جوانه گندم، به صورت خام نیز موجود است و آن را در بعضی محصولات نیز به کار می برند. جوانه گندم روی ماست، بستنی، پای میوه و غلات سرد و گرم استفاده می شود. همچنین در درست کردن توپ های گوشتی و در کل پخت گوشت، جایگزین مناسبی برای پودر سوخاری به حساب می آید.
جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذا، مواد مغذی با ارزشی دارد. همچنین منبعی عالی از پروتئین گیاهی در کنار فیبر و چربی های سالم، منیزیم، زینک، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است.
جوانه گندم سرشار از ویتامین E – یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی- است. متخصصان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مقدار رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهند و تحقیقات نشان داده منابع طبیعی آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری ها بهتر هستند.
برخی متخصصان بر این عقیده اند که جوانه گندم، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و باعث سالم ماندن قلب و سیستم قلبی عروقی می شود. محققان ادعا می کنند جوانه گندم می تواند موجب کاهش خطر بیماری های قلبی شود و به تثبیت وزن سالم کمک کند.
همچنین روغن جوانه گندم می تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز شواهد کافی برای اثبات دیگر ادعاها از جمله محافظت از پوست در برابر پیری زودرس، کمک به فشار خون، کمک به عملکردهای مغزی یا کمک به هضم غذا وجود ندارد.
جوانه گندم و بذر کتان هر دو، به حفظ سلامت قلب در خانم های یائسه کمک می کنند. برخی تحقیقات نشان داده جوانه گندم می تواند به از بین رفتن علائم یائسگی نیز کمک کند اما برای اثباتش همچنان به تحقیقات جامع تری نیاز است.
بیشتر بخوانید: فوايد خوردن جوانه گندم در تغذيه زنان
آیا عوارض جانبی هم دارد؟
افرادی که به مشکل عدم تحمل گلوتن مبتلا هستند و یا به گلوتن آلرژی دارند بهتر است از خوردن جوانه گندم بپرهیزند چون حاوی گلوتن است.
افرادی هم که برنامه غذایی شان کم کربوهیدرات است، باید در مقدار استفاده خود از جوانه گندم دقت کنند. چون یک فنجان جوانه گندم حاوی حدود 60 گرم کربوهیدرات است.
روغن جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید است. افرادی که به بیماری قلبی مبتلا هستند و آن هایی که در خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند، باید مواظب مقدار استفاده خود از این روغن باشند چون مقدار بالای آن می تواند روی سلامتشان تاثیر بگذارد. اگر از بیماری خاصی رنج می برید بهتر است قبل از استفاده، با پزشک خود صحبت کنید.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/