سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صدور مجوز برای واردات ماشین‌آلات کافی نیست

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صدور مجوز برای واردات ماشین‌آلات مرتبط با صنایع کافی نیست و به تخصیص منابع مالی و تسهیلات بانکی نیاز است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهدی کرباسیان در نشست فعالان بخش معادن و صنایع معدنی ایران که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: عدم هماهنگی قوای سه‌گانه در حل مشکلات اقتصادی خسارات زیادی به بخش خصوصی وارد کرده و وفاق و همدلی یکی از مهم‌ترین نیازهای کشور در شرایط فعلی است.

وی، مردم ایران را ملتی نجیب خواند که به فرموده بنیان‌گذار فقید انقلاب از مردم زمان حضرت رسول اکرم(ص) بهتر هستند چراکه با گذشت 38 سال از انقلاب اسلامی، همچنان در برابر همه تحریم‌ها، زورگویی‌ها و ظلم و استکبار مقاومت می‌کنند، افزود: باید برای رفاه و آسایش این مردم تلاش همه‌جانبه کرد و از مباحث شعاری جدا شد.

معاون وزیر صنعت‌، معدن و تجارت گفت: انتقادهای مطرح را باید شنید و درصدد رفع مشکلات برآمد، به‌دستور صریح وزیر صنعت، معدن و تجارت، اصلاح تعرفه، عوارض و دیگر قوانین و دستورالعمل‌ها بدون در نظر گرفتن پیشنهادهای انجمن‌ها و تشکل‌ها اعمال نمی‌شود.

وی تصریح کرد: دولت دیدگاه خود را دارد اما به جای خواندن نظر منتقدان در روزنامه‌ها، مشورت و طرح دیدگاه‌های بخش خصوصی و مجلس در گفت‌وگوهای رودر رو بسیار موثر و از توصیه‌های قرآن مجید است.

کرباسیان با اشاره به تشکیل ستاد زنجیره فولاد به ریاست وزیر صنعت گفت: در مراحل مختلف زنجیره فولاد از سنگ آهن گرفته تا مراحل پایین یک سیاست‌گذاری و هماهنگی منسجم وجود خواهد داشت.

وی، حضور و حق رأی نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌ها در ستاد زنجیره فولاد را فرصتی برای طرح دیدگاه‌های بخش خصوصی برای عملکرد هر چه بهتر این بخش اعلام کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به نوسانات صادرات صنعت سنگ اشاره و بیان کرد: در موضوع سنگ، ایمیدرو نقش چندانی ندارد با این وجود جلساتی با انجمن سنگ برای کمک به حل مشکلات این بخش برگزار کردیم.

وی با اشاره به فاینانس‌هایی که توافق‌نامه‌های آن ظرف ماه‌های گذشته از سوی دولت با سایر کشورهای دنیا به امضا رسیده، خاطرنشان کرد:  توافق‌ نامه فاینانس به تازگی با اتریش، کره جنوبی، چین و ژاپن منعقد شده است که البته در آلمان و ایتالیا نیز همین مسیر دنبال شده است، ما در تلاش هستیم از این فاینانس‌ها در حوزه معدن و صنایع معدنی به ویژه سرمایه‌گذاری در تکمیل زنجیره تولید فولاد استفاده کنیم.

کرباسیان افزود: همچنین قرار است کنسرسیوم مشترکی میان شرکت‌های فولادی و سنگ آهنی تشکیل شود تا بتوانیم بر روی زنجیره تولید فولاد قیمت تمام شده را کاهش داده و برای تولید برنامه‌ریزی کنیم.

وی، مشکل ماشین‌آلات و تجهیزات فنی و مهندسی را مربوط به همه بخش‌های صنعت دانست و بیان کرد: صدور مجوز برای واردات ماشین‌آلات کافی نیست و به تخصیص منابع مالی و تسهیلات بانکی نیاز است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو به فعالیت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی اشاره کرد و اظهار داشت: صندوق بیمه سرمایه‌گذاری در راستای تقویت و حمایت از سرمایه‌گذاران خصوصی در بخش معدن در سال 1380 تاسیس شد و به‌منظور تحقق توسعه پایدار در بخش معدن و ایجاد تضمین و امنیت سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های معدنی و هدایت و راهبری این سرمایه گذاری‌ها فعالیت می‌کند، طراحی این سیستم در راستای ثبات سیاست‌گذاری صورت می‌گیرد و تا 2 هفته آینده بخشی از آن عملیاتی خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت صندوق بیمه معادن گفت: لازم است این صندوق فعال‌تر و سرمایه آن بیشتر شود، تلاش‌هایی در راستای افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی صورت گرفته  است.

کرباسیان با بیان اینکه افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری وقتی به کمیسیون تلفیق مجلس ارائه شد، حذف شد از این رو درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که این موضوع را پیگیری کنند، اضافه کرد: اگر سرمایه صندوق بیمه معادن به 100 تا 200 میلیون دلار افزایش پیدا کند، تحرک فوق‌العاده‌ای در بخش معادن کشور ایجاد می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هیچ مبلغی از این صندوق به دولت نمی‌رسد، ادامه داد: فعالان معدنی کشور از افزایش سرمایه این صندوق بهره خواهند برد و می‌توانند برای خرید ماشین‌آلات، اکتشاف و استخراج استفاده کنند و نگرانی پروانه را هم نداشته باشند.

معاون وزیر صنعت‌، معدن و تجارت گفت: صندوق بیمه معادن، پروانه فعالان معدنی را گرفته و آن‌ها را 100 درصد تضمین می‌کند در این راستا دیگر بانک‌ها از معادن پروانه نمی‌خواهند و ریسک آن‌ها به صفر درصد می‌رسد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه باید جلوی خام فروشی در صنعت معادن گرفته شود، افزود: البته باید تعریف درستی از خام فروشی ارائه شود و دید آیا خام فروشی فقط برای فروش کوپه‌های سنگ است یا موارد دیگر را هم شامل می‌شود.

کرباسیان با بیان اینکه افزایش حقوق دولتی عامل کندی بخش معدن کشور شده است، اضافه کرد: باید حقوق دولتی تا 50 درصد کاهش می‌یافت.

 

انتهای پیام/م

 

نشست فعالان بخش معادن و صنایع معدنی ایران در اصفهان

برچسب ها: اتاق بازرگانی ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.