بلوچ افزود: از مجموع ۳۵۴ شرکت خارجی ثبت شده ۱۶۴ شرکت سرمایه گذاری مربوط به کشور افغانستان است و کشورهای پاکستان با ۶۱ شرکت، هند با ۲۲ شرکت و چین با ۱۹ شرکت در ردههای بعدی از نظر ثبت شرکت در منطقه آزاد چابهار قرار دارند.
وی بیان کرد: ۲۸۹ شرکت در زمینه بازرگانی، ۲۲ شرکت صنعتی، ۳۰ شرکت خدماتی و چهار شرکت در حوزه ترانزیت فعال هستند.
مدیر سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: ثبت شرکت در این منطقه به صورت الکترونیکی و در کمترین زمان یعنی ۲ روز انجام میشود.
بلوچ گفت: سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای ثبت هرگونه شرکت میتوانند به سایت سازمان منطقه آزاد چابهار به نشانی http://www.cfzo.ir قسمت سامانه الکترونیکی ثبت شرکت مراجعه کنند.
وی بیان کرد: سازمان منطقه آزاد چابهار از هرگونه سرمایه گذاری استقبال میکند و از هیچ کوششی برای راهنمایی، همراهی و مشاوره با سرمایه گذاران داخلی و خارجی دریغ نخواهد کرد.
بلوچ گفت: چابهار موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه تجارت، بازرگانی، کشاورزی و گردشگری دارد و به عنوان دروازه توسعه محور شرق از آن یاد میشود.
مدیر سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار به مزیتهای اختصاصی منطقه آزاد چابهار برای سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: چابهار با موقعیت جغرافیایی راهبردی در کنار آبراههای بین المللی و نزدیک به خطوط بین الملل کشتیرانی واقع شده و تنها بندر تجاری ایران در خارج از تنگه هرمز است.
وی تصریح کرد: چابهار نقطه اتصال کریدور شرق ایران به آبهای آزاد، نزدیکترین بندر به بازارهای آسیای میانه و افغانستان است و دسترسی آسانی به سوختهای فسیلی، مصالح ساختمانی، مواد معدنی گوناگون در شرق ایران دارد.
بلوچ تسهیلات فروش و اجاره بلند مدت برای سرمایه گذاران خارجی، ارتباط چند وجهی حمل و نقل از طریق هوا، زمین و دریا، واقع شدن در امنترین و نزدیکترین مسیر به بازارهای جهانی را از دیگر مزیتهای سرمایه گذاری در این منطقه عنوان کرد.
مدیر سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: چابهار فاصله نزدیکی با کشورهای پرجمعیت هند و پاکستان و دسترسی آسان به سرزمین اصلی ایران و منطقه خلیج فارس به عنوان بزرگترین منابع انرژی جهان دارد.
وی بیان کرد: تسهیلات و مزیتهای قانونی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده که از جمله آنها امکان تملک ۱۰۰ درصدی سهام شرکتهای اتباع خارجی، ضمانت سرمایه گذاریها بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در ایران و امکان انتقال ۱۰۰ درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور است.
وی معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی را از دیگر مزایای سرمایه گذاری در این منطقه عنوان کرد.
مدیر سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: سرمایه گذاران امکان استفاده از نیروی کار خارجی به میزان ۱۰ درصد کل نیروی کار در این منطقه را دارند و سرمایه گذار مجاز به خرده فروشی کالا نیز است.
بلوچ گفت: قوانین و مقررات انعطاف پذیر در زمینه نیروی کار شاغل در منطقه آزاد چابهار وجود دارد و سرمایه گذاران مجاز به تخلیه، بارگیری، ترانزیت و ترانشیپ و معافیت آن از عوارض و حقوق گمرکی به استثنای هزینههای انبار و جابجایی هستند.
وی ادامه داد: قابلیت استفاده از تسهیلات بانکی برای اجرای پروژههای سرمایه گذاری و امکان تاسیس بانک و بیمه داخلی و خارجی یا شعبات آنها در منطقه آزاد چابهار وجود دارد.
بلوچ تصریح کرد: ویزای ۶ ماهه برای سرمایه گذاران خارجی با قابلیت تمدید صادر میشود و صدور ویزا در فرودگاه از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه نیز قابل انجام است.
وی ارتقاء منطقه آزاد چابهار و تبدیل آن به کانون اصلی حمل و نقل ترانزیت در چارچوب توسعه محور شرق کشور، اتصال به شبکه ریلی، اتصال به شبکه گاز، امکان ساخت صنایع پایین دستی با آغاز بکار صنایع سنگین از جمله پتروشیمی و فولاد و ساخت فرودگاه بین المللی را از فرصتهای آینده در بندر و منطقه آزاد چابهار عنوان کرد.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر و ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
انتهای پیام/ع