وی به تمهیدات اندیشیده شده برای راه اندازی واحد 121 اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به آمادگی کامل واحدهای یوتیلیتی برای راه اندازی، آب خام و دی ام برای انجام مقدمات تولید بخار از منابع خارج از پالایشگاه تهیه و فرآیندهایی که احتیاج به دریافت آب داشتند قبل از ورود آب از آبگیر مشترک انجام شدند.
مجری طرح توسعه فاز 13 ضمن ابراز تشکر از زحمات همکاران فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی در آماده سازی آبگیر مشترک پیش بینی کرد با دریافت پیوسته آب از آبگیر که از روز گذشته آغاز شده، واحد 127 برای تولید آب خوراک بویلرها و واحدهای دیگر یوتیلیتی نیز هرچه سریعتر در مدار تولید قرار گیرند.
وی گفت: هم اکنون واحدهای تولید هوا، ازت، توزیع آب، توزیع گاز سوخت، فلر، شبکه آب آتش نشانی و تولید بخار در مدار تولید قرار گرفته اند و براساس برنامه ریزی های انجام شده پالایشگاه فاز 13 تا پیس از پایان سال جاری با راه اندازی یک ردیف گازی با گاز ترش فازهای 6،7،و8 پارس جنوبی به تولید اولیه خواهد رسید.
بویلر یا دیگ بخار یک مخزن بسته که در آن بخار آب برای استفاده در خارج از آن توسط گرمای ناشی از احتراق سوخت تولید میشود.
طرح توسعه فاز 13 برای برداشت 56 میلیون متر مکعب در روز گاز ترش از میدان مشترک و استحصال روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز متان، 2900 تن گاز مایع (ال پی جی)، 2750 تن اتان، 75 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد توسط کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپایدار ایرانیان، مپنا و صدرا در دست اجراست.
میدان عظیم پارس جنوبی شامل ١٣ پالایشگاه بزرگ گازی و ٤٠ سکوی تولیدی است که از این شمار تاکنون ١٠ پالایشگاه در بخش خشکی و ٢٥ سکو در دریا تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
در مجموع، کار ساخت سه پالایشگاه دیگر در دست اجراست و از ١٥ سکوی فازهایی که باید تکمیل و آماده راه اندازی شوند، هم اکنون ١٢ سکو در کارخانه شرکت های سازنده در دست ساخت است و 2 سکو نیز از طرح توسعه فاز ١١ در مدت ٢ سال آینده و پس از نهایی شدن قرار داد توسعه این طرح ساخته خواهد شد.
از سال 1374 عملیات اجرایی طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستان های عسلویه و کنگان استان بوشهر آغاز شده و تاکنون از مجموع 24 فاز توسعه ای میدان گازی پارس جنوبی 18 فاز به بهره برداری رسیده و 6 فاز دیگر در دست اجراست که تا پایان سال 1397 باید همه این طرح ها به بهره برداری برسد.
اکنون از 18 فاز در بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 540 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود.
شرکت نفت و گاز پارس مسئولیت اجرا و تکمیل فازهای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی (احداث پالایشگاهها، سکوهای دریایی، حفرچاه ها، احداث خطوط لوله و دیگر تاسیسات جانبی ) در دریا و خشکی را برعهده دارد.
انتهای پیام /پ