به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت بن یاختههای رویان در سومین نشست «تبیین اهمیت ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف» در اردبیل افزود: خون بند ناف بیش از سایر منابع سلول های بنیادی در دسترس است و با توجه به اینکه ذخیرسازی خون بند ناف نوزاد یک بیمه بیولوژیک است به همین خاطر اقدام به این امر میتواند مایه آرامش خانواده ها شود.
وی ذخیرهسازی خون بند ناف را به خاطر داشتن سلولهای بنیادی به همه افراد جامعه توصیه و تصریح کرد: برای ذخیره خون بند ناف خانوادههایی که فرزندان بیمار دارند مساعدتهای ویژهای چون انجام آزمایش رایگان، تخفیف و تقسیط پرداخت هزینه از سوی بانک خون بند ناف رویان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت بن یاختههای رویان بیان کرد: علیرغم اینکه سلولهای بنیادی، ظرفیت درمان دهها بیماری را دارند اما در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماریهایی نظیر انواع سرطانهای خون، کمخونیهای مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی که منشا خونی دارند به کار گرفته میشود.
ضرابی با اشاره به اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد بیان کرد: امروز موفق شدیم نخستین نشست خارج از مرکز استان را در شهرستان مشگینشهر برگزار کنیم و نشست امروز با متخصصان اطفال نیز از این موارد است.
وی با اشاره به ویژگیهای خون بند ناف نوزاد، از متخصصان اطفال و زنان و زایمان خواست برای اطلاعرسانی این امر مهم و تشویق خانواده ها برای عضویت در بانک خون بند ناف مشارکت کنند اظهار کرد: امسال برای نخستین بار، 15 نوابر به عنوان روز جهانی خون بند ناف اعلام شد تا اهمیت استفاده از این زباله بیولوژیک و دور ریختنی را نشان دهند.
مدیرعامل شرکت بن یاختههای رویان تصریح کرد: خون بند ناف به عنوان منبعی از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی با منشأ خونی مورد استفاده قرار میگیرد و تاکنون در جهان 35 هزار عمل پیوند با بهره گیری از سلولهای بنیادی انجام شده است.
ضرابی با بیان اینکه هرکس تطابق HLA داشته باشد میتواند از نمونههای ذخیره شده سلولهای بنیادی خون بند ناف استفاده کند بیان کرد: محققان معتقدند امکان درمان حدود 80 نوع بیماری با سلولهای بنیادی بند ناف وجود دارد و در حال حاضر نیز با استفاده از سلولهای بنیادی ظرفیت درمان 60 نوع بیماری در کشور وجود دارد.
انتهای پیام/ح