سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احمدی در همایش اخلاق در مشاوره و روان‌درمانی مطرح کرد؛

جای خالی سرفصل‌های آموزشی اخلاق در مقاطع گوناگون علمی

عضو هیئت علمی انستیتو علوم اعصاب و شناخت و رفتار دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت: جای اخلاق‌ حرفه ای در سرفصل‌های روان درمانی و مشاوره خالی است و باید به طور جدی به آن پرداخته شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدابخش احمدی عضو هیئت علمی انستیتو علوم اعصاب و شناخت و رفتار دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در همایش اخلاق در مشاوره و روان‌درمانی که امروز در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، گفت: موضوع اخلاق به عنوان 2 واحد درسی برای برخی از رشته ها تدریس می‌شود اما موضوع اخلاق حرفه‌ای در تمام مقاطع تحصیلی روان درمانی، روانشناسی و مشاوره جای کار دارد و تنها در قالب برگزاری همایش و کارگاه درمان‌گران ما نمی‌توانند به اهمیت آن پی ببرند.

وی افزود: همان طور که تست، آزمون، کتاب و آموزش در روانشناسی اهمیت دارد، اخلاق نیز در میان روان‌درمان‌گران و مشاوران حائز اهمیت است که امیدواریم در بحث تحول نیز در تمام مقاطع اخلاق حرفه‌ای ورود پیدا کند.

احمدی در ادامه اظهار کرد: اصول و چارچوب اخلاقی در مشاوره و روان‌درمانی باید در فرهنگ بومی و اسلامی معنادار شود و درمان‌گران ابتدا از خودشان شروع کنند و با اخلاق عملیاتی، رعایت اخلاق‌ حرفه‌ای را برای درمانگران نیز در نظر داشته باشیم.

عضو هیئت علمی انستیتو علوم اعصاب و شناخت و رفتار دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله گفت: با توجه به اینکه در ایران اسلامی زندگی می‌کنیم مباحث علوم انسانی، احترام به انسانیت، دوست داشتن مراجعان، رعایت اصل راز‌داری،‌ وفای به عهد مسئولیت‌پذیری و سایر موضوعات است که درمان ما را تکمیل می‌کند و اگر خطاهای روانشناسی را توجیه کنیم از رعایت استانداردهای حقوقی خارج شده ایم و مراجعان در سیکل معیوب درمان قرار می‌گیرند.

وی در ادامه حساسیت اخلاقی‌، استدلال اخلاقی، تصمیم‌گیری اخلاقی و در نهایت عمل اخلاقی را از مولفه‌های اخلاق حرفه ای برشمرد و افزود: کادر درمان از پزشکان تا مشاوران و روانشناسان برای اثربخشی باید ملاحظات فرهنگی و مولفه‌های اخلاق حرفه‌ای را مد نظر قرار دهند تا شاهد ارتقا سلامت روان بیماران باشیم.

احمدی در جمع مشاوران و روانشناسان گفت: احترام به استقلال بیماران با توجه به در نظر داشتن فرهنگ بومی و مذهبی امری مهم است و مشاوران و درمان‌گران باید برای تمام مراجعان جدا از جنس، نژاد و ... درمان مساوی را فراهم کنند.

ویزیت ۳تا ۴بیمار در روز استاندار کار روانشناسان

عضو هیئت علمی انستیتو علوم اعصاب و شناخت و رفتار دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در ادامه و با در نظر داشتن اخلاق حرفه‌ای با توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی گفت: یکی از اصول اخلاق حرفه ای موضوع تعدد مراجعان به کلینیک‌های مشاوره و روان درمانی است که باید بگوییم که استاندارد ویزیت مراجعان به کلینیک‌های روانشناسی سه نهایت چهار شیفت کاری است که اگر این مراجعات بیش از این میزان باشد شاهد کیفیت مشاوره نخواهیم بود و هدف مشاوره و روانشناسی محقق نمی‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه دیده می‌شود که برخی از کلینیک‌های مشاوره و روان‌درمانی در طول روز 20 الی 30 مراجعه را می‌بینند.

احمدی در ادامه گفت: استاندار ویزیت بیمار یکی از اصول اخلاق حرفه ای در عرصه روانشناسی و مشاوره است که متاسفانه دیده شده برخی از مشاوران و روانشناسان حدود ۲۰ بیمار را ویزیت می کنند.

عضو هیئت علمی انستیتو علوم اعصاب و شناخت و رفتار دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله افزود: تعدد مراجعه بیماران به روانشناسان و مشاوران از کیفیت کاری درمانگران کم می کند و آسیب های متعددی را در برخواهد داشت.

وی در پایان گفت: امیدوارم روانشناسان و مشاوران با در نظرداشتن اصول اخلاق حرفه ای زمینه ساز ارتقا سلامت روان در جامعه باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.