به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی در روزهای باقیمانده به سال نوی میلادی در ایستگاه فضایی بین المللی آشپزی کردند و پیتزا برای خود درست کردند.
ایده تهیه پیتزا به وسیله یکی از فضانوردان ایتالیایی مستقر درایستگا فضایی بین المللی به نام پائولو نسپولی (Paolo Nespoli) پیشنهاد شده است.
مواد اولیه مورد نیاز تهیه پیتزا ماه گذشته همراه با یک محموله فضایی به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شده است.
پیتزای تهیه شده به وسیله فضانوردان شامل پنیر، سیب زمینی، سس گوجه فرنگی، پنیر، پپرونی، زیتون، روغن زیتون و پنیر پیتزا است.
با توجه به محدودیتهای تهیه غذا در فضا و امکانات موجود ایستگاه فضایی بین المللی، فضانوردان پیتزاهای خود را درفویل پیچیده و با قراردادن در مایکروفر، آنها را آماده کردند.
خوردن غذا در فضا یکی از کارهای دشوار برای فضانوردان است، زیرا نبود جاذبه سبب سختی بلع غذا به وسیله دستگاه گوارش میشود.
بیشتر فضانوردان مجبور به خوردن خوراکهای آماده و بسته بندی شده هستند که شامل میوه، پوره سیب زمینی، سبزیهای پخته، گوشت، حبوبات و غلات است.
کارشناسان درتلاش برای نوآوری در تهیه خوراک فضانوردان هستند تا آنها بتوانند طعم خوراکهای جدید را آزمایش کنند و نیز مواد غذایی ارزش ویتامینی و تغذیهای خود را از دست ندهند.
زندگی در فضا و در بی وزنی سبب آسیب به سلامت از جمله بروز پوکی استخوان، بالا رفتن فشارخون، ضعف و تحلیل رفت عضله ها، احتمال ابتلا به سرطان پوست به دلیل تماس با اشعههای مضر کیهانی، ریزش مو، دفع سخت و احساس یبوست دائم، آب مروارید و بیماریهایی از این دست میشود.
به همین دلیل گروهی از دانشمندان درحال آزمایش برای رشد میوه، سبزی و حتی حیوانها درفضا هستند تا فضانوردان درسفرهای طولانی مدت فضایی بتوانند خوراک تازه مصرف کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/