کمبود منیزیم: ما به منیزیم برای ٣٠٠ واکنش بیوشیمیایی در بدن نیاز داریم. از جمله این واکنش ھا میتوان به فعل و انفعالات مربوط به آرامش و ریلکس شدن بدن، اشاره کرد. در حقیقت، نام دیگر منیزیم، ماده معدنی آرامش دھنده است. از علائم کمبود منیزیم، اضطراب، زودرنجی، بی خوابی و افزایش فشار خون است. این ماده معدنی در شکلات وجود دارد و به ھمین دلیل، افرادی که دچار کمبود منیزیم ھستند، با خوردن شکلات، احساس بھتری پیدا میکنند و اشتیاق شدید به خوردن شکلات دارند. ما میتوانیم کمبود منیزیم را با منابع سالمتری مثل سبزیجات برگ سبز تیره، دانه ھا، مغزھا، ماھی و انواع لوبیا، تامین کنیم. به این ترتیب، اشتیاق ما به مصرف بی رویه شکلات ھم کمترمی شود.
بیشتر بخوانید:۱۰ عادت غذایی سالم در کشورهای مختلف جهان که حتما باید یاد بگیرید
کمبود کروم، کربن، فسفر، سولفور و تریپتوفان: بعد از شکلات، شیرینی جات بزرگترین ھوس غذایی بسیاری از افراد به حساب میآید. بیش از پنج نوع کمبود تغذیه موجب افزایش اشتیاق به مصرف شیرینی جات میشود. کروم (که به تنظیم قند خون کمک میکند)، کربن (که یکی از عناصر تشکیل دھنده شکر است)، فسفر (که به تولید انرژی در بدن کمک میکند)، سولفور (که به سم زدایی کمک میکند) و تریپتوفان (که تنظیم کننده ترشح سروتونین در بدن است). بنابراین، بھترین شیوه برای کاھش ھوس شیرینی جات، تامین نیاز بدن به مواد مغذی و مواد مغذی نام برده میباشد.
کمبود نیتروژن: اشتیاق ما به خوردن کربوھیدرات ھایی مثل پاستا و نان سفید میتواند از نشانه ھای کمبود نیتروژن باشد. نیتروژن از ترکیبات مھم و ضروری موجود در اسیدھای نوکلئیک و پروتئین در بدن است و کمبود آن میتواند به سوء تغذیه پروتئین منجر شود. بنابراین، اگر احساس کردید که به شدت ھوس کربوھیدرات ھای تصفیه شده را دارید، از مواد غذایی نیتروژن دار استفاده کنید. اکثر مواد غذایی حاوی نیتروژن ھستند، اما به شما توصیه میکنیم که از میوه و سبزیجات به عنوان منبع غنی نیتروژن، کمک بگیرید.
سایر هوسهای غذایی: اگر ھوس شدید به غذاھای چرب دارید، ممکن است که دچار کمبود کلسیم باشید. منابع خوب کلسیم عبارتند از: شیر، پنیر و بروکلی. اگر اشتیاق به خوردن یخ دارید، ممکن است که به کمبود آهن مبتلا باشید. سعی کنید که مواد غذایی غنی از آھن مثل سبزیجات برگ دار، گوشت و سبزیجات دریایی را در برنامه غذایی خود جای دھید. اگر به خوردن مواد غذایی پرنمک، اشتیاق دارید، شاید دچار کمبود کلراید یا سیلیکون شده اید. سعی کنید که از ماھی، مغزھا و دانه ھا برای جبران این کمبودھا، استفاده کنید.
منبع:آوای سلامت
انتهای پیام/