سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

کمبود برنج عامل اصلی گرانی‌های اخیر/ ذخایر برنج در انبارها به صفر رسید

قیمت برنج هندی در یک ماه اخیر با افزایش چشمگیری در بازار روبه‌رو بود، بطوریکه بسیاری از فعالان کمبود برنج خارجی را عامل اصلی گرانی‌ها می‌دانند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قیمت برنج هندی در یک ماه اخیر با افزایش چشمگیری در بازار روبه‌رو شد که بسیاری از فعالان بازار، توقف ثبت سفارش واردات و کمبود برنج خارجی را عامل اصلی این گرانی‌ها اعلام می‌کنند.

آخرین بررسی از سطح بازار بیانگر آن است که قیمت هر کیسه 10 کیلویی برنج خارجی 80 تا 90 هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود که این نرخ دهک‌های کم درآمد جامعه را برای تأمین مایحتاج سفره خانوار در تنگنا قرار داده  و شرایط را برای آنها بغرنج کرده است.

فراهانی یکی از عمده فروشان اقلام غذایی درباه دلایل گرانی برنج خارجی در بازار می‌گوید: در ماه‌های اخیر قیمت برنج خارجی در بازار با روند افزایشی روبه‌روست، چرا که میزان واردات ماه‌های اخیر به مصرف داخل رسیده است و هم اکنون ذخیره چندانی در انبارها وجود ندارد که در نهایت این امر افزایش 20 تا 25 درصدی قیمت در بازار را به همراه داشت.

وی معتقد است؛ برخی خانوارها توانایی خرید برنج ایرانی را ندارند و تنها ممنوعیت واردات آنها را برای تأمین مایحتاج خود با چالش‌هایی روبه‌رو کرده است.

و این در حالیست که، یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی اعتقادی به ممنوعیت ثبت سفارش برنج و دلیل گرانی‌های اخیر ندارد.

سیف گرانی‌‌‌‌‌‌‌‌های اخیر را ناشی از تبدیل ارز مبادله‌ای به متقاضی می‌داند.

با وجود آنکه افزایش قیمت برنج خارجی تا حدودی بر رشد قیمت برنج داخلی در بازار موثر بوده است، به نظر می رسد که وزیر جهاد کشاورزی خرید حمایتی برنج را به منظور تعادل و کنترل بازار اجرا کرده است.

البته ناگفته نماند که دبیر انجمن واردکنندگان برنج معتقد است که مصرف کنندگان برنج ایرانی و خارجی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند، چرا که ارزان ترین برنج ایرانی با نرخ‌های بالاتر از برنج هندی به فروش می‌رسد و از این رو انتظار می‌رود که دولتمردان هر چه سریع‌تر تدابیر ویژه‌ای برای قشرهای ضعیف جامعه به کار گیرند.

* کمبود برنج خارجی عامل اصلی گرانی‌های اخیر

 مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،  با اشاره به اینکه کمبود برنج خارجی در بازار عامل اصلی گرانی‌های اخیر است، اظهار کرد: فراوانی کالا و رقابت میان تولیدکنندگان موجب می‌شود که افراد با حداقل سود قانونی اقدام به توزیع محصول در بازار کنند.

وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی بازرگانی دولتی، تأمین ذخیره استراتژیک و توزیع در زمان کمبود در بازار است، افزود: با توجه به رقابت بازرگانی دولتی با بخش خصوصی، پیشنهاداتی به مسئولان دولتی مبنی بر متفاوت بودن نوع برنج وارداتی داده شده است.

کشاورز ادامه داد: شرکت بازرگانی دولتی، اقدام به واردات و احتکار برنج وارداتی در انبارهای خود می‌کند و با نزدیک شدن به تاریخ اعتبار، برنج‌های خود را در بازار عرضه می‌کند که این ایراد به شرکت gtc( بازرگانی دولتی) وارد است.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه مأموریت بازرگانی دولتی تأمین ذخیره استراتژیک است، بیان کرد: با توجه به  مجوز 5 برابری بخش خصوصی در برابر بازرگانی دولتی، نسبت به تأمین ذخیره احتیاطی از سوی دولت انتقاداتی وارد است در حالیکه بخش دولتی زیر سوال نمی‌رود.

وی با اشاره به اینکه با واردات مستمر برنج، کمبودی در بازار رخ نخواهد داد، افزود: توقف واردات، افزایش قیمت برنج خارجی و از بین رفتن رقابت میان توزیع کنندگان را به همراه دارد.

کشاورز در پاسخ به این سوال که مدیرعامل بازرگانی دولتی تخصیص نیافتن ارز مبادله‌ای به برنج خارجی را دلیل اصلی افزایش قیمت می‌داند، اظهار کرد: نرخ ارز، قیمت‌های جهانی و شرایط عرضه در نوسان قیمت برنج خارجی دخیل هستند و هم اکنون به سبب عدم تخصیص ارز مبادله‌ای قیمت تمام شده هر کیلو برنج به 7 هزار تومان می‌رسد.

به گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج، دولت با کاهش تعرفه واردات افزون بر کنترل قیمت می‌تواند آثار تورمی را از بین ببرد.

وی با اشاره به اینکه برنج دومین کالای استراتژیک در کشور محسوب می‌شود، گفت: بخش خصوصی وظیفه تأمین محصول طبق مجوز واردات را بر عهده دارد و نمی‌تواند برحسب شرایط قوانین وضع کند، در حالیکه با توجه به گرانی‌های اخیر و کمبود برنج خارجی در بازار به دولت هشدارهای لازم را داده‌ایم، چرا که ذخایر برنج به صفر رسیده است و این امر می‌تواند آثار سو در برداشته باشد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
من
۰۴:۰۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
خدایاخودت کمک کن مردیم ازگرسنگی
آقای مهدی عابدیان زیدی
۲۱:۴۲ ۳۰ دی ۱۳۹۶
اگر برنج دربازار ایران کم باشد ،دلیل نمی شود قیمت آن افزایش یابد.
ناشناس
۲۱:۳۴ ۳۰ دی ۱۳۹۶
ارزونش کنید لطفا
ناشناس
۲۱:۳۴ ۳۰ دی ۱۳۹۶
خدایا برنج هم که قوت غالب مردم گرون شد
رضا
۲۰:۱۲ ۳۰ دی ۱۳۹۶
کمبود برنج نداریم
ناشناس
۲۰:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۶
برنج وارد کنید
ک
۱۹:۵۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
باید به این وضعیت رسیدگی بشه تا باعث گرانی برنج نشه
ناشناس
۱۹:۵۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
باز هم گرانی شروع شد
ناشناس
۱۹:۵۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
حداقل کشاورزان تایلندی و هندی با ارزون فروشی لااقل باعث میشن که ما فقر بیچاره ها یه چیزی جلوی بچه هامون بذاریم بخدا اگه اینها نبودند برنج هم مثل گوشت قرمز برای ما یه رویا میشد مگه اون بابای کشاورز هندی چه طوری برنج کشت می کنه که با صددرصد گمرگی و سود برای وارد کننده و اینقدر حمل ونقل باز هم سر سفره ما فقر بیچاره هاست
ناشناس
۱۹:۰۲ ۳۰ دی ۱۳۹۶
هریک کیلو برنج هندی ارروگویه پاکستان تایلند ویتنام برزیل ۲۵۰۰ تومان می باشد.
برنج طاروم هریک کیلو ۵۵۰۰ تومان می باشد
سینا
۱۸:۳۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
مگه خودمون تولید نداریم
من
۱۸:۳۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
کشاورزای مام برنج ارزون تولید کنن ک بتونن رقابت کنن با خارجیا
سیدمحمد
۱۸:۰۹ ۳۰ دی ۱۳۹۶
هردم از این باغ دمی میرسد یک روز گرانی نان یک روز گرانی تخم مرغ الان برنج ما که چند هفته است که لبنیات هم نتونستیم بخوریم
ناشناس
۱۷:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۶
از روزی که خبر ها اعلام کردند برنج وارداتی تا تیر ماه آزاد شد،یه برنج کم وگران شد.برنجی که میگویید سمی است ضرر دارد دست ساز است و،،،،چرا هر نوع وبرند های متفاوت آن حد اقل کیلویی هزار تومان باید گران شود در صورتی که واردات آزاد شد باید ارزان تر میشد!!!! برنج ایرانی هم که گران است و حد اقل آن کیلویی 14000تومان الان شده قدرت خرید برنج ایرانی یک کارگر نداره با گوشت کیلویی 44000ومرغ حداقل 85000
ناشناس
۱۷:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۶
از روزی که خبر ها اعلام کردند برنج وارداتی تا تیر ماه آزاد شد،یه برنج کم وگران شد.برنجی که میگویید سمی است ضرر دارد دست ساز است و،،،،چرا هر نوع وبرند های متفاوت آن حد اقل کیلویی هزار تومان باید گران شود در صورتی که واردات آزاد شد باید ارزان تر میشد!!!! برنج ایرانی هم که گران است و حد اقل آن کیلویی 14000تومان الان شده قدرت خرید برنج ایرانی یک کارگر نداره با گوشت کیلویی 44000ومرغ حداقل 85000
ناشناس
۱۶:۰۲ ۳۰ دی ۱۳۹۶
برنج ایرانی همیشه آنقدر گران بوده که ما نتونستیم بخریم
ناشناس
۱۴:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۶
سلام 2تن برنج رودست من کشاورز مونده زیر قیمت می خواهند سموم .کود.هزینه کاشت داشت و برداشت خیلی بالاست .مصرف کننده هم حق دارد ولی فکری برای ما کنید بخاطر رضای خدا
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۰ دی ۱۳۹۶
ممنونم از برنج هندی و پاکستانی که سفره ایرانی ها رو رها نمی کنه مثل صنایع چینی مون
ناشناس
۱۳:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۶
تو رو خدا یه فکری به حال این گرونی ها بکنید
ناشناس
۱۲:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۶
مراکز خرید تضمینی تو گلستان گیلان و مازندران بگذارند تا کشاورز زحمت کش مجبورنشه محصول زحمت یکساله رابه پایین ترین قیمت بفروشه سالی2300000تن برنج در کشور تولید میشه که برای 10ماه کشور جوابگوست
ناشناس
۱۲:۵۶ ۳۰ دی ۱۳۹۶
ما که برنج نمی خوریم چون خیلی گرون شده
صمد
۱۲:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۶
سلام ب دوستان عزیز من کشاورزم بهترین برنج هاشمی را کیلویی ۹ هزارتومان از من کشاورز نمی خرن چه برسه به اقلام پر محصول مثل فجر،شیرودی و...... بهتر نیست ب جای برنج های خارجی بی کیفیت برنج داخلی بخریم تا از تولید ملی حمایت کنیم اقشار کم درآمد هم برنج پر محصول داخلی بخرن
ناشناس
۱۲:۱۲ ۳۰ دی ۱۳۹۶
من سال هاست که توان خرید برنج ایرانی را از دست دادم و فقط برنج خارجی مصرف می کنم! با جلوگیری از واردات این نوع برنج فقط زندگی را برای ما سخت تر می کند ... لطفا یکی هم به وضع ما رسیدگی کنه
تذکر
۱۱:۳۵ ۳۰ دی ۱۳۹۶
برنج وارداتی کمک بزرگی به کاهش قیمت ها میکنه
رضا
۱۰:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۶
من خودم شالیکارم 5تن برنج رو دستم مونده کسی خریدار نیست. بیایید ببرم فقط یه شالیکوبی با کلی برنج تلمبار شده نشون تون بدم. حاضرم برنج درجه ی 1 خودمو با همین قیمت برنج های آلوده خارجی بفروشم.
ناشناس
۱۰:۲۷ ۳۰ دی ۱۳۹۶
این همه برنج داخل کشور موجود است
ناشناس
۰۹:۵۶ ۳۰ دی ۱۳۹۶
علی برکت الله
ناشناس
۰۹:۴۶ ۳۰ دی ۱۳۹۶
جای تاسفه واقعا چی میشه گفت
ناشناس
۰۸:۵۶ ۳۰ دی ۱۳۹۶
خیلی گرونه