سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همایش غذای سالم در شیراز

همایش غذای سالم در شیراز برگزار شد.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ همایش غذای سالم امروز با دو محور بازخوانی سیاست‌های کلی نظام سلامت و تاکید بر آن در بخش صنایع غذایی استان، و تقدیر از مسئولان فنی و تولید کنندگان برتر در تولید محصولات سالم و کیفی به منظور تضمین و ارتقا سلامت مردم برگزار شد.

نیک نهاد معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اهمیت و ضرورت تولید مواد غذایی سالم و مصرف سالم غذا، همزمان با روند رشد جمعیت اظهار کرد: امروزه مصرف بیش از حد کود‌ها و سموم شیمیایی در کشاورزی و بدنبال آن مصرف علوفه توسط دام‌ها، میزان سموم درون محصولات کشاورزی، گوشت‌ها و مواد غذایی را بیشتر کرده است.

وی تصریح کرد: لذا ضرورت کنترل و نظارت بر تولید مواد غذایی سالم و کنترل سلامت غذا در دنیا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و بر این اساس همه کشور‌ها‌ی دنیا روز به روز استاندارد‌های سخت تری را برای تعیین سلامت مواد غذایی در واردات یا صادرات تعریف می‌کنند.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: در حال حاضر ۶۴۰ کارخانه در بخش صنایع غذایی در استان فارس با نظارت علوم پزشکی در حال فعالیت هستند که در ۶ ماه نخست امسال نزدیک به ۲ هزار بازدید و نظارت بهداشتی از آن‌ها انجام گرفته است.

نیک نهاد با بیان اینکه امسال تعداد محصولات غذایی تولید شده در فارس که از نظر نمک، چربی و شکر اصلاح شده اند به عدد ۷۰۰ رسیده است، تصریح کرد: روند روبه رشد بیماری هایی، چون سرطان، چربی خون، پرفشاری و دیابت به علت مصرف بالای نمک، چربی و شکر است.

رزمجو مدیر نظارت بر فراورده‌های غذای و آرایشی، بهداشتی علوم پزشکی شیراز هم اضافه کرد: از بین ۲۰۰ محصول غذایی تولید شده در فارس تاکنون تعداد ۳۰ محصول موفق به دریافت نشان ایمنی و سلامت شده اند.

وی افزود: این محصولات به نام محصولات سلامت بخش شناخته می‌شوند.

مدیر نظارت بر فراورده‌های غذای و آرایشی، بهداشتی علوم پزشکی شیراز، فراورده‌های لبنی پروبیوتیک، دوغ‌های کم نمک و پروبیوتیک، ماست‌های پروبیوتیک وکم چرب، شیر غنی شده با ویتامین D. و کلسیم را از جمله این فراورده‌ها نام برد.

وی با بیان اینکه وجود نشانگر چراغ راهنمای سلامت بر روی محصولات غذایی نشانه میزان سلامت آن فراورده است و راهنمایی برای انتخاب غذای سالم به شمار می‌رود، افزود: تاکنون ۷۰ درصد محصولات غذایی تولید شده در استان، با این برچسب عرضه می‌شوند؛ و تا پایان امسال باید تمامی محصولات غذایی عرضه شده در بازار این نشان را دارا باشند.

وی گفت: مردم برای انتخاب غذای سالم‌تر باید محصولاتی را انتخاب کنند که بالاترین تعداد نوار سبز را که نشانگر کمترین میزان نمک، چربی و شکر است را انتخاب کنند.

رزمجو به سنجش میزان باقی مانده سموم دفع آفات گیاهی و کود‌های مصرفی محصولات کشاورزی استان هم اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال ۲ هزار نمونه محصول کشاورزی در آزمایشگاه رفرنس علوم پزشکی شیراز مورد ارزیابی قرار گرفت که حدود ۱۰ درصد محصولات عدم انطباق داشتند.

وی گفت: گیلاس، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی از محصولاتی بودند که میزان باقی مانده سم و نیترات در آن‌ها بیش از حد مجاز تشخیص داده شد.

انتهای پیام/ن

 شیراز میزبان همایش غذای سالم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.