به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ثریا شاکری، مسئول اجرایی علمی رشته پروتزهای دندانی دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهارداشت: علم دندانپزشکی، علم و هنر جایگزینی دندانهای تخریب شده و یا از دست رفته بیمار است و دامنه آن از ترمیم یک دندان تا بازسازی کامل متغیر بوده و شامل پروتز ثابت و پروتز متحرک است.
وی افزود: پروتز ثابت شامل بازسازی دندانهای تخریب شده و یا جایزینی دندانهای از دست رفته به وسیله پروتزهای فلزی ریختگی، فلز و سرامیک و یا تمام سرامیک است که امروز تمام سرامیکها طرفداران زیادی در درمانهای دندانپزشکی دارند.
مسئول اجرایی علمی پروتز ، دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: پروتز متحرک شامل پروتز بیمارانی است که تعدادی از دندانها را از دست دادهاند و یا بیدندانی کامل دارند. این درمانها به خصوص در افراد مسن، در جویدن، زیبایی و سلامت دهانی نقش مهمی دارد و برای بالا بردن کیفیت زندگی افراد مسن مورد توجه است.
افزایش اهمیت درمانهای پروتزی با افزایش میانگین طول عمر افراد
شاکری با اشاره به اینکه امروزه با بالارفتن میانگین طول عمر افراد و درمان بیماران مسن جایگاه ویژه ای برای درمانهای پروتزی ایجاد شده است، افزود: امروزه درمانهای ایمپیلنت هم بخش بزرگ و مهمی از درمانهای پروتزی به شمار میرود و پروتزهای متکی بر ایمپیلنت جایگاه مهم و اصلی در دندانپزشکی نوین دارند و با توجه به استفاده روز افزون از ایمپلنتها و افزایش نیاز به آنها و دستیابی به تمام اهداف دندانپزشکی، این علم پیشرفت و اهمیت زیادی دارد.
وی بیان داشت: هدف از دندانپزشکی مدرن بازسازی فرم دندانها، جویدن، صحبت کردن، راحتی بیمار و سلامت طبیعی بیمار است و در درمانهای پروتزی نوین با جایگزینی نسوج و دندانهای از دست رفته تمامی این اهداف امکان پذیر میشود.
مسئول اجرایی علمی پروتز دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران خاطرنشان کرد: برای موفقیت در درمان های پروتزی، علاوه بر دندانپزشک و بیمار، همکاری و نقش لابراتوارهای دندانپزشکی هم بسیار حائز اهمیت است و مثلث دندانپزشک، لابراتور و بیمار با همکاری کامل یک درمان موفق را رقم میزند و علاوه بر مهارت و تجربه دندانپزشک، مهارت و دقت تکنسین لابراتور هم اهمیت خاصی دارد.
شاکری گفت: برای درمان موفق پروتز، دندانپزشک باید آگاهی و تسلط کامل بر سایر شاخههای دندانپزشکی از جمله درمان های ریشه دندان، ترمیمی، جراحی ، انساج پرودنتال و ... به خصوص در بخش بیومکانیک داشته باشد.
وی یادآور شد: درمانهای نوین دندانپزشکی و پیشرفت روزافزون این علم در رشته پروتز نقش مهمی دارد و با توجه به مواد جدید دندانپزشکی در قالبگیری، فلزات، سرامیک جدید، وسایل و تجهیزات لابراتورهای دندانپزشکی و ... درمانهای بهتر و کاملتر و موفقتری را در پروتز رقم خواهد زد.
گفتنی است؛دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران تا 22 دی ماه سال جاری در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.
انتهای پیام/