به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان در اختتامیه دومین دوره جشنواره مجازات های جایگزین حبس که در محل سالن شهید نوروز زاده دادگستری کرمان با حضور قضات دادگستری استان برگزار شد،گفت: اجرای عدالت با اعمال حبس و استفاده فراوان از مجازات زندان هزینه های زیادی را به بودجه عمومی تحمیل و آسیب های فراوان اجتماعی را به دنبال دارد، خانواده های زندانیان آسیب پذیر می شوند و به استحکام خانواده ها لطمه وارد میشود.
وی بیان کرد: با توجه به تراکم و جمعیت بالای زندانیان و محدودیت فضا و عدم امکان اشتغال و حرفه اموزی زندانیان و همچنین عدم تناسب امکانات با جمعیت کیفری اجرای برنامه های اصلاحی و تربیتی و بازسازی شخصیت اجتماعی زندانیان مورد توجه قرار گرفته است.
مقام قضائی ارشد استان کرمان ادامه داد: زندان برای مجرمان حرفه ای و جرائم سازمان یافته و جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی است نه برای برای جرائم خرد و خصوصا جرائم غیر عمد.
رییس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: یکی از ابتکارات و نوآروری های قانون مجازات اسلامی جدید استفاده از مجازت های جایگزین حبس مثل ارائه خدمات عام المنفعه و اقدامات ترمیمی و جبران خسارت و تدابیر اصلاحی با همکاری خود مجرم و نهادهای عمومی و بدون استفاده از زندان است کم و بیش در مراجع قضائی این گونه احکام را صادر می نمایند و در رسانه ها هم انعکاس ارزشمند است.
موحد اظهار داشت: مانع و چالش جدی که فراروی نظام قضائی کشور در خصوص مجازات های جایگزین حبس وجود دارد نگرش نامناسب جامعه بخصوص شکات نسبت به این تدابیر است که اتخاذ چنین تصمیمات کیفری را ضعف نظام قضائی و گاهی به تعطیلی عدالت و بی کیفری مانی مجرم تعبیر می شود.
وی گفت: نگرش نامناسب جامعه به خصوص شکات نسبت به مجازات های جایگزین حبس منجر به کاهش انگیزه قضات در بکارگیری از این مجازات ها بعنوان یکی از ابزارهای کیفری می شود.
موحد بیان کرد: راهکار مقابله با عدم اقبال نسبت به مجازات های جایگزین زندان فرهنگ سازی در زمینه فواید و آثار با ارزش مجازات های جایگزین حبس و آسیب های زندان می باشد.
انتهای پیام/ی