به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گیاه لاوندر یا اسطوخودوس یکی از خوشبوترین گیاهان دارویی در جهان است که در مناطق مختلفی از ایران، هند، چین، انگلیس و کانادا به صورت خودرو رشد میکند. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
دمنوش اسطوخودوس در درمان مشکلات گوارشی همچون معده عصبی و سوءهاضمه کاربرد دارد.
بر اساس آخرین پژوهشها ماساژ روغن اسطوخودوس به آرامش عضلات صاف روده کمک میکند، همچنین برخی از مطالعات نشان میدهند که روغن اسطوخودوس از تشکیل زخم معده جلوگیری و گوارش را تسهیل میکند.
افرادی که دچار اختلال خواب هستند برای رفع مشکلشان باید یک ساعت پیش از خواب شبانه یک فنجان دمنوش اسطوخودوس را به صورت ولرم مصرف کنند؛ اشخاص برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چایخوری برگ خشک شده اسطوخودوس را درون یک فنجان آب جوش بریزند و بر روی فنجان درپوشی قرار دهند سپس بگذارند تا به مدت ۱۰ دقیقه دَم بکشد.
کمپرس جوشانده اسطوخودوس در تسکین دردهای ناشی از کوفتگی و ضربدیدگیها بسیار موثر است. برای تهیه این کمپرس باید سه تا چهار قاشق غذاخوری از گیاه خشک شده اسطوخودوس را با ۲ لیوان آب مخلوط کنید سپس آن را روی حرارت قرار دهید؛ پس از اینکه این مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه جوشید آن را صاف و صبر کنید تا سرد شود. این مایع را درون دستمالی نخی و تمیز بریزید و آن را روی موضع مورد نظر قرار دهید؛ اجازه دهید تا این ترکیب به اندازه کافی سرد شود، زیرا گرمای آن ممکن است خونریزیهای زیر پوستی در ناحیه ضرب دیده را به همراه داشته باشد.
درمانگران به کمک گیاه خشک شده لاوندر و عسل ترکیبی تهیه میکنند که مصرف آن در زمان بروز سرگیجه و ضعف عمومی بسیار موثر است؛ برای این منظور آنها یک قاشق غذاخوری از پودر برگهای خشک شده لاوندر را با یک قاشق غذاخوری عسل و یک لیوان آب گرم مخلوط میکنند همچنین اضافه کردن ۱۰ تا ۱۵ قطره از عصاره لاوندر در وان حمام و دراز کشیدن در آن به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خستگی و کوفتگی بدن را از بین میبرد؛ دراز کشیدن در آبی که با عصاره لاوندر مخلوط شده باشد علاوه بر رفع استرس و تنشهای روزانه به بهبود گردش خون نیز کمک میکند.
روغن اسطوخودوس در کاهش تشنج و اسپاسم نقش موثری دارد. محققان بر این باور هستند که روغن اسطوخودوس با مسدود کردن کانالهای کلسیم مانع از انقباض عضلانی میشود.
افرادی که مشاغل سخت و دشوار دارند و میزان فشار و استرس کاری آنها زیاد است، باید روزانه یک تا ۲ لیوان از دمنوش یا جوشانده اسطوخودوس را میل کنند.
توجه: افراد باید از مصرف بیش از اندازه دمنوش اسطوخودوس خودداری کنند. زیادهروی در استفاده از این دمنوش ممکن است باعث تحریک اعصاب شود.
افراد برای تهیه دمنوش اسطوخودوس باید حدود ۵ گرم از این گیاه را در یک لیتر آبجوش بریزند و به مدت ۱۰ دقیقه آن را دَم کنند. دمنوش اسطوخودوس را میتوان روزانه سه تا چهار فنجان میل کرد.
اسطوخودوس طبع گرم و خشک دارد، بنابراین مصرف آن برای افرادی که مزاج صفراوی (گرم و خشک) دارند، مناسب نیست؛ این افراد باید اسطوخودوس را با سکنجبین یا کتیرا استفاده کنند. همچنین ماساژ موضعی پوست با روغن اسطوخودوس در برخی از افراد حساسیت ایجاد میکند.
انتهای پیام/