وی با اهمیت به مصرف میوه و سبزی گفت: کممصرفی سبزی، حبوبات و میوه، خطرسازترین مشکل تغذیهای ایرانیان است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت همدان بیان کرد: نتایج یک تحقیق بینالمللی که با همکاری گروهی از محققان و دانشمندان ایرانی درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماریهای قلبی ـ متابولیک (بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سکتههای مغزی) در 20 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا انجام شده، نشان میدهد که فشار خون مهمترین عامل مرگ در اثر این بیماریها در آن کشورهاست.
وی با اشاره به اینکه در تمام این کشورها، بیماریهای قلبی ـ متابولیک عامل نزدیک به نیمی، یعنی 43 درصد از مرگهای زودرس (زیر 70 سال) است، گفت: در ایران نیز فشار خون بالا (بالای 115) مهمترین عامل خطرساز و باعث مرگ 2 هزار و 35 نفر در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است.
صفورا کرمی خاطرنشان کرد: تغذیه نامناسب در ایران دومین عامل خطرساز برای مرگ ناشی از بیماریهای قلبی ـ متابولیک یعنی یکهزار و 976 مورد در میلیون است.
وی با تاکید به اینکه اضافه وزن و چاقی، کلسترول بالا و قند خون بالا در ردههای بعدی قرار دارند، افزود: در میان عوامل تغذیهای، مصرف کم غذاهای محافظ مثل سبزیجات و حبوبات، میوه و غذاهای دریایی و غلات سبوسدار بیشتر از بقیه در ایجاد بیماریهای قلبی-متابولیک نقش دارند.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: علاوه بر این نمک زیاد و اسیدهای چرب ترانس (روغن نباتی جامد) هم در میان عوامل تغذیهای هستند که باعث ایجاد این نوع بیماریها در ایرانیان میشوند.
وی تصریح کرد: این تحقیق نشان داد که در تمام کشورهای که تخقیق شده، زنان در تمام گروههای سنی ضریب توده بدنی (BMI) و کلسترول تام بیشتری از مردان دارند، اما از نظر فشار خون و قند خون تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد.
کرمی با اشاره به اینکه تنها تفاوت قابل ملاحظه از نظر تغذیه در بین زنان و مردان این است که مردان به طور کلی بیشتر از زنان نمک مصرف میکنند، گفت: اما در مجموع مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیک در مردان بیشتر از زنان است و یکی از مهمترین دلایل آن تغذیه نامناسب است.
انتهای پیام/ ش