآید و با توجه به اینکه صنعت فولاد در کشور ما روند رو به رشدی دارد باید توجه خاصی به حوزه انرژی داشته باشیم.
یزدیزاده مطرح کرد: صنعت فولاد توانست در سالهای اخیر نقش خود را در افزایش GDP کشور بالا ببرد، اما رشد عمودی بسیاری از واحدهای فولاد موجب شد تا به صنایع بالادستی و پایین دستی فولاد توجه کمتری شود.
مدیر شرکت ملی فولاد ایران تأکید کرد: خوشبختانه با شکلگیری ستاد زنجیره فولاد توانستیم تا حد زیادی مشکلات تأمین زنجیره این محصول صنعتی استراتژیک را حل کنیم و پیشبینی ما با توجه به هدف گذاری 1404 که رشد 55 میلیون تنی فولاد و رشد اقتصادی 4 درصدی، تولید سرانه 350 کیلوگرمی به ازای هر نفر است.
یزدیزاده تصریح کرد: از آنجایی که در سالهای گذشته با تأمین مواد اولیه کارخانههای فولاد دچار مشکل بودیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین نقطه برای ایجاد واحدهای جدید فولاد، مناطق جنوبی کشور و نزدیک به آبهای آزاد است تا بتوانیم با کم کردن هزینههای حمل و نقل، ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنیم.
وی اذعان کرد: امیدواریم در برنامهریزی که در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صورت گرفته، بتوانیم در حوزه تأمین خاک و کنستانتره مورد نیاز فولاد در آینده به پیشرفتهای بیشتر نائل شویم.
مدیر شرکت ملی فولاد ایران در پایان بیان کرد: بر اساس مطالعاتی که در طرح جامع فولاد صورت گرفت، مقرر شد تا صنایع پایین دستی و بالادستی را توسعه دهیم و این موضوع در آینده موجب افزایش کیفی تولیدات فولاد خواهد شد.
در ادامه این همایش شمسالدین سیاسیراد مدیر آموزش و پرورش و فناوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، اظهار کرد: کارگاه تخصصی مدیریت انرژی محیط زیست و آب با رویکرد توسعه پایدار و با هدف تحقق تولید پاک و بدون ضایعات در کشور، بر آن شد تا از پیشرفت صنعتی کشورهای توسعهیافته و در چارچوب ارتباط ایمیدرو و دانشگاهیان طی دولت یازدهم و دوازدهم، بهره لازم را در جهت کاهش مصرف انرژی در صنایع فولاد اجرایی کند.
وی در ادامه افزود: ما در این ایمیدرو تلاش کردیم از ظرفیت های پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه شریف استفاده کرده و پژوهشکده با شرکتهای فولادسازی کشورهای پیشرفته صنعتی هماهنگی های لازم را صورت داد تا این شرکتها طی هفته جاری مباحث مشخص شده را به متخصصان داخلی و خارجی ارائه دهند.
سیاسیراد تصریح کرد: شدت انرژی مصرفی در واحدهای فولادسازی کشور و همچنین میزان مصرف آب، مقداری بیشتر از شاخصهای جهانی است و این ناشی از مشکلات کمبود منابع برای به روز رسانی و نوسازی صنایع کشور و مشکلات ناشی از تحریمهای خارجی بوده است.
مقام مسئول تأکید کرد: مشکلات ناشی از تحریمهای خارجی از یک طرف و همچنین سیاستهای ناکارآمد تعیین هزینههای انرژی در ایران طی چند دهه اخیر موجب بهرهوری بیش از اندازه از آب و منابع انرژی در واحدهای فولادسازی کشور شد.
سیاسیراد بیان کرد: شاید در حال حاضر کمتر ضرر این مصرف بیش از اندازه انرژی مشخص شود، اما در آینده با واقعی شدن هزینههای انرژی در کشور، لزوم استفاده از فناوریهای جدید برای کاهش انرژی مصرفی بیشتر احساس خواهد شد.
مدیر آموزش و پرورش و فناوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، تصریح کرد: در کارگاه آموزشی پیش رو با هدف آشنا سازی ذینفعان صنعت فولاد با آخرین تحولات تکنولوژیکی مذاکرات برای انتقال فناوریهای لازم و تشویق سرمایهگذاری خارجی در امر پروژههای بازیافت انرژی و آب و همچنین بازیافت پسماندهای جامد در واحدهای فولادسازی اقدام شد.
وی اضافه کرد: متولی امر تولید و توسعه فولاد، شورای سیاستگذاری فولاد است و ما با عنوان معاونت آموزشی ایمیدرو تصمیم داریم دورههای آموزشی در این حوزهها را برگزار کنیم و در واقع هدف این دورهها افزایش دانش داخلی و انتقال تکنولوژی است.
انتهای پیام/