سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان:

ثبت جهانی نشدن حتی یک اثر تاریخی لرستان جای تاسف دارد

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی لرستان گفت: یک پانزدهم آثار ثبت ملی کشور متعلق به لرستان است و جای تاسف دارد که هنوز نتوانسته‌ایم حتی یک اثر تاریخی را ثبت جهانی کنیم.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ سرهنگ دولتشاهی در جلسه علنی شورای شهر خرم‌آباد در خصوص شرح وظایف این یگان گفت: طبق فرمایشات مقام عظمای ولایت رهبری؛ میراث احساس شخصیت و هویت ملت ماست.

وی گفت: در استان پنج هزار اثر تاریخی داریم و نیز دو هزار و ۳۳۳ اثر ثبت ملی شده‌اند که جای امیدواری دارد که در استان لرستان یک پانزدهم آثار ثبت‌شده ملی کشور را به خود اختصاص داده‌ایم.

سرهنگ دولتشاهی تأکید کرد: باستان‌شناس، دانشمند و فیلسوف فقید فرانسوی طی مطالعاتی در حوزه سیمره و بومیان میرملاس کوهدشت، استان لرستان را با بیش از چهل هزار سال سابقه تاریخی به عنوان یکی از زیستگاه‌های حیات اولیه انسان معرفی کرده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث لرستان افزود: این باستان‌شناس طی مطالعات علمی با دانشمندان دیگر در آمریکا نیز سابقه تاریخی لرستان را به قدمت ۵۷ هزار سال برآورد کرده است.

سرهنگ دولتشاهی ادامه داد: جای تاسف دارد که ما با این قدمت حتی نتوانسته‌ایم یک اثر را به ثبت تاریخی جهانی برسانیم.

وی با اشاره به ظرفیت مهم تاریخی قلعه فلک‌الأفلاک که با وجود رده‌های حفاظتی جز معدود امکان تاریخی در قلب شهر است و نیز دارای دو موزه مردم‌شناسی و یک گنجینه با دوازده هزارشی تاریخی است، گفت: علاوه بر این در این بنای عظیم باستانی وجود اسلحه‌خانه مادر و رده‌های حفاظتی اهمیت این بنا در شهر خرم‌آباد هویدا می‌سازد که نیازمند توجه جدی ست.

فرمانده یگان حفاظت میراث لرستان با بیان اینکه طی تلاش‌های استاندار پیشین و اخیر لرستان این بنا در فهرست ثبت موقت جهانی نیز قرار گرفته است، گفت: برای آزادسازی اطراف و حومه این قلعه که موردنظر سازمان یونسکو نیز می‌باشد، اقداماتی انجام شده است و ان شالله طی دو سال آتی با پرداخت اقساط دوم سپاه این دژ زیبا آزاد خواهد شد.

سرهنگ دولتشاهی در باب اهمیت این ظرفیت خبر داد: دو سال پیش نیز لرستان به عنوان یکی از هفت شهر برتر کشور انتخاب شد و از این قلعه روزانه ۲۳ هزار نفر گردشگر بازدید داشته و ۱۵ هزار بلیت فروخته شده است.

برگزاری دو نمایشگاه و کنسرت زنده در قلعه فلک الافلاک نیز از جمله مواردی بود که فرمانده یگان حفاظت میراث لرستان تحت عنوان برنامه‌های تبلیغی در راستای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان به آن‌ها اشاره کرد.

وی در پایان گفت: تلاش شهرداری، اداره میراث و سایر دستگاه‌های متولی در این است که لرستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود که کار‌های خوبی هم در این زمینه انجام‌شده و منکر زحمات آن‌ها نمی‌شویم، ولی باید گفت: در عمل هنوز با مقصد گردشگری فاصله داریم.

انتهای پیام/د

جای تاسف دارد که حتی یک اثر تاریخی لرستان ثبت جهانی نشده است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.