سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه بعد از زایمان شکم خود را کوچک کنیم؟

بسیاری از خانم‌های باردار بعد از وضع حمل و به دنیا آوردن نوزاد سالم یک دغدغه جدید پیدا می‌کنند. این دغدغه مربوط می‌شود به کوچک کردن یک شکم بزرگ و اغلب شل و افتاده به شکمی که قبل از بارداری داشته‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از خانم‌های باردار بعد از وضع حمل و به دنیا آوردن نوزاد سالم یک دغدغه جدید پیدا می‌کنند. این دغدغه مربوط می‌شود به کوچک کردن یک شکم بزرگ و اغلب شل و افتاده به شکمی که قبل از بارداری داشته‌اند! اما انجام این کار چطور امکانپذیر است و از چه راه‌هایی می‌توان به این هدف رسید.مادران برای این  مشکل  معمولا سه راه‌حل کلی را در پیش می‌گیرند که ما آنها را برای شما برشمرده و مزایا و معایب هر کدام را با استفاده از نظرات کارشناسان به آنها اضافه می‌کنیم تا خودتان بخوانید و تصمیم بگیرید که برای شما کدام روش بهتر است.

۱. تغذیه

برخی از مادران بعد از زایمان سعی می‌کنند به سرعت به وضعیت قبل از بارداری برگردند و برای این کار از راه رژیم غذایی وارد می‌شوند و میزان کربوهیدارت دریافتی خود را کاهش می‌دهند. این دسته از زنان فکر می‌کنند که رساندن پروتئین و مواد مغذی به بدن‌شان برای تغذیه نوزاد و داشتن شیر مورد نیاز او کافی است. اما غزاله زمانی، کارشناس تغذیه درباره اهمیت تغذیه مادر در دوران شیردهی و تاثیر آن روی سلامت نوزاد می‌گوید: غذای مادر در دوران شیردهی باید کافی و غنی از همه مواد غذایی اصلی باشد و نباید گروهی از مواد غذایی را حذف کرد. چرا که مادری که تغذیه کافی دارد، شیر کافی تولید خواهد کرد و کودک سالمی خواهد داشت.

او درباره میزان کالری مورد نیاز بدن مادر و گروه‌های غذایی توضیح می‌دهد: میزان احتیاج کالری مادر شیرده عبارت است از ۵۰۰ کالری اضافه که جهت سوخت‌وساز بدن مادر و تولید شیر مورد نیاز است. به همین دلیل مادر باید در دوران شیردهی مواد پروتئینی، کلسیم، ویتامین، کربوهیدرات و مواد مغذی بیشتری مصرف کند. پس مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین، کربوهیدرات‌هایی مانند برنج، پاستا، نان، سیب‌زمینی و لبنیات که سرشار از کلسیم هستند توصیه می‌شود.

این کارشناس تغذیه تاکید می‌کند که نه باید از میزان این کالری دریافتی کم شود و نه باید در آن بیش از حد زیاده‌روی کرد و می‌گوید: می‌توان مصرف چربی‌ها و شیرینی‌ها را کاهش داد و به جای آن سبزیجات و مواد غذایی مفید را جایگزین کرد تا به کم کردن وزن در دوران شیردهی کمک کند.

نکته بعدی در مورد مواد غذایی است که برخی از مادران برای لاغری مصرف می‌کنند. مانند نوشیدن دم‌کرده‌های گیاهی یا جایگزین کردن قند مصنوعی به جای قندهای دریافتی روزانه.اما  برخی از این مواد غذایی می‌تواند مشکل‌ساز و به طور کلی در زمان شیردهی ممنوع باشد: گاهی دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعناع و گل گاوزبان موجب بروز اثرات جانبی مثل تهوع و استفراغ در مادر می‌شوند و ترکیبات این نوشیدنی‌ها وارد شیر شده و امکان دارد همین اثرات در نوزاد هم بروز کند. در مورد قند مصنوعی هم باید گفت از آنجا که تاثیر قندهای مصنوعی بر شیر مادر و سلامت نوزاد نامشخص است، بهتر است در حد اعتدال مصرف شوند.

۲. ورزش

بهترین گزینه مادران باردار پس از زایمان و برگرداندن زیبایی به بدن‌شان ورزش است. مادرانی که زایمان طبیعی و بدون مشکلی را پشت سر می‌گذارند می‌توانند ظرف چند روز برنامه ورزشی خود را شروع کنند. حتی برای مادرانی که زایمان سزارین انجام می‌دهند یا زایمان‌های طبیعی سختی را پشت سر می‌گذارند حداکثر چند هفته زمان کافی است تا بتوانند به ورزش بپردازند.

برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که زمان طلایی تاثیر ورزش روی بدن زنان بعد از زایمان تا ۶ ماه بعد از وضع حمل است و در این زمان می‌توان تغییرات مثبتی برای کوچک کردن شکم ایجاد کرد. این دسته از زنان می‌توانند برنامه ورزشی خود را با حرکات نرمشی و کششی در خانه آغاز کنند و سپس به وزرش‌های هوازی و ایروبیک در خارج از خانه برسند. پیاده‌روی یکی از بهترین گزینه‌هاست که به راحتی قابل انجام است و در روحیه مادران نیز تاثیر مثبتی دارد.

البته باید توجه داشته باشند که در ابتدای کار بدن‌شان را زیاد تحت فشار نگذارند و با شدت متوسط ورزش را انجام دهند. ۳۰ دقیقه ایروبیک گزینه بعدی است که به تدریج می‌تواند به یک ساعت در روز برسد. البته این ورزش را نیز می‌توان در محیط خانه و با استفاده از ویدئوهای ورزشی که در بازار موجود است انجام داد اما خارج شدن از خانه و اختصاص دادن زمانی در روز برای خودتان بدون دردسر بچه‌داری در حفظ روحیه مثبت شما بسیار موثر است.

در مراحل بعدی دوچرخه سواری، یوگا، پیلاتس یا شنا را نیز می‌توان به برنامه ورزشی استفاده کرد. البته بهتر است اگر شما سابفه بیماری خاصی دارید قبل از هر ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

۳. جراحی زیبایی

برخی از زنان از این روش برای کوچک کردن شکم خود استفاده می‎کنند. در این روش که طی یک عمل جراحی روی پوست شکم و توسط متخصصان جراحی‌های پلاستیک انجام می‌شود پوست شکم کشیده شده و قسمت‌های اضافه حذف می‌شوند.

این روش برای کسانی توصیه می‌شود که دوره طلایی کوچک کردن شکم را از دست داده‌اند یا به خاطر زایمان‌های پی‌درپی امکان کوچک کردن شکم را ندارند.

دکتر حمیدرضا مفرد، فوق تخصص جراحی پلاستیک درباره زنانی که قصد انجام این عمل زیبایی را دارند، می‌گوید: بسیاری از خانم‌ها بعد از زایمان علاقه دارند عمل ابدومینوپلاستی یا کشیدن پوست شکم را انجام دهند تا از افتادگی و شل شدن آن جلوگیری کنند. البته برای انجام این عمل باید حداقل یک سال از تاریخ زایمان فرد گذشته باشد و می‌توانند در زمان مناسب عمل‌های زیبایی را با هم انجام دهند. این متخصص توضیح داد: خانم‌هایی که به عمل‌های زیبایی دیگر مانند کوچک کردن سینه نیز علاقه دارند می‌توانند بعد از گذشت این زمان مراجعه و چند کار زیبایی را همزمان روی بدن خود انجام دهند.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

 توصیه های مفید برای کوچک کردن شکم بعد از بارداری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.