سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد؛

هر آنچه در مورد درمان ریفلاکس معده باید بدانید

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: در صورتی که ریفلاکس با علائمی همچون کاهش وزن و استفراغ خونی همراه باشد خطرناک است و افراد باید این موارد را جدی بگیرند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همایون زجاجی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با موضوع ریفلاکس معده اظهار کرد: ریفلاکس یا ترش کردن یکی از مشکلات شایع در دستگاه گوارش بوده و در واقع جزو شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان به شمار می‌رود که درصد زیادی از افراد را در طول زندگی مبتلا می‌کند.

وی افزود:  در برخی افراد دفعات ریفلاکس بسیار زیاد بوده که مشکل آنها حساس‌تر است و باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین20 تا 25 درصد مردم تقریباً دچار علایم ریفلاکس بوده و 10 درصد افراد هر روز دچار این مشکل می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد نشانه‌های این بیماری و علت آن، گفت: برگشت اسید از معده به مری سبب ریفلاکس می‌شود که البته این مسأله در همه افراد وجود دارد ولی مری به صورت طبیعی توانایی خنثی کردن این اسید را داشته و زمانی که میزان و دفعات برگشت اسید زیاد شود مری توانایی آن برای خنثی کردن اسید کاهش می یابد.

علائم ریفلاکس معده

زجاجی گفت: گاهی افرادی که دچار ریفلاکس بوده با علائمی همچون سرفه و گرفتگی صدا نیز دچار می‌شوند که این مسائل می‌تواند برایشان آزاردهنده باشد. همچنین ریفلاکس به تنهایی هر چند ممکن است خطرناک نباشد ولی درمان نشدن آن در مدت طولانی عوارضی را برای فرد به همراه خواهد داشت.

وی افزود: در صورت درمان نشدن ریفلاکس مخاط مری دچار آسیب شده و به مرور برای فرد زخم مری و التهاب مری ایجاد خواهد شد همچنان در درصد کمی از افراد می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به سرطان تحتانی مری شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: کاهش اضافه وزن، عدم مصرف غذاهای چرب و محرک همچون فلفل و ادویه، انواع سس و نوشابه در درمان ریفلاکس بسیار مؤثر است، همچنین توصیه می‌شود افراد فاصله شام خوردن و خوابشان حداقل 2 ساعت فاصله بگذارند تا علائم ریفلاکس آنها تشدید نشود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی تصریح کرد: درمان دارویی ریفلاکس نیز بسیار مؤثر بوده که پزشک بر اساس تشخیص آن را برای بیمار ارائه می‌کند. البته طول دوره درمان بستگی به علائم فرد داشته و در صورتی که مشکل فرد به درازمدت بیانجامد آندوسکوپی نیز ممکن است توصیه شود.

وی گفت: در صورتی که ریفلاکس با علائمی همچون گیر کردن لقمه و استفراغ خونی همراه باشد می‌تواند خطرناک باشد و افراد باید این موارد را جدی بگیرند و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۹ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
دکتر سید میرزایی فوق تخصص گوارش خیابان استقلال ساختمان پزشکان حکیم شهرستان کرمان کارش عالیه
فرشید
۱۲:۵۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
دوستان باید برند آزمایش آنزیم های کبد بدند. مصرف الکل، سیگار، غذاهای چرب ( پیتزا، همبرگر و /وشت قرمر را از سن 25 سال به بعد حذف کنند و از سن 25 سال به بعد غذاهای مقوی بخورند مانند ( شیر و ماست و پنیر کم چرب، آب فراوان، خواب خوب و کافی 7 الی 9 ساعت، نرمش فراوان صبحگاهی.
پرهیز از تمام ترشیجات. تمام ترشیجات برای کبد ضرر داره.
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
با سلام خدمت دوستان و دکترهای خوب مان. از قدیم گفتند باید هر کس دکتر خودش باشد، البته باید اول پیش دکتر رفت تا دکتر قرص را تعیین کند و فرد قرص خود را بشناسد و به موقع مصرف کند و دیگر پیش دکتر نرود. بیماری ریفلاکس یا ترش کردن فقط یک چیز هست، اختلال گوارشی نیست بلکه اختلال در کبد به وجود آمده که به مرور زمان خودش را با ازمایش نشان می دهد.
جلیلی
۰۶:۵۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
ممنون از مطالب آموزنده تون
علی
۰۰:۱۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
دوستان من هم رفلاکس معدم دارم. ولی مدتی صبح ها بابونه دم کردم و ناشتا خوردم و خیلی خیلی بهتر شدم. و توصیه میکنم دوستان استفاده کنند. بعد خوردن به مدت 20 دقیقه چیزی نخورید
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
سه ساله ریفلاکس معده دارم دکتر رفتم قرص کلیدینیوم وامپرازول تجویز کرده ولی داروها فقط تسکین دهنده هستند ایا راهی برای درمان قطعی هست ؟
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
من مدتی است دچارزخم معده وریفلاکس معده شده ام بنظرتون بهترین پزشک کیه لطفامعرفی فرمائید.
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
باتشکر از سایت خوبتون
سعید
۱۵:۳۸ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
بابام الان سه ماه که صداش عوض شده رفت دکتر حلق گوش و بینی گفتن هیچ مشکلی ندارید رفت دکتر داخلی گفت رفلکس معده دارید دارو هم بهش داد ولی اصلا تغییری نکرد میشه این دکترو بهم معرفی کنید هر جای از ایران باشه میبرمش پیشش لطفا
محمد
۱۳:۵۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
نمیشد بجای ریفلاکس معادل فارسی بکار ببرید؟
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۵ آذر ۱۳۹۶
محمدجان اصل موضوع رو دقت کن شما بجاش بگید ترش کردن
مجید
۱۲:۴۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
من فرزندی 2 ماهه دارم. که مدتی است دچار رفلکس شده است. هرچقدر اورا عمود نگه میداریم تا عاروق بزند ولی بعد از اینکه روی زمین میگذاریم بالا می آورد. مادر نوزاد بسیار احتیاط میکند بطوریکه بسیاری از مواد غذایی را بخاطر نوزاد نمیخورد. ولی همچنان با این موضوع روبرو هستیم.
واقعا مستاصل شده ایم. خواهش میکنم راهنمایی کنید.
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
ممنون از گزارش خوبتون