سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عباسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

حذف ارز مبادله‌ای نشاکارهای برنج، غیر کارشناسی است

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: حذف ناگهانی ارز مبادله‌ای نشاکارهای برنج از آذر توسط وزارت صنعت به طور قطع به حوزه برنج لطمه جدی وارد خواهد کرد.

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون در گفتگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود مکانیزاسیون کشاورزی در چند سال اخیر خبر داد و گفت: از ابتدای دولت یازدهم در پی سرمایه گذاری عظیم در این حوزه، خطوط اعتباری جدید مکانیزاسیون راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه در سال 92 رکورد عظیمی در صنعت ماشین آلات زده شد، افزود: براین اساس 5 هزار و 250 میلیارد تومان اعتبار با تکیه 95 درصدی بر صنعت داخل و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی جذب شد.

عباسی با تأکید بر اینکه تاکنون 530 میلیارد تومان تسهیلات جذب شده است، بیان کرد: در چند سال اخیر سرمایه گذاری بالغ بر 700 میلیارد تومان در این بخش اتفاق افتاد که 20 درصد آن توسط مردم و مابقی از سوی دولت صورت گرفته است.

به گفته این مقام مسئول درخشان‌ترین دوره در حوزه مکانیزاسیون در دولت یازدهم اتفاق افتاد در حالیکه در گذشته وضعیت اسفناکی در این بخش داشتیم.

*حذف ارز مبادله‌ای نشاکارهای برنج، افزایش هزینه تولید را در بر دارد

رئیس توسعه مرکز مکانیزاسیون ادامه داد: حذف ناگهانی ارز مبادله‌ای نشاکارهای برنج از آذر ماه توسط وزارت صنعت به طور قطع به حوزه برنج لطمه جدی وارد خواهد کرد.

وی با انتقاد از حذف ارز مبادله‌ای تأمین ماشین آلات نشا کار، گفت: با وجود اهمیت فراوانی که تأمین  ماشین آلات نشاکارها در کشور دارند؛ اما اخیرا وزارت صنعت و معدن اقدام به حذف ناگهانی ارز مبادله‌ای این ادوات کرده است.

عباسی با بیان اینکه 5 درصد ماشین آلات مورد نیاز از طریق واردات تأمین می‌شود، اذعان کرد: به کارگیری نشاکارهای برنج در کاهش مصرف آب و هزینه‌های تولید نقش بسزایی دارد و از آنجا که این ادوات تولید داخل ندارد، چاره‌ای جز تأمین آن از طریق واردات نیست.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی، تصریح کرد: حذف یکباره ارز مبادله‌ای، افزایش حداقل 20 تا 25 درصدی قیمت ماشین آلات را به همراه دارد که حذف یک شبه ارز مبادله‌ای واردات ماشین آلات سردرگمی کشاورزان را به همراه دارد.

وی در ادامه افزود: اختصاص نیافتن ارز مبادله‌ای به واردات تراکتور برنج و برداشت غلات سنگین، افزایش قیمت تمام شده و اجحاف در حق کشاورزان را به همراه دارد که انتظار می‌رود با بررسی کارشناسی، ارز مبادله‌ای در اختیار جامعه شالیکار قرار گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه یک میلیون و 200 هزار بهره‌بردار، برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کنند، بیان کرد: بهره برداران در صورت نبود ادوات نشاکاری مجبورند که این عملیات را با دست انجام دهند و تا زانو در گِل فرو روند که این امر عواقبی نظیر بیماری‌های پوستی، رماتیسمی  و پیری زودرس در پی دارد که کشور را برای تأمین دارو با چالش‌هایی روبه‌رو می‌کند.

عباسی با بیان اینکه وزارت صنعت و بانک مرکزی به یکباره اقدام به تصمیم حذف ارز مبادله‌ای واردات ماشین آلات نشاکار کرده‌اند، افزود: با وجود آنکه سهم ناچیزی از ارز مبادله‌ای به واردات ماشین آلات اختصاص دارد؛ اما اثر گذاری آن  نسبت به سایر بخش‌ها 10 برابر است و از این رو انتظار می رود در تصمیم اخیر وزارت صنعت و معدن تجدید نظر صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه 95 درصد صنعت مکانیزاسیون با تکیه بر تولید داخل است، بیان کرد: خوداتکایی و افزایش تولید در محصولاتی نظیر گندم، چغندر قند، برنج و سیب‌زمینی ناشی از توسعه مکانیزاسیون است که در صورت عدم واردات 5 درصد ماشین آلات نشاکار، آسیب جدی به تولید داخل وارد می‌شود.

رئیس توسعه مرکز مکانیزاسیون با اشاره به آخرین وضعت مکانیزاسیون برنج در چند سال اخیر، گفت: در ابتدای دولت یازدهم کمتر از 60 هزار هکتار سطح برنج مکانیزه بود که در شرایط  کنونی به رقمی بیش از 350 هزار هکتار رسید.

وی با اشاره اینکه افزایش برداشت مکانیزه بزرگترین خدمت وزیر جهاد به شالیکاران بوده است، افزود: در شرایط کنونی حدود 90 درصد برداشت برنج مکانیزه است در حالیکه این رقم در گذشته  به کمتر از 15 درصد می‌رسید.

عباسی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه عدم توسعه مکانیزاسیون برنج در آینده دردسرساز خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به آنکه عدم توسعه مکانیزاسیون برنج در آینده، افزایش هزینه‌های هنگفت درمان را در بردارد از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مسئولان وزارت صنعت تقاضا داریم که واقع بینانه‌تر به این مسئله نگاه کنند، چرا که پیشگیری بهتر از هزینه‌های درمان است.

 انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.