سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتتاح اولین طرح‌های نیروگاه خورشیدی خانگی در سیستان وبلوچستان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ه) سیستان و بلوچستان گفت: نخستین طرح‌های نیروگاه خورشیدی خانگی استان به همت این نهاد امروز در روستای علی جان شهرستان زهک و روستای پدگی میرجاوه به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، رضا شهرکی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ه) اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بی نظیر سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر از جمله انرژی خوشیدی و باد کمیته امداد این استان برای کمک به معیشت نیازمندان و مددجویان برنامه ریزی‌های لازم در زمینه استفاده از این انرژی‌ها را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: این نیروگاه‌ها نگهداری بسیار راحتی دارند و تولید انرژی توسط نیروگاه به صورت تضمینی به مدت پنج سال توسط اداره برق استان خریداری می‌شود.

شهرکی افزود: تاکنون قرارداد ساخت ۷۸ منبع انرژی‌های پاک در شهرستان زابل، ۱۲ نیروگاه در شهرستان خاش و ۱۰ مورد برای شهرستان میرجاوه طراحی شده است.

وی گفت: هر کیلو وات برق نیروگاه‌های خورشیدی خانگی ۸۰۰ هزار تومان درآمد برای مددجویان ایجاد می‌کند.

وی افزود: استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر بهترین راه برای حفظ اکوسیستم طبیعی و جلوگیری از معضلات ناشی از تغییرات آن است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ه) سیستان و بلوچستان افزود: این پروژه در غالب اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی و نیز استفاده بهینه از انرژی‌های نو و تجدید پذیر برای مددجویان این نهاد اجرایی شده است.

 سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه‌ها به ویژه انرژی‌های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت‌های بسیار ایده آلی دارد که قرار گرفتن در مسیر باد‌های پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از ۶ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، گوشه‌ای از سرازیر شدن نعمات خدادادی بر این سرزمین است که با بهره گیری از آن‌ها می‌توان بهترین شرایط را در منطقه به وجود آورد.

مطالعات نشان داده است که سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را داراست از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن موجود است.

با وجود ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.