وی افزود: مسئولان ، هنگام برداشت محصول درصدد ایجاد بازارهای جدید برای صادرات هستند اما این امر شدنی نیست و در صورت پیش بینی شرایط مساعد تولید، باید این امر صورت گیرد.
شعبانی با اشاره به اینکه ایجاد بازارهای جدید صادراتی در موقع برداشت محصول، امکان پذیر نیست، بیان کرد: با توجه به کاهش تعرفه های ترجیحی کشورهای هدف، دولتمردان به دنبال مشوق صادراتی و رفع موانع هستند، چراکه با وجود فاصله زیاد تعرفه ها و هزینه های بالای حمل و نقل، امکان رقابت با سایر رقبا وجود ندارد.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه امسال فرصت صادرات مرکبات را از دست داده ایم،گفت: مسئولان وزارت جهاد باید برای صادرات مرکبات در سال آینده برنامه ریزی کنند، چراکه در شرایط کنونی که امکان حدس و گمان رقم مشوق صادراتی جهت برنامه ریزی صادرات توسط تجار وجود ندارد.
وی ادامه داد: باتوجه به پتانسیل و شرایط اقلیمی مناسب جهت تولید مرکبات، رفع موانع صادراتی و زمینه سازی برای صادرات پرتقال تامسون و کیوی امری ضروری است، البته بازار داخل جوابگوی این میزان تولید نیست.
شعبانی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت تنظیم بازار مرکبات شب عید بیان کرد: با گذشت سه ماه از بخشنامه تنظیم بازار شب عید، اما هنوز این مصوبه اجرایی نشده است و درنهایت این امر تبعات منفی نظیر افزایش قیمت در پیک مصرف را به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول از خرید پراکنده مرکبات جهت ذخیره سازی شب عید خبر داد و گفت: نبود مدیریت در بازار موجب شده تا خرید مرکبات جهت ذخیره سازی شب عید به صورت متمرکز و اثرگذار انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه امکان انتقال پرتقالهای تولیدی به سمت و سوی صنایع تبدیلی جهت کنسانتره وجود ندارد، افزود: پرتقال تامسون آب دهی چندانی ندارد، از این رو نمی تواند نیاز صنایع تبدیلی را بر طرف کند و صادرات تنها راهکار خروج مازاد تولید داخل است.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به اینکه مجموع تولید مرکبات در استان های شمالی و جنوبی به بیش از 5 میلیون تن خواهد رسید، تاکید کرد: باتوجه به حجم بالای تولید، امکان صادرات یک میلیون تن مرکبات وجود ندارد، در حالیکه برای 50 درصد این میزان به بازارهای صادراتی باید برنامه ریزی شود.
وی در ادامه یادآور شد: نبود حمایت دولت از صادرکنندگان جهت ورود به بازارهای جهانی منجر به بروز ایجاد مشکلات و موانع سد راه زنجیره تولید تا مصرف شده است.
شعبانی از تولید حداقل 2 میلیون تن پرتقال تامسون در کشور خبر داد و گفت: با توجه به آنکه پرتقال تامسون قابلیت مصرف در صنایع تبدیلی و تکمیلی جهت تبدیل به کنسانتره را ندارد، تازه خوری و نگهداری محصول در سردخانه ها جهت صادرات تنها راهکار اساسی به منظور جلوگیری از این حجم تولید است.
این مقام مسئول در بخش دیگر سخنان خود در واکنش به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مازندران مبنی بر تغییر کاربری باغات به شالیزارها گفت: تغییر نوع الگوی کشت در میان کشاورزان امکان پذیر نیست، چرا که طبق نظریه جهانی تنها مسئولان می توانند مزیت الگوی کشت مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی را برای کشاورزان تعریف کنند.
وی ادامه داد: در شرایطی که تمامی مسئولان و محققین از خالی شدن سفره های زیر زمینی و بحران منابع آبی خبر می دهند، جای سوال است که چرا جهاد کشاورزی مازندران از چنین سیاستی را مطرح می کند.
شعبانی با اشاره به اینکه سازمان جهاد باید تولید محصولاتی که نیاز کمتری به آب دارند را به کشاورزان توصیه کند، افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی، افزایش سطح زیر کشت شالیزارها تنها بر بحران منابع آبی و خالی شدن سفره های منابع زیر زمینی دامن می زند، از این رو تشویق کشاورزان به سمت و سوی کشت محصولات آب بر غیر کارشناسی است.
به گفته این مقام مسئول؛ ورود به بازارهای جهانی در صورت حمایت تولید و کاهش استفاده از منابع آبی از جمله مزیت های باغبانی به شمار می رود که بدین منظور اعمال مدیریت مسئولان جهت پایداری و افزایش تولید امری ضروری است.
انتهای پیام/