مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان گفت: نیروگاه پنج مگاواتی برق در یکی از مدارس زاهدان به عنوان پایلوت افتتاح شد.

افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی برق در زاهدانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، ماندانا زنگنه  مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری اظهار داشت: با پیگیری‌های دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری و دفتر روستایی استانداری سیستان و بلوچستان از اوایل امسال به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار در بخش انرژی روستایی، تفاهم نامه‌ای در راستای سیاست‌های زیست محیطی و استفاده از مزیت‌های منحصر بفرد این استان در زمینه انرژی‌های پاک و تجدید پذیر و درآمد زایی برای روستاییان با ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی پنج کیلو وات برای روستاییان امضا شد.

وی ادامه داد: بر این اساس قرار است در یک بازده زمانی چند ساله برروی منازل هزار و ۶۰۰ خانوار روستایی سیستان و بلوچستان نیروگاه خورشیدی نصب شود.

زنگنه افزود: طرح افتتاح شده امروز در زاهدان پایلوت این پروژه مهم به منظور ارزیابی عملکرد مطلوب دستگاه‌ها و تضمین کار آن‌ها بوده است.

وی تصریح کرد: طی ۲ هفته آینده عملیات ساخت نیروگاه‌های روستایی برای ۶۰ خانوار روستا‌های بخش قرقری شهرستان هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان افزود: وزارت نیرو براساس تفاهم نامه در مدت ۲۰ سال برق تولید شده را به صورت تضمینی خریداری می‌کند که این موضوع می‌تواند علاوه بر کاهش بار شبکه برق منبع درآمدی برای روستاییان در راستای اشتغال و خود کفایی مالی تامین کند.

سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خاص خود در تمامی زمینه‌ها به ویژه انرژی‌های تجدید پذیر توانمندی و ظرفیت‌های بسیار ایده آلی دارد که قرار گرفتن در مسیر باد‌های پر قدرت سیستان و انرژی تابشی خورشید با بیش از ۶ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، گوشه‌ای از سرازیر شدن نعمات خدادادی بر این سرزمین است که با بهره گیری از آن‌ها می‌توان بهترین شرایط را در منطقه به وجود آورد.

مطالعات نشان داده است که سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را داراست از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن موجود است.

با وجود ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.

انتهای پیام /ع

نیروگاه پنج مگاواتی برق در زاهدان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.