وى ادامه داد: قراردادهاى ما با كشورهاى خارجى مشكل بانكى داشتند كه اين مشكلات در حال حل شدن هستند، چند ماه پيش قراردادی با تامين كننده تجهيزات پزشكى كره اى و چينى داشتيم، چند روز پيش نيز قرارداد پنج ميليون يورويی برای ساخت بيمارستان با با ايتاليا منعقد كرديم.
اسدى لارى عنوان كرد: بايد از فرصت ها بيشتر استفاده كنيم اگر زمينه اى در وزارت بهداشت در اين حوزه وجود داشت بهتر مى توانستيم بهره بردارى كنيم در حوزه سلامت در تعاملات بين المللى بسيار عقب هستيم و سابقه اى در كشور در اين حوزه وجود ندارد.
قائم مقام وزير بهداشت در امور بين الملل گفت: بخشهای دیگر تعاملات بين المللى را به خوبى پیش برده اند و به طور مثال در بخش راه و ترابری و نفت کارهای خوبی انجام شده است و اقدامات خوبى در دولت يازدهم و دوازدهم در تعامل بين المللى سلامت شروع شد، اگر انجمنها زودتر وارد میدان شده بودند شاید میتوانستیم موفقتر باشیم.
وى افزود: بعد از همايش جذب سرمايه گذار خارجى شاهد اعلام علاقه مندى و عقد قرارداد با سه شركت كره اى، يک شركت چينى و ٢ شركت ايتاليايى براى ساخت بيمارستان هاهستيم البته به دليل نبود سبقه در روابط بين الملل در حوزه سلامت هنوز به جايكاه مطلوب نرسيده ايم.
اسدى لارى با بیان اینکه اقدامات خوبى نيز در حوزه دارو انجام شده است، گفت: در بخش صادرات وزير بيشترين وقت را در قياس با دوره های گذشته و ساير بخش ها در صادرات تجهيزات پزشكى و دارو به خصوص به كشورهاى منطقه گذاشتند.
قائم مقام وزير بهداشت در امور بين الملل عنوان كرد: بیش از دهها ملاقات و مذاکره با همتای عراقی در زمینه صادرات انجام و برای این مذاکرات وقت و انرژی زیادی صرف شده و امتیازات خیلی خوبی کسب شده است، با تلاش هاى وزير از گريد پنج دارو در عراق به گريد ٢ رسيديم و تاكنون شركت هاى تجهيزات پزشكى نسبت به دارو براى اين تعامل بين المللى آمادگى بيشترى داشتند.
وى با بیان اینکه با پاكستان و افغانستان نيز تعاملات خوبى شكل گرفت، اظهار کرد: عمانیها نیز به سندیکای دارویی نامه زدند و علاقه دارند به صورت مستقیم با ایران ارتباط داشته باشند، به زودى هیئت بلندپایهای از عمان برای انعقاد قرارداد به ايران خواهد آمد.
اسدى لارى تصريح كرد: با قرقيزستان در سه روز گذشته تعاملاتى داشتيم و هفته آينده نماينده اى از سوريه و بلاروس به ايران خواهند آمد؛ با توجه به تثبیت امنیت در سوریه، میتوان از این فرصت حداکثر استفاده را کرد.
وى ادامه داد: سرمایهگذاری مشترک با طرف سوریهای و لبنانی بسيار فرصت خوبى براى تجهيزات پزشكى ايرانى است، افزون بر اين میتوان همکاری آموزشی و فنی را به صورت دراز مدت با این کشورها انجام داد.
قائم مقام وزير در امور بين الملل با بيان اينكه بسیاری از این کشورها تمایل دارند که ایران به عنوان هاب منطقهای مطرح شود، گفت: بسيارى کشورهای اروپایی علاقهمند هستند که با ایران همكارى کنند و بلژيک در اين زمينه اعلام آمادگى كرده است.
وى با بيان اينكه اتفاق خوبى است كه شركت هاى اروپايى با شركت هاى دانش بنيان ايرانى به توليد تجهيزات پزشكى بپردازند، گفت: كشورهاى شرق آسيا آماده تامين فايناس هاى كوچک در اين حوزه هستند، افزون بر اين با فرانسه، آلمان، بلژيک، كره جنوبى، چين و ژاپن تعاملات خوبى انجام شده است.
قائم مقام وزير در امور بين الملل با تاكيد بر راه اندازى نمايشگاه دائمى تجهيزات پزشكى گفت: يكى از مشكلاتى كه بايد در اين حوزه برطرف شود ايجاد نمايشگاه دائمى تجهيزات پزشكى در منطقه است با ايجاد نمايشگاه دائمى هيئت هاى خارجى مى توانند با تماشاى قدرت شركت هاى ايرانى قرار دادهاى خوبى منعقد كنند.
وى افزود:انتظار داشتیم شرکتهای خارجی در ایران دفتر باز کنند، باید توجه کنیم که کشورهای دیگر نیز این انتظارات دارند ما اين كار را انجام دهيم به عنوان مثال افغانستان يكى از اين كشورهاست، اين كشور بر خلاف باورها فرصت مناسبى براى سرمايه گذارى ايرانى هاست.
اسدى لارى با بيان اينكه در عراق خط توليد دارو و تجهيزات پزشكى به همت متخصصان و شركت هاى ايرانى راه اندازى شده است، گفت: در آينده بايد خط توليدهايى در آفريقا و سوريه نيز افتتاح كنيم.
قائم مقام وزير در امور بين الملل خطاب به سركت هاى تجهيزات پزشكى گفر: بايد بازار منطقه و فرامنطقه را در نظر بگيريد و مى توان با همكارى شركاى قابل اعتماد در منطقه و فرامنطقه خوب عمل كنيم.
وى گفت: اكنون ارتباطاتى خوبى با كوبا، مكزيک، اروگوئه و پاراگونه آغاز كرديم و در مرحله رايزنى هستيم.
انتهاى پيام/