به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف برخی میوهها و گیاهان سبب تقویت ذهن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای اعصاب و روان و مغزی میشوند.
آلزایمر یکی از بیماریهای جسمی و روحی بسیار جدی است که سبب از دست رفتن زندگی اجتماعی مستقل افراد و نیز پرستاری سخت و دشوار از آنها به وسیله اطرافیان می شود.
برخلاف سکته مغزی که به طور ناگهانی و در مواردی بدون هیچ گونه هشدار بروز می کند، ابتلا به آلزایمر روندی کند دارد و در طول سالها ایجاد میشود تا در مراحل آخر به طور کامل حافظه و خاطرات فرد از دست میرود.
بروز سکته مغزی به دلیل گرفتگی رگهای خونی مغز با کلسترول و چربی است، اما پلاکهای دیگری در مغز به نام بتا آمیلوئید در بافت مغز ایجاد میشوند و مسبب ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
باتوجه به فرصت و زمان کافی که بیماری آلزایمر به افراد میدهد میتوان از جوانی اقدامهای لازم برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر را انجام داد.
انجام ورزشهای هوازی روزانه به مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه سبب دریافت میزان کافی اکسیژن و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر میشود.
ورزشهای هوازی و نرمشهای کششی سبب بهبود جریان خون در مغز، عملکرد بهتر حافظه، مانع شدن از تشکیل پروتئینهای سمی و جلوگیری از کوچک شدن مغز و انقباض سلولهای عصبی مغزی میشود.
آمارها نشان میدهند ابتلا به بیماری آلزایمر در شمال شرقی کشور هندوستان که مردم آنجا به شکل سنتی دارای رژیم غذایی حاوی دانههای آجیل، میوه و سبزیجات هستند کمتر از سایر مناطق جهان است.
کارشناسان مصرف بیش از حد گوشت قرمز را برای سلامت بدن مضر میدانند و اعلام کرده اند، افزون بر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطان روده بزرگ، مصرف گوشت قرمز میتواند سبب ابتلای سالمندان به بیماری آلزایمر نیز شود.
بهترین رژیم غذایی در دوران سالمندی برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر شامل مصرف انواع میوه و سبزیجات، انواع توت مانند توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، شاه توت، لوبیا، نخود فرنگی، عدس، دانه آجیل و مصرف کم گوشت قرمز است.
میوه و سبزیجات دارای مقدارهای بالای آنتی اکسیدان هستند که از خونریزی مغزی و التهاب سلولهای عصبی مغز جلوگیری میکنند.
کارشناسان همچنین دریافتند احساس افسردگی و انزوا نیز یکی از عاملهای تشدید کننده ابتلا به آلزایمر در سالمندان است و میتوانند زمینه ساز ابتلا به این بیماری از دوران جوانی شود.
کارشناسان دریافتند افرادی که روزانه از نور آفتاب بهره میگیرند و در رژیم غذایی خود مصرف میوه و سبزیجاتی همچون گوجه فرنگی و شکلات تلخ را دارند، کمتر مبتلا به افسردگی میشوند.
محققان به افراد توصیه میکنند برای حفظ سلامت جسمی و روحی خود روزانه ۷ الی ۸ نوبت میوه و سبزیجات مصرف کنند.
با رعایت این راهکارها در کنار ورزش منظم و انجام تمرینهای ذهنی مانند حل جدول یا پازل، یادگیری زبان خارجی جدید، کنترل فشارخون و پرهیز از مصرف خوراکیهای شور و نداشتن استرس و عصبانیت میتوانید تا حد زیادی از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون بمانید.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
در اموزه های دینی سفارش شده هر روز لااقل 50 ایه از قران تلاوت شود. خود قرانن هم سفارش به قرائت قران نموده:فاقروا ما تیسر من القران