کنکور سراسری سالهاست تبدیل به یکی از مهمترین دغدغههای دانشآموزان و خانوادههای آنها شده و بسیاری از خانواده های این دانشآموزان حداقل یک سال همه برنامههای خود اعم از مسافرت و مهمانی را به این امید که فرزندشان بعدا جایگاه مناسب شغلی پیدا میکند، قطع میکنند.
حال این سوال وجود دارد که آیا در شرایطی که در طول 4 سال تحصیل قابلیتهای دانشآموزان ارزیابی میشود، یک کنکور 4 ساعته میتواند به درستی استعدادها و توانمندیهای دانشآموزان را شناسایی کند؟ برای پاسخ به این سوال به سراغ این موضوع به سراغ محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتیم تا زوایای بیشتری از دلایل و چگونگی حذف کنکور را بررسی کنیم.
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه عوامل گوناگونی در موضوع حذف کنکور مداخله دارند اظهار کرد: مجلس این قانون را در سال 92 به تصویب رسانده است که سهم کنکور از 80 درصد به 15 درصد کاهش پیدا کند.
مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: با اینکه مجلس قانون حذف کنکور را به تصویب رسانده است اما برخی از دستگاهها توجه لازم را به این مسئله نمیکنند، این در حالی است که ما باید به سمت حذف کنکور برویم و راهی جز این نداریم.
وی با بیان اینکه کنکور چند ساعته سراسری ذهن، خلاقیت و همچنین توانمندی دانشآموزان را به سمت خود کشانده است، اظهار کرد: متأسفانه امروزه به جای آن که ذهن و قوه تفکر دانشآموزان تقویت و پرورش شود، با این روند برنامهریزیها برای تستزنی، در راستای موفقیت در این آزمون چند ساعته انجام میشود که این مسئله آفت جدی آموزش و پرورش است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه با تست زدن در آزمون چند ساعته کنکور بهترینهای کشور در هر رشته انتخاب نمیشود، عنوان کرد: قابلیتهای دانشآموزان در چند سال تحصیلی مورد ارزیابی قرار میگیرد اما آزمون سراسری چند ساعته دانشآموزان و حتی خانوادههایشان را دچار استرس و اضطراب شدیدی کرده که هزینههای گزافی را هم به آنها تحمیل میکند.
وی با اشاره به اینکه برخی از خانوادهها توانایی پرداخت هزینههای کلاسهای کنکور را ندارند اظهار داشت: این مسئله باعث ایجاد یک شکاف طبقاتی و بروز مشکلاتی از این قبیل میشود.
مخبر دزفولی با اشاره به اینکه ما راهی جز حذف کنکور نداریم اظهار کرد: البته باید روشهای دیگری را برای سنجش توانمندی و استعداد دانشآموزان طراحی کنیم.
وی یادآور شد: برای حذف کنکور باید افرادی پیدا شوند تا پای این قضیه بایستند و جوانان کشور را نجات دهند.
گزارش از حمید جنیدی مقدم
انتهای پیام/
و حتی شاهد رفتار های بی دینی نیز نباشیم !
حالا علاوه بر کم کاری والدین ، سیستم آموزشی هم مقصر هست ...
و برای حذف کنکور شیوه های زیادی وجود دارد که مسئولین باید پای حذف کنکور بایستند وگرنه خسارت های بدتر از این هم در حوزه های دیگر وجود دارد و فرصت نیست ...
ای کاش خسارت های وارده فقط به اموزشگاه های کنکور و مافیای کنکور وارد شود . ای کاش ...!!
اخه شماچه معیاری برای ورود به دانشگاه می خواهید بزارید.اگر امتحان نهایی هم بزارید دانش آموزان از سال یازدهم دنبال اینجور کلاسا میرن....
تورو خدا فقط نگید کنکورباید حذف بشه لطفا راهکار بدید و راهکارا رو بررسی کنید اگر مفید بود عملیش کنید.بازم خود دانید
کلی از اونای که کنکور و آوردن الان دارن با کلاس ها و کنکورهای ازمایشی و کتاب تست و مابقی پول در میان
انهایی که دم از حذف کنکور می زنند رتبه اول امتحانات نهایی استانی چون کنکورش قبول نشد موفق نشد وارد دانشگاه فرهنگیان شود ایا اموزش وپرورش باید افرادی انتخاب کند که 12 سال برتر بوده یا فقط وفقط 3 ساعت درکنکور برترشده درضمن درجذب فرهنگیان دیگر مشکلی مثل پزشکی نیست که معدل (19.5)خیلی زیاد باشد
لطفا طبق مصوبه های قبلی مجلس تاثیر نمرات امتحانات نهایی به75 درصد درکنکور97 برسانید
واقعا کنکور حذف شد ؟