رئیس کار گروه علمی جایزه مصطفی در خصوص تعداد جوایزی که در هر حوزه به افراد تعلق میگیرد، تصریح کرد: در بخش علم و فناوری نانو، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و علم و فناوری زیستی – پزشکی به یک نفر که واجد تمام شرایط باشد، جایزه اهدا خواهد شد. همچنین در بخش دیگر که همه زمینههای علم و فناوری است 2 نفر جایزه را دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه هیچ محدودیتی از نظر جنسیت، مذهب و سن جهت دریافت جایزه وجود ندارد، گفت: در سه حوزه ابتدایی تنها افراد باید تابعیت یکی از کشورهای اسلامی را داشته باشند و با آن کشور ارتباطات مؤثر برقرار کنند، اما در حوزه علم و فناوری که به صورت کلی است نیازی به داشتن تابعیت نیست همین که دانشمندان مسلمان باشند کفایت میکند.
ظهور خاطرنشان کرد: فراخوان این دوره از جایزه به 363 مؤسسه بینالمللی و 51 کشور از 57 کشور اسلامی فرستاده شده است و آثاری از هزار و 622 دانشمند در دبیرخانه این جشنواره بررسی شده است که 24 اثر از 33 کشور اسلامی در داوری مقدماتی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
رئیس کار گروه علمی جایزه مصطفی در خصوص مشخصههای اساسی و مهم که طرحهای دانشمندان باید دارای آن باشد، خاطرنشان کرد: هر یک از طرحهایی که به دبیرخانه این دوره از جشنواره میرسد باید سه مشخصه اساسی داشته باشد، از جمله آنکه دانشمندی که طرح را ارائه کرده در زمره دانشمندان برجسته باشد و همچنین دارای یک اثر خاص و مشخصی باشد که نفوذ جهانی و منطقهای هم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات 2 اثر انتخاب شدهاند، ادامه داد: با بررسیهای انجام شده در داوری مقدماتی 57 اثر در حوزه علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات مورد بررسی قرار گرفتهاند که در نهایت 2 مورد از آنها انتخاب شدند و به شورای سیاستگزاری فرستاده شدند که در نهایت یکی از آن طرحها به عنوان طرح برتر انتخاب شد.
ظهور یادآور شد: در حوزه زمینههای علم و فناوری 23 اثر بررسی شدند که یکی از آنها به شورای سیاستگزاری فرستاده شد اما در خصوص تفاوتهای این دوره از جشنواره با دور قبل باید بگویم که در دوره گذشته تمامی فعالیتها و برگزیدگان در زمینه علم و فناوری نانو بودهاند که در این دوره در زمینه علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات جوایزی به دانشمندان اهدا شد که البته این موضوع کاملاً به صورت اتوماتیکوار بوده است و هیچ عمدی در آن دخالت نداشته است.
انتهای پیام/