سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی برگزیدگان پنجمین جشن نوشتار سینمایی با چاشنی انتقاد دبیر جشن از سلبریتی سالاری

پنجمین جشن نوشتار سینمایی ایران در حالی برگزیدگان خود را شناخت که داوران در چندین بخش برگزیده‌ای اعلام نکردند.

به گزارش  حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  پنجمین جشن نوشتار سینمای ایران به دبیری اصغر نعیمی با حضور هنرمندان، منتقدان و نویسندگان سینمایی شامگاه دوشنبه ۴ دی ماه در هتل پارسیان انقلاب برگزار شد.

در این مراسم که مژده لواسانی اجرای آن را بر عهده داشت چهره‌هایی چون کامران ملکی، جواد طوسی، آذر معماریان و امید معلم، سیروس الوند، بهمن فرمان‌آرا، گبرلو، علیرضا رئیسیان، هوشنگ گلمکانی، حبیب اسماعیلی، غلامرضا موسوی، حبیب رضایی، کیومرث پوراحمد، کامبوزیا پرتوی، سروش صحت، محمد علی سجادی و .. حضور داشتند، ضمن اعلام برگزیدگان نوشتار سینمایی از عبدالله تربیت و مسعود مهرابی تجلیل شد.

در ابتدای مراسم اصغر نعیمی دبیر پنجمین جشن نوشتار سینمایی با حضور در جایگاه گفت: ما در شرایطی این جشن را برگزار می‌کنیم که ارائه هر گزارشی از نوشتار شب‌مان را آغشته به اندوه می‌کند زیرا که کسی نیست که نداند سرانه مطالعه به چه میزان کاهش یافته و تسلط فضای مجازی و سلبریتی سالاری باعث به حاشیه رفتن اهل قلم شده و عظم جدی برای سامان دادن به آن توسط مسئولین دیده نمی‌شود.

او ادامه داد: شاید این جملات شروع تلخی برای یک جشن باشد ولی شما چند رسانه را می‌شناسید که به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده‌اند یا در مصدر حامیان قدرتمند استقلال خود را فدا کرده‌اند. من به سهم خود این‌نگرانی را ابراز می‌کنم و امیدوارم جریان سالم نقد و انتقاد جریان غالب شود و راه ورود بی‌سابقه سرمایه‌های مشکوک به سینما سد شود.

دبیر جشن همچنین گفت: این جشن به نام مقدس قلم مزین شده است. در این دوره ۳۰ اثر به دبیرخانه رسید و داوران آنها را بررسی کردند و صدای نسل جدیدی از نویسندگان شنیده شد که می‌توانند مایه اعتبار این جشن باشند.

سپس جواد طوسی رئیس انجمن منتقدان به نمایندگی از شورای مرکزی انجمن منتقدان با حضور در جایگاه گفت: در آستانه برگزاری مجمع آتی انجمن منتقدان هستیم و این‌گردهمایی را به فال نیک می‌گیرم و استنباط‌م این است که این جشن نسبت بیشتری با انجمن منتقدان در جهت شناسایی هرچه بهتر منتقدان دارد که به هر علتی که در موقعیتی مهجور مانده‌اند و رابطه بین نویسنده و فیلم‌سازان است.

او ادامه داد: تلاش این بوده که از طریق سیاست این دوره جشن و سیاستگذاری شورای مرکزی هیئت داوری این دوره از یک تجربه و توانایی لازم برخوردار باشد تا انتخابات حرفه‌ای‌تر و رقابت سالم‌تر باشد.

در ادامه مراسم داوران پنجمین جشن نوشتار سینمای ایران شامل احمد امینی، بیژن اشتری، سعید قطبی زاده، عیرضا محمودی و فرزاد پورخوشبخت بودند، سعید قطبی زاده به نمایندگی از هیئت داوران بیانیه این جشن را قرائت کرد.

در ادامه جشن، با حضور هوشنگ گلمکانی و جواد طوسی بزرگداشتی برای عبدالله تربیت مترجم پیشکسوت آثار سینمایی به خاطر یک عمر تلاش صادقانه برگزار و لوح و تندیس این جشن به او تقدیم شد.

هوشنگ گلمکانی درباره او گفت: من او را از ۴۱ سال پیش می‌شناسم و از زمانی که مجله فیلم‌منتشر او از راهنمایان ما بود گرچه کم‌کار بوده و هست و اطلاعات عمومی بسیاری دارد اما نمی‌دانم چرا با این دانش کم کار است. اگر من دانش او را داشتم تاکنون ۵۰ کتاب چاپ کرده بودم و امیدوارم این تشویق‌های امروز باعث انگیزه در ایشان شود.

جواد طوسی نیز گفت: او یک نمونه و الگو درمورد ارتباط فرهنگ و اخلاق است. من پشت ترجمه‌های ایشان انگیزه و دغدغه می‌بینم و همچنین نگاه گزینشی ایشان هم دیده می‌شود. امیدوارم امسال فرصتی برای این عزیزان فراهم شود تا حضور پر انگیزه‌تری داشته باشند.

عبدالله تربیت نیز بیان کرد: متشکر که انجمن منتقدان یادشان آمد که نامی از من ببرند. از ۵۰ سال پیش این حرفه را آغاز کردم و نتیجه‌اش هم چند کتاب سینمایی بوده که مهم هستند و با استقبال در ایران و جهان مواجه شدند. من آدمی بودم که خودم را برای دیده شدن جلو نینداخته‌ام و کار خودم را می‌کنم. خوشحالم که با استقابل مواجه شده و عده ای ممکن است بگویند که من خیلی کم‌کار شدم ولی علت آن ناشی از بالا رفتن سن است و بی‌حوصلگی وگرنه عشق به سینما و ترجمه همیشه با من هست.

در بخش دیگری از مراسم از مسعود مهرابی روزنامه نگار و نویسنده تقدیر شد.

کیومرث پور احمد در جملات کوتاهی درباره مسعود مهرابی گفت:در طول این‌۳۰‌سال آشنایی، تلخی از ایشان ندیدم. من قرار نبود اکنون بالا بیام ولی به خاطر در یک کادر قرار گرفتن ‌با مسعود مهرابی اینجا آمده‌ام.

اصغر نعیمی دبیر این‌ جشن نیز گفت: مهمتر از داشتن دانش و استعداد و سختکوشی و انتشار کتابها این است که همیشه او فردی پایبند بوده و نحوه زیست روشن فکرانه داشته و به همین خاطر او را همیشه ستایش کرده‌ام.

مسعود مهرابی بعد از دریافت تندیس خود بیان‌کرد: از هیات داوران و بیانیه‌ای که خوانده شد تشکر می‌کنم. ولی یک نکته، من در سایت این انجمن دنبال آن بودم که ببینم درباره صیانت از نقد متنی نوشته شده است یا نه، ولی چیزی نیافتم. در بیانیه به نکاتی اشاره شد، ولی سوال من این است که با نقدهای سفارشی چه باید کرد؟

برگزیدگان این دوره جشنواره نوشتار به شرح زیر است:

بخش جنبی

با حضور علیرضا رئیسیان جایزه بخش بهترین برنامه تلویزیونی به حمیدرضا مدقق برای برنامه شهر فرنگ اهدا شد. همچنین نقد، یادداشت، گفتگو و گزارش تلوزیونی جایزه‌ای از هیئت داوران دریافت نکرد.

بخش اصلی

جایزه دوم بهترین نقد سینمایی با حضور سعید قطبی و احمد مهرانفر به پوریا ذولفقاری برای نقد فیلم "فروشنده" تعلق گرفت.

جایزه اول بهترین نقد سینمایی و تندیس این جشن با حضور نورایی به یاشار نورایی برای نقد فیلم "آرایش غلیظ" اهدا شد.

بهترین گفت‌وگوی سینمایی با حضور سیروس الوند و فرزاد پور خوشبخت به گفتگوی سینمایی به نیما حسنی نسب برای گفت‌وگو با مسعود ده نمکی اهدا شد.

سیروس الوند اظهار کرد: کار منتقد تربیت تماشاگر است، او که خوب تربیت شود فیلم‌ساز هم بهترین فیلم را می‌سازد.

سپس سیروس الوند بعد از اعلام برگزیده بیان کرد: این جایزه نشان می‌دهد می‌توان با ده نمکی هم مصاحبه کرد و جایزه گرفت.

با حضور محمود گبرلو جایزه سوم بهترین گزارش سینمایی به مهرداد فراهانی اهدا شد.
با حضور غلامرضا موسوی جایزه دوم بهترین گزارش سینمایی به زهرا عزیزمحمدی تعلق گرفت.

با حضور بهمن فرمان‌آرا جایزه اول و تندیس بهترین گزارش سینمایی به مینا اکبری اهدا شد.

مینا اکبری بعد از دریافت جایزه خود گفت: این گزارش تلخ‌ترین گزارشی بود که من نوشتم. نکته دوم این است که ما وقتی گزارشی می‌نویسیم سعی می‌کنیم‌ کمترین مشکلی نداشته باشد ولی این اولین گزارشی بود که من آرزو داشتم یک نفر به آن پاسخ دهد. او برای یک عمل ساده به بیمارستان رفت و در ۴ روز ۲۷ عمل روی او انجام شد. ما این توقع را از مدیران و پزشکان نداریم. عباس کیارستمی با مدیران کاری نداشت ولی سینماگران چطور؟ آیا آنهاهم فکر کردند که عباس کیارستمی تاثیر گذار نبوده‌ است. ما دنبال یک ورق کاغد هستیم که بر عباس کیارستمی چه گذشت. جفای برزگ سینمای ایران جایی بود که فقط سوگوار ساکت ماند.

هیئت داروان برای بهترین سرمقاله و یادداشت سینمایی اثری را مناسب تقدیر ندانست.

جایزه دوم بهترین ترجمه سینمایی با حضور مسعود نجفی و حبیب رضایی به بابک کریمی و سعیده طاهری تقدیم شد.

جایزه اول و تندیس جشن نوشتار بهترین ترجمه سینمایی با حضور حبیب اسماعیلی و آذرمعماریان به ارغوان اشتری اهدا شد.

آذر معماریان همسر علی معلم درباره این جشن بیان کرد: اولین جلسه این انجمن در دفتر نشریه دنیای تصویر و با حضور علی معلم تشکیل شد. امیدوارم ما قدر پیشکسوتان و بزرگان را بدانیم.

جایزه سوم بهترین مقاله تحلیلی سینمایی با حضور سروش صحت و جعفر گودرزی به نیوشا صدر اهدا کردند.

جایزه دوم بهترین مقاله تحلیلی سینمایی با حضور کامبوزیا پرتوی و عباس یاری به امیرحسین سیادت تقدیم شد.

جایزه اول و تندیس این جشن در بخش بهترین مقاله تحلیلی سینمایی با حضور سجادی، سید ضیا هاشمی و پرفسور احمد کامیابی به شاپور شهبازی اهدا شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.