«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا، هشدار داد اگر پیونگ یانگ وارد مذاکرات نشود از راه حل نظامی استفاده میشود.
کشورهایی که در جنگ دو کره از سال 1950 تا 1953 از کره جنوبی حمایت کردند در جلسهای به میزبانی آمریکا وعده دادند برای آغاز دوباره مذاکرات میان دو کره تلاش کنند. آنها امید دارند این تلاشها به کاهش همیشگی تنشها منجر شود و تاکید کردند راهحل دیپلماتیک برای این بحران هم ضروری و هم محتمل است.
رویترز در اینباره نوشت: علیرغم تحریمهای شدید سازمان ملل متحد علیه کره شمالی، «کیم جونگ اون» رهبر این کشور از توسعه موشکهای هستهای خود دست نمیکشد و این موضوع ترس از وقوع یک جنگ جدید در شبهجزیره کره را افزایش میدهد.
آمریکا و کانادا این جلسه را در ونکوور میزبانی کردند تا فشارها بر کیم جونگ اون را افزایش دهند. به گفته مقامات آمریکا، دولت ترامپ در حال بررسی گزینه نظامی مانند یک حمله پیشگیرانه به یک سایت هستهای یا موشکی کره شمالی است.
تیلرسون در این خصوص گفت: «من در خصوص مسئله ای که هنوز تصمیم شورای امنیت ملی یا رئیسجمهور درباره آن قطعی نیست اظهار نظر نمیکنم». با این حال تیلرسون مدعی شد تهدید کره شمالی در حال افزایش است.
او در ادامه گفت: «همه باید در این باره هوشیار باشیم...ما باید بدانیم که تهدید کره شمالی در حال افزایش است و اگر گزینه بحث و گفتگو و مذاکره را نپذیرد گزینه دیگری را فعال میکند. رویکرد ما این است که کره شمالی را به سمتی ببریم که گام درستی بردارد و بهترین گزینه را انتخاب کند. باید به آنها نشان دهیم وقتی شرایط نظامی را در نظر میگیرند عواقب خوبی برایشان ندارد. زمان آن رسیده که گفتگو کنیم ولی آنها باید قدمی بردارند و بگویند حاضر به مذاکره هستند».
در این جلسه بر اجرای تحریم های سازمان ملل متحد تاکید شد و شرکت کنندگان در یک بیانیه مشترک توافق کردند «به اعمال تحریم های یکجانبه و انجام اقدامات دیپلماتیک برای مقابله با کره شمالی فکر میکنند». جزئیات بیشتری درباره این موضوع ارائه نشد.
وزیر خارجه ژاپن نیز در این خصوص گفت: «زمان کاهش فشارها یا جایزه دادن به کره شمالی نیست. اینکه کره شمالی وارد مذاکرات شده است نشان میدهد تحریم ها نتیجه داده است».
وزیر خارجه کره جنوبی نیز اعلام کرد امیدوار است گفتگوهای بین دو کره پس از برگزاری بازیهای المپیک زمستانی نیز ادامه یابد اما تاکید کرد تحریم ها باید به طور جدید اجرا شود.
به گفته مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا، «جیمز متیس» وزیر دفاع این کشور، هم اعلام کرد راه حل دیپلماتیک را ترجیح میدهد؛ اما گزینه نظامی همچنان روی میز است.
رویترز نوشت: روسیه و چین به سهلانگاری در اجرای تحریم ها متهم شدهاند. این دو کشور علاوه بر رد این اتهام از برگزاری جلسه ونکوور نیز انتقاد کردهاند.
انتهای پیام/