وی، با بیان اینکه خشکسالی، تاثیر زیادی بر این استان گذاشته است، افزود: استمرار خشکسالی در سالهای اخیر و کاهش بارندگی در مناطق مختلف کشور از جمله مناطق کویری و تداوم خشکسالی در آینده، شرایط را برای ادامه روند کنونی تولید در بخش کشاورزی و صنعت با مشکل جدی مواجه کرده است.
اتابکی، با اشاره به جانمایی نامناسب برای احداث صنایع سنگین در استان یزد تصریح کرد: احداث کارخانه های فولادسازی و صنایع سنگین و مادر که نیاز به آب فراوان دارد، بدون در نظر گرفتن کمبود آب در استان، مشکلات عدیده ای را به وجود آورده است، این درحالی است که پروژه انتقال آب خلیج فارس برای تامین آب این صنایع، با هزینه سنگین در دست اجراست.
وی، با بیان اینکه تحریم سیستم های بانکی هنوز برطرف نشده است، تصریح کرد: مشکلات در باز کردن ال سی و تحریم بانکی، جریان انتقال پول را دچار مشکل کرده و بسیاری از بازرگانان برای انتقال پول به داخل کشور، کارمزدهای سنگین پرداخت می کنند که این امر موجب افزایش هزینه های صادرات و کاهش حضور کالاهای ایرانی در بازارهای بین المللی می شود.
عضو اتاق بازرگانی یزد، با بیان اینکه صادرات غیرنفتی رو به کاهش است، یادآورشد: حضور در بازارهای بین الملل، نیاز به بازاریابی اقتصادی و ارتباط خوب سیاسی است، به همین امر، نبود آنها باعث شده که صادرات ایران را در کالاهای غیر نفتی با کاهش مواجه کند.
اتابکی، در پایان با ببان اینکه کالای ایران، توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد، گفت: مالیات و ارزش افزوده باعث افزایش قیمت تولید کالا در ایران میشود و نرخ تولیدات داخلی به قدری بالاست که بسیاری از بازارهای اقتصادی، علاقهای به خرید کالاهای ایرانی ندارد و این قیمت بالای اجناس ایرانی در کنار تعرفههای ترجیحی سنگین که بر روی کالاهای ایرانی وضع میشود، عملا صادرات ایران را کاهش میدهد.
انتهای پیام/