به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبداللهی مسؤل حوزه سلامت کشور با اشاره به اینکه 30 تا 40 درصد سرطانها با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است، اظهار داشت: عوامل تغذیهای که احتمال بروز سرطان را افزایش میدهند عبارتند از مصرف نامطلوب و زیاد چربیها، نمک، قند و شکر، طبخ نامناسب غذا و استنشاق مکرر بخار روغن سوخته.
وی بیان داشت: مصرف زیاد انواع چربیها، روغنها و مواد غذایی چرب و سرخشده، شانس ابتلا به سرطانها بهویژه سرطان پروستات، سرطان کولون، سرطان ریه و سرطان پستان را افزایش میدهد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع (در کیکها، کلوچهها، کراکرها، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخکرده و چیپس) خطرناکترین چربیها هستند. بنابراین توصیه میشود بیشترین چربی مصرفی روزانه از منابع چند غیراشباعی و تک غیراشباعی از جمله روغنهای گیاهی مایع، روغن زیتون، مغزها و ماهی باشد.
عبداللهی بیان داشت: مصرف غذاهای شور و پرنمک و نمکسودشده احتمال بروز سرطان معده را افزایش میدهد. حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز حدود 5 گرم در افراد زیر 50 سال و کمتر از 3 گرم در افراد بالای 50 سال، کودکان، مبتلایان به فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی است که شامل نمک موجود در مواد غذایی بهطور طبیعی، نمک اضافهشده به غذا و نمک موجود در محصولات صنعتی است.
وی در خصوص روش نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی گفت: بعضی از روشهای نادرست طبخ مواد غذایی مانند سوختن گوشت بر اثر کباب کردن موجب تولید ترکیبات سرطانزا میشود، بهعلاوه فرآوری گوشتها در مواردی مانند انواع گوشتهای دودیشده، نمکسودشده، و یا اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارندههای غیرمجاز و استفاده زیاد از آنها در صنایع غذایی مثلاً در "انواع سوسیس، کالباس، هاتداگ" خطر سرطانزایی دارد.
وی افزود: قرار گرفتن مکرر در معرض بخار روغنهای مورد استفاده برای سرخ کردن سریع غذا (بدون استفاده از دستگاه تهویه و دودکش برای دفع بخارات حاصل از روغن) از علل زمینهساز سرطان ریه معرفی شده است.
عبداللهی افزود: مصرف زیاد قند، شانس ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. در حقیقت مقادیر زیاد قند و شکر، سمومی را در بدن تولید میکنند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود. مصرف محصولات غذایی دارای قند افزوده مانند چای و قهوه که همراه با قند و شکر مصرف میشوند و یا نوشابه های گازدار، آب میوههای صنعتی و سایر نوشیدنیهایی که مقدار زیادی شکر دارند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش میدهند.
بیشتر بخوانید: این سرطان کشنده در کمین گوشتخواران است
مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، عوامل تغذیهای را که سبب پیشگیری از سرطان میشوند آنتیاکسیدانها، میوه و سبزی، فیبرهای غذایی، اسید فولیک، ویتامینD و کلسیم نام برد و گفت: آنتیاکسیدانها گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که میتوانند رادیکالهای آزاد (عوامل ایجاد کننده سرطان) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکلگیری آنها شوند. مهمترین آنتیاکسیدانهای بدن ویتامینهای C ،E، کاروتنوئیدها و سلنیوم هستند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/