سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

تب ۴۰ درجه‌ای مسکن در روز‌های سرد زمستانی/ یکه تازی صاحبخانه ها در قیمت ها نرخ تورم را هم شسکت

در حالیکه بسیاری از کارشناسان مسکن مدعی بودند که قیمت مسکن افزایش نمی‌یابد، اما با اعلام جدیدترین آمار‌ها از بازار مسکن قیمت‌ها جهش ۱۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  این روز‌ها اوضاع و احوال بازار مسکن به شدت دگرگون شده به طوریکه افزایش قیمت آن باعث غافلگیری بسیاری از کارشناسان مسکن شده است.

براساس گزارشات میدانی قیمت مسکن افزایش 10 تا 40 درصدی قیمت شاهد بوده، به طوریکه باعث شده بسیاری از متقاضیان و خریداران مسکن از خرید آن عقب نشینی کرده که این امر اثر منفی بر  بازار داشته است.

طبق آماری که بانک مرکزی برای قیمت مسکن در آبان ماه منتشر کرد، میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴۸.۹ میلیون ریال بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۱ درصد و ۱۰.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

گفتنی است؛ بیشترین رشد میانگین قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۵ معادل ۱۷.۱ درصد و کمترین میزان رشد به منطقه ۳ معادل ۴ درصد تعلق دارد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بیشترین میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده، معادل ۱۰۲.۷ میلیون ريال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۳.۷ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۵.۵ درصد و ۱۰.۸ درصد افزایش نشان می‌دهند.

براین اساس در هشت ماهه نخست امسال تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۷.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۶.۵ میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت میلگرد در بازار مسکن

صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار مسکن با بیان اینکه قیمت مسکن طی ماه‌های گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: بعید به نظر می‌رسد که قیمت‌های مسکن بیش از این میزان با افزایش روبرو شود.

وی در خصوص افزایش قیمت مسکن گفت: فضای روانی مبنی بر رونق پیدا کردن بازار مسکن، ارائه تسهیلات و حمایت‌های مالی بانک مسکن از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن طی ماه‌های گذشته به شمار می‌رود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: پرداخت تسهیلات از سوی صندوق پس انداز یکم نقش موثری در بهبود وضعیت بازار داشته به طوریکه میزان اخذ پروانه‌های ساختمانی و معاملات مسکن در حد قابل توجهی رونق داشته است.

بدری بیان کرد: میزان قابل توجهی از معاملات مهم مربوط به انتقال مالکیت و مشارکت بوده که این خود زمینه ساز رشد معاملات مسکن طی ماه‌های گذشته بوده است. 

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، یادآور شد: مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت مسکن رشد بیش از حد قیمت مصالح بوده، به طوریکه قیمت میلگرد طی ماه‌های گذشته ۱۰۰ درصد، قیمت سیمان ۳۰ درصد و میزان دستمزد کارگران بیش از حد رشد داشته است.

قیمت مسکن از شاخص نرخ تورم عبور کرده است

 مصطفی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در گفتگو با خبرنگار مسکن با بیان اینکه قیمت‌های مسکن از میزان شاخص تورم عبور خواهد کرد، اظهار کرد: این افزایش قیمت مسکن با توجه به پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها طبیعی است.

خسروی با بیان اینکه افزایش قیمت مسکن تا اسفند ماه از شاخص تورم عبود خواهد کرد، افزود: میزان شاخص تورمی که بانک مرکزی برای معاملات اقلام دولتی ارائه کرده ،  معادل ۱۴ درصد است و اقلام غیر دولتی آن بیش از ۲۰ درصد خواهد بود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در خصوص افزایش میزان ساخت وساز‌ها  گفت: با توجه به اقدامات شهرداری و حرکت‌های اقتصادی که از سوی آنها انجام شده میزان ساخت و ساز‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: با توجه به افزایش حجم ساخت وساز به طور حتم میزان معاملات نیز رشد خواهد کرد.

براساس این گزارش چند ماهی است که بیشتر مسئولان و کارشناسان مدعی رونق گرفتن بازار مسکن بدون افزایش قیمت بودند که با اعلام این گزارش از سوی بانک مرکزی بسیاری از آن‌ها غافگیر شدند و این خود بهانه جدید برای ادعا‌های جدید شده است.

در همین خصوص بهروز ملکی مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه صدور پروانه ساختمان ۱۰ درصد و ارزش افزوده بخش مسکن ۷ درصد امسال در مقایسه با پارسال افزایش یافته است، گفت: با ساخت مسکن مهر و تزریق منابع نفتی به بخش مسکن در برخی سال‌ها تولید به‌شدت افزایش یافت، به‌طوریکه از سال ۸۹ تا ۹۲ برای ساخت ۷۵۰ هزار واحد مسکونی پروانه ساختمان صادر شد.

ملکی در ادامه افزود: در طرح جامع مسکن برنامه بلندمدتی در این بخش برای مسکن‌اولی‌ها، بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تا سال ۱۴۰۵ دیده شده است.

وی گفت: شمار ثبت‌نام‌کنندگان در صندوق پس‌انداز مسکن‌اولی به‌زودی به ۳۰۰ هزار نفر می‌رسد.

مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی افزود: به متقاضیان مسکن‌اولی ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده تسهیلات ۸ درصدی داده می‌شود و انبوه‌سازان هم در این بافت‌ها می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی افزود: تنها با پمپاژ پول در یک بخش نمی‌توان کار مثبتی انجام داد و وظیفه دولت نهادسازی در حوزه مسکن است، چنانچه سیاست‌های دولت در حوزه پولی تغییر کند بازار مسکن تأثیر خواهد پذیرفت.

ملکی در ادامه تصریح کرد: محتمل‌ترین سناریو درباره رشد قیمت مسکن در هر فصل، افزایش قیمت به‌اندازه تورم در همان فصل خواهد بود.

مدیرکل تجهیز منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: در بازار اجاره مسکن تا پایان سال هم افزایشی نخواهیم داشت، حتی ممکن است شاهد کاهش اجاره‌بها هم باشیم.

ملکی با بیان اینکه قیمت کالا و خدمات در مقایسه با پارسال ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است، افزود: در حوزه مسکن هم به طور طبیعی باید همین افزایش رخ می‌داد، در حالیکه افزایش نرخ مسکن کمتر از میانگین شاخص کل است.

در همین راستا وزارت راه وشهرسازی عملکرد ۱۰۰ روزه خود را در خصوص بازار مسکن ارائه کرده که عبارت است از ارائه برنامه مسکن در حوزه بافت‌های نابسامان در ۱۱ فعالیت به همراه ابزار‌های مورد نیاز به سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تهیه برنامه مشترک ستاد ملی بازآفرینی و شورای عالی معماری و شهرسازی، تصویب اساسنامه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به سازمان بازآفرینی و توسعه شهری ایران در کمیسیون اصلی دولت، تدوین برنامه عملیاتی اقدام مشترک برای کنشگران محلات هدف بازآفرینی (۲۷۰۰ محله برای ۱۰ سال) و ارائه در ستاد ملی بازآفرینی، بهسازی، تکمیل و تحویل ۳۶۰ واحد مسکونی به خانوار‌های دارای حداقل دو معلول، پیگیری ساخت معادل ۲۵۰ واحد مسکونی در اراضی واگذار شده طبق تفاهمنامه منعقده با خیرین) واگذاری معادل ۵۰۰ واحد مسکونی برای اقشار ویژه، انجام ۳۴ پروژه تحقیقاتی و ابلاغ ۳۸ پروژه در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از مهم‌ترین اقدامات دولت در حوزه مسکن به شمار می‌رود.

 نوسازی بافت‌های فرسوده مهم‌ترین برنامه‌ای بود که دولت در ابتدای برنامه‌های خود برای بهبود بازار مسکن مطرح کرد، اما متاسفانه عملکرد ۱۰۰ روزه دولت حاکی از آن است که تا به امروز اقدامات موثری برای بهبود آن انجام نداده است، به طوریکه بسیاری از اعضای کمیسیون عمران معتقد هستند که از نوسازی سالانه ۹۰۰ هزار واحد بافت فرسوده تنها ۵۸ هزار واحد نوسازی شده است.

طبق گفته بسیاری از انبوه سازان نرخ سود تسهیلات اوراق مسکن برای متقاضیان مسکن وسازندگان بیش از ۲۲ درصد است که این موضوع خود باعث ایجاد مشکلات بسیاری درحوزه ساخت و نوسازی بافت‌های فرسوده می‌شد.

گزارش : محبوبه کباری

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۳ آذر ۱۳۹۶
مردم هی جو میدن مسکن گران شد و همین امر باعث گرانی مسکن میشه
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
اگر رکود مسکن رفع شه خیلی عالی میشه
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
چرا مصالح ساختمانی یه هفته صدرصد گرون میشه مثلا میلگرد 1500 میشه 2500 یک شبه .البته که خونه گرون میشه
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
چرا خانه اینقدر گران میشه ؟
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
ما مستاجریم خیلی سخته حقوقم کفاف هزینه های زندگی را نمیدهد
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
الان اجاره بها از قیمت خرید خانه خیلی بیشتر است خیلی وقتها خانه ارزش چندانی ندارد ولی اجاره بها زیادی داره
ناشناس
۰۲:۲۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
بعد می گن چرا جوان ها ازدواج نمی کنن چرا سن ازدواج بالا رفته .داشتن مسکن نیاز اولیه هر فردیست .
چرا هی گیر دادن به گرون کردن خونه.
ناشناس
۰۱:۳۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
مسکن خیلی گران شده
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
وقتی ارزش ریال هر روز کم میشه ، همینه دیگه!
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
خدا کنه دیگه مسکن گرون نشه
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
مگه با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین میشود ...... ملک در اوج رکود است
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
خدا کنه هر چه سریعتر این مشکلات رفع بشه
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
الان بازار کساده
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
الان بازار کساده
ناشناس
۲۲:۵۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
با احترام ،مقصر دولت تا بازار میخاد تکون بخوره سریع مالیات و مالیات بر ارزش افزوده و عوارض و ....... حساب میکنه و اینطور میشه که جنس به دست مصرف کننده گرون میرسه و بعدش هم اعلام میکنه که بازار کساده ، آخه برادر من ما از ترکیه چی کم داریم که انقدر تسهیلات در اختیار تولیدکنندگانش میزاره
منطق
۲۲:۳۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
ماشالااااااا
ناشناس
۲۲:۳۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
همه چی گرون شده اینم روش
فروشنده
۲۲:۳۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
همش جو سازی هست هیچ کس خریدار نیست این رکود مسکن هیچ وقت تمام نمی شود
مصطفی
۲۱:۴۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
این اقتصاد که قیمت میلگرد در ۲ ماه گذشت ۱۰۰ درصد افزایشّ این چه اقتصادیست
عباس
۲۰:۰۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
بخاطر افزایش قیمت مصالح است
ناشناس
۱۶:۲۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
بعلت نفروختن تراکم عملا ساخت وساز متوقف شده به این علت مسکن گران شده من خودم تقاضای پروانه ساخت برای ملک خود داده بودم که به علت کم کردن طبقات از ساخت منصرف شدم شهرداری باید فکر مستاجرهاهم باید باشه باتسکر
ناشناس
۱۵:۴۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
افزایش قیمتها کاذب است و توسط سفته بازان انجام میشود. دولت هم مایل است سرمایه دست مردم وارد بخش مسکن بشود تا هم به بازارهای دیگر مثل ارز و طلا هجوم نبرند و هم بخش مسکن رونقی بگیرد و هم اینکه وقتی سرمایه وارد بخش مسکن شد دیگر به این راحتی آزاد نمیشود. وضعیت مسکن ممن است موقتا رونف بگیرد اما بلافاصلخ گرفتار رکود میشود. البته رکود تورمی!
ناشناس
۱۵:۳۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
ماشالا...
مصطفی
۱۵:۰۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
مگه خرید فروش هم داره؟من 2 ساله گذاشتم برای فروش کسی نمیاد خونه روببینه
علی
۱۴:۱۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
قیمت مسکن ها رو خواهشمندم کاهش بدهید.خلی خونه گرونه
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
خدایا خودت به فریادمون برس
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
هرچه زودتر قیمت خونه هارو ارزون کنید چرا باید گرون بشه آخه ؟
مريم
۱۳:۳۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من خونمو با بهترين شرايط و متريال عالي نازلترين قيمت فروختم كجا قيمت مسكّن رفته بالا
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من میخواستم خونه بخرم ولی خیلی گرونه
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
کاهش مسکن لطفا
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
چرا مسکن گرون شد ؟
چرا ؟
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من مستاجرم ولی نمیتونم خونه بخرم چون هر روز شاهد گرونی هستیم
آخه چرا ؟
ایرانی
۱۲:۱۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
بیشتر مردم مستاجر هستن اکثریت حتی توان اجاره خونه دادن هم ندارن چه برسه به خونه خریدن
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
قیمیت خونه ها خیلی بالاست
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من نمیتونم حتی یه خونه 50 متری بخرم از بس گرونه
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من یکساله خونمو گذاشتم برا فروش بیست درصد زیر قیمت
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من یکساله خونمو گذاشتم برا فروش بیست درصد زیر قیمت
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
چرا اینقدر مسکن گرون شد ؟
فروشنده
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من یکساله گذاشتم برا فروش بیست درصد زیر قیمت یک موردم پیدا نشد ، کرمان
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من یکساله خونمو گذاشتم برا فروش بیست درصد زیر قیمت
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من یکساله خونمو گذاشتم برا فروش بیست درصد زیر قیمت
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
چرا روز به روز شاهد گرونی میشیم ؟
اینم از مسکن
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
من خودم فروشنده خونه ام هستم زير قيمت هم گذاشتم بفروشم
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
به عنوان یک آژانس املاکی میگم که اولا هیچ افزایش قیمتی نداشتیم و ثانیا بازار مسکن چنان کساد است که افزایش قیمت تنها اوضاع را وخیم تر میکند.
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
افزایش قیمت طبیعی است ؟؟؟؟؟؟؟!! تو بنگاهها تا یه مشتری میبینن قیمت ملک رو بالا میبرن خواهش میکنم مسئولان چاره ای بیندیشند
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
افزایش قیمت طبیعی است ؟؟؟؟؟؟؟!! تو بنگاهها تا یه مشتری میبینن قیمت ملک رو بالا میبرن خواهش میکنم مسئولان چاره ای بیندیشند
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
اصلا نمیشه یه مسکن خرید اینقدر گرونه مسکن
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
فکر کنم سال آینده قیمت خیلی بالا بره
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۶
بهترین جابرای خریدخونه شهرری هست..متری 2200 بهترین خونه هارو میدن