صادقیان افزود: با انجام غربالگریها و انجام آزمایشات مختلف پرونده الکترونیک سلامت افراد تکمیل میشود و تمام اطلاعات در مورد هر شخص در یک پرونده ذخیره میشود و سامانه با محاسبات خود اعلام میکند که طی 10 سال آینده چند درصد ممکن است که آن شخص به سکتههای قلبی و مغزی دچار شود.
وی با اشاره به اینکه سه عامل دیگر در بسته سلامت آمده است افزود: سرطان روده بزرگ در آقایان و خانمها، سرطان سینه و سرطان گردن رحم در خانمها از جمله سرطانهایی است که خدمات غربالگری و تشخیص زودرس آنها به کلیه هم استانیها ارائه میشود.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد ادامه داد: تمام افراد بالای 50 سال که به خانههای بهداشت یا پایگاههای سلامت در استان مراجعه کنند میتوانند خدمات مربوط به غربالگری و تشخیص زودرس بیماری سرطان روده بزرگ را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 14 هزار و 700 نفر در استان یزد غربالگری سرطان روده بزرگ را انجام دادهاند اظهار داشت: این برنامه تقریباً بهصورت رسمی از خرداد 96 آغاز شده است و با غربالگری که صورت گرفت در نهایت 5 درصد از این افراد به بررسیهای تکمیلی و نهایی نیاز پیدا میکنند.
صادقیان با اشاره به اینکه در سال تقریباً بین 150 تا 160 مورد سرطان روده بزرگ جدید در استان یزد داریم گفت: که اگر کار غربالگری صورت گیرد سالانه تعداد زیادی از این افراد قبل از پیشرفت بیماری و در مراحل اولیه تشخیص داده میشوند و با یک درمان ساده میتوان فرد را از ابتلا به این بیماری نجات داد.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد با تأکید بر اینکه بروز سرطانها در استان یزد تفاوت معنیداری با بقیه استانها ندارد اضافه کرد: اما باید نسبت به این مسئله توجه داشت که در 10 سال آینده بروز و مرگ ناشی از سرطانها در دنیا به دو برابر افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد این آمار دو برابر در 10 سال آینده در کشورهای درحال توسعه اتفاق میافتد خاطر نشان کرد: کشورهای توسعه یافته از این مرحله عبور کرده و این آمار در این کشورها در حال کاهش است اما در کشوری مثل ایران که در حال توسعه است این آمار افزایش پیدا میکند.
صادقیان افزود: افزایش دو برابری به این معناست که اگر هم اکنون سالانه 80 یا 90 هزار نفر در هرسال در کشور به سرطان مبتلا میشوند، طی 10 سال آینده این عدد به حدود 150 هزار نفر یا بیشتر برسد و استان یزد نیز از این مسئله مستثنا نیست.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد به علتهای افزایش آمار سرطان در سال آینده اشاره کرد و گفت: جدا از افزایش درصد جمعیت سالمند، مصرف دخانیات و الکل، سبک زندگی و مصرف مواد غذایی ناسالم، عدم تحرک، آلایندههای محیطی و بعضی از عوامل عفونی از علتهای افزایش بروز سرطانها هستند که اگر این عوامل پیشگیری شوند تا بیش از 40 درصد از بروز سرطانها جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از سرطان قابل پیشگیری هستند افزود: بر همین اساس بسیاری از سرطانها نیز اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند قابل درمان هستند و بسیاری از سرطانها هم تحت درمان قرار میگیرند و عمر افراد با نمایش افزایش مییابد.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اهداف هفته ملی مبارزه با سرطان گفت: این هفته دو هدف عمده دارد که یکی از آنها این است که مردم مواظب خودتان باشید و دوم اینکه مسئولان مسئولیتهای خود را برای حفاظت از مردم از عوامل سرطانزا به کار بگیرید .
وی اضافه کرد: هفته پویش ملی مبارزه با سرطان امسال با شعار سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اینکه آمار سرطان از لحاظ علمی در 100 هزار نفر جمعیت بیان میشود خاطر نشان کرد: آخرین آمار سرطانهای یزد بین 170 تا 180 در صد هزار نفر جمعیت است که اگر جمعیت یزد را یکمیلیون نفر حساب کنیم، در سال بیش از 1800 سرطان جدید در یزد شناسایی میشود که این آمار در کشور نیز به همین شکل است.
وی در پایان اضافه کرد: برای اینکه مغلوب حریف خود نشوید باید اول خود و سپس او را بشناسید، آگاهی خود را درباره سرطان افزایش و باورهای غلط خود را تغییر دهید تا پیروز شوید و در این راه به دیگران نیز یاری رسانید تا بیشتر بدانند، برای دستیابی به رستگاری، دانستن حق همه ماست و رهایی از باورهای نادرست و اتخاذ شیوههای زندگی سالم وظیفهای همگانی است.
انتهای پیام/ ی