وی با انتقاد از این مسئله که آمار دقیقی از میزان تولید زیتون در دسترس نیست، گفت: تمامی آمارهای تولید برحسب پیش بینی ها است.
عباسی با اشاره به اینکه افزایش تولید و مصرف روغن زیتون امری ضروری است، بیان کرد: شورای ملی زیتون برای ترویج مصرف روغن برنامههای متعددی نظیر برند سازی و بحث شرکت های مشارکتی را دارد که بدین منظور لایحه پیشنهادی به مجلس ارائه شده است.
وی میزان واردات روغن زیتون را سالیانه 10 تا 12 هزارتن اعلام کرد و افزود: بخش عمده این میزان واردات از طریق مبادی قانونی و مابقی از طریق قاچاق وارد می شود.
رئیس شورای ملی زیتون با انتقاد از قیمت بالای روغن زیتون در داخل گفت: مکانیسم قیمت روغن زیتون دست دولت است، به طوریکه با پرداخت یارانه به کشاورزان، توسعه تولید و کاهش قیمت تمام شده می تواند اقدام به عرضه محصول با قیمت مناسب به مصرفکنندگان کند.
عباسی ادامه داد: با توجه به آنکه تورم؛ همه ساله روبه افزایش است، مصرفکنندگان نباید در انتظار ثبات قیمت زیتون باشند، بلکه شرایط قیمت باید به گونه ای باشد که سود مصرف کننده و تولیدکننده در آن لحاظ شود.
این مقام مسئول از قاچاق روغن پومیس و میوه زیتون به کشور خبر داد و گفت: قاچاق روغن های پومیس و زیتون کنسروی از طریق استان های مرزی به کشور صورت میگیرد که کنترل آن خارج از حیطه کاری انجمن و وزارت جهاد کشاورزی است و تنها باید موضوع قاچاق در سطح کلان بررسی شود.
شورای ملی زیتون بازنگری در استاندارد روغن زیتون را امری ضروری دانست و افزود: موضوع بازنگری در استاندارد روغن زیتون به درخواست انجمن در حال بررسی است و باید با شفاف سازی استانداردها، دست واردکنندگان را برای موانع قانونی باز نگذارند.
وی در خاتمه گفت: با توجه به آمار بالای واردات و مصرف سیگار در کشور، شورای ملی زیتون خواستار تخصیص درآمدهای گمرگی سیگار به ترویج مصرف روغن زیتون است تا سلامت آحاد جامعه تضمین شود.
انتهای پیام/