نوپرور مسئول برگزاری جشنواره غذای سالم در روستای کارکنده در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه جشنواره غذای سالم به همت شورای اسلامی، بانوان روستا و کارشناسان تغذیه و بهداشت برگزار شد، گفت: بانوان روستایی حدود ۲۰ نوع غذای سالم تهیه کردند تا کارشناسان تغذیه آن را بررسی کنند.
وی افزود: هدف از برگزاری این جشنواره پرهیز از عادات بد غذایی و استفاده به اندازه شیرینی و نمک است.
دهقانی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ساری نیز در این جشنوراه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه مازندرانیها رتبه نخست چاقی را در کشور دارند، گفت: برگزاری جشنوراههای غذای سالم در سراسر مازندران میتواند علاوه بر آموزش تغذیه درست، میزان استفاده از نمک، روغن و شیرینی را به خصوص در روستاها کنترل کرد.
وی افزود: رژیم غذایی باید انرژی کافی برای رسیدن به رشد و تکامل مطلوب، بدون چربی اضافی را فراهم کند و باید اهمیت زیادی بر مصرف میوه و سبزی ها، فرآوردههای غلات با دانه کامل، فرآوردههای لبنی با چربی کم، حبوبات و گوشت کم چرب ماهی و ماکیان داده شود.
دهقانی گفت: برگزاری جشنوارههای مختلف تغذیه سالم در مدارس و مهدکودکها و جلسات آموزشی جهت مدیران مدارس و مهدکودک ها، برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی اصلاح الگوی مصرف قند و نمک و چربی، برگزاری همایش تغذیه سالمندان با هدف آموزش مصرف درست نمک و روغن و شکر در سالمندان در آسایشگاههای سالمندان از دیگر برنامهها با عنوان تغذیه سالم است.
لازم به ذکر است: در راستای برگزاری جشنوراههای غذای سالم، با شعار سفره سالم ایرانی با کاهش قند، چربی و نمک در شهرهای مازندران برنامههای متنوعی از سوی مراکز بهداشت و درمان شهرستانها اجرا میشود.
انتهای پیام/آ