سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشتغال؛

اشتغالزایی بیش۴ از هزار معتاد بهبودیافته

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۴ هزار معتاد بهبودیافته با استفاده از ظرفیتشان اشتغال‌زایی ایجاد کردیم و بخشی از مشکلات مالی که برای دولت می‌تواند ایجاد کند را کاهش داده‌ایم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ سردار علی مؤیدی قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خرم آباد اظهار داشت: کشور‌هایی که توسعه پیداکرده‌اند در جهت توازنی که بین نیاز‌های مردم و موضوعات اجتماعی ایجاد کردند از این ناحیه و مسیر عبور کرده‌اند و این رویکرد در چند سال گذشته پرچمش برافراشته شده و همچنان مقتدرانه وجود دارد و اهداف بلندی که دنبال می‌کند رصد می‌شود.

وی افزود: مشکلاتی که در سنوات گذشته در راستای آسیب‌های اجتماعی داشتیم به‌عنوان‌مثال بحث اعتیاد را از مردم پنهان می‌کردیم، ولی این پنهان‌کاری دلیلی ندارد، چرا آمار، ارقام و عوارض ناشی از این پدیده‌های اجتماعی را شفاف برای مردم بیان نکنیم؟ پنهان کردن واقعیت‌های اجتماعی از منظر مردم بزرگ‌ترین اشتباه است، چون نگاه مردم دلسوزانه بوده، ولی متأسفانه آسیب‌های اجتماعی به‌جایی رسیده که مقام معظم رهبری به این بحث ورود کردند خیلی از کارگذاران شرمنده بودند چراکه از ظرفیت‌های مردم استفاده نکردند.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: امروز در عرصه اجتماعی راهی جز این نداریم که در این مسیر حرکت کنیم، خوشبختانه طی چهار سال گذشته با رویکردی که در حوزه اعتیاد وزیر کشور داشتند شاهد عزم ملی، هوشمند، هوشیاری و ارتقا سطح علمی مردم در شناخت آسیب‌ها بوده‌ایم.

وی بیان کرد: در بحث شناخت آسیب‌ها در سنوات گذشته مشکل داشتیم و در بحث آمار نیز که مبنای برنامه‌ریزی، تصمیم سازی و تصمیم‌گیری است متأسفانه مشکل داشتیم، ولی خوشبختانه امروز این دغدغه، حساسیت و جدیت از مقام معظم رهبری، روسای قوا و وزرا به عینه درک و لمس شده و این اجتماعی که امروز تشکیل می‌شود مؤید یک توفیق علمی و مدیریت صحیح است.

سردار مؤیدی تصریح کرد راهی جز این نداریم که این نشست‌ها، تجمعات و رویکرد‌ها را به‌عنوان رویکرد نخست کشور رصد کنیم، نهاد‌های اجتماعی تفکری را که دولت و نظام دارد انتقال داده و رصد می‌کند و همه آسیب‌های اجتماعی که توفیقات و ضعف‌ها را اعلام می‌کند و به‌صورت تجمیع و در قالب یک برنامه در دست دولت قرار می‌گیرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته یکی از رویکرد‌هایی که در بحث ستاد مبارزه با مواد مخدر مستقر شد رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است، در آن ایام کمتر از هزار سازمان مردم‌نهاد به‌صورت پراکنده داشتیم که یکی از کار‌های بزرگی که در چهار سال گذشته انجام گرفت به‌کارگیری خود مردم بوده که امروز توانستیم سمن‌ها را به دو هزار و ۳۶۵ سمن ارتقا دهیم.

وی گفت: بیش از ۹۰ درصد درمان ما به دست مردم است و دولت کمتر از ۱۰ درصد بحث درمان اعتیاد را دنبال می‌کند، امسال سال اقتصاد مقاومتی و اشتغال است که تا یک ماه گذشته بیش از چهار هزار معتاد بهبودیافته با استفاده از ظرفیتشان اشتغال‌زایی ایجاد کردیم و بخشی از مشکلات مالی که برای دولت می‌تواند ایجاد کند را کاهش دادیم.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: امروز در بحث سمن‌ها بحث صیانت و چگونگی نگهداری فرزند و خانواده بیمار مطرح است، برخورد‌هایی که با معتادان در کف خیابان می‌کنیم تشدیدکننده این بیماری است، چون نتوانستیم اعتیاد را به‌عنوان یک بیماری در جامعه مطرح کنیم و نگاه مردم به افراد بیمار باید یک نگاه عاقلانه، علمی و مردمی باشد.

وی افزود: آنچه با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر که شاید جز شاهکار‌های جمهوری اسلامی مطرح می‌شود این است که توانسته‌ایم مردم را نسبت به این موضوع حساس کنیم و برنامه برایشان داشته باشیم، در این رابطه شاید تحرکی هدفمند و یک رویکردی ایجادشده که در سطح جامعه چنین حرکتی اتفاق نیفتاده است.

سردار مؤیدی عنوان کرد: در بحث زنان با استفاده از ظرفیت‌های مردمی توفیقات خوبی داشته‌ایم که همه به حضور مردم برمی‌گردد، اگر می‌خواهیم به شرایط مطلوب در جهت استفاده بهینه و هدفمند از نهاد‌های اجتماعی داشته باشیم نخستین گام دانش‌افزایی است.

وی بیان کرد: امروز تا فرایند برخورد با معتاد و حفظ و صیانت از خانواده معتاد را نشناسیم در مسیر گمراهی قرار خواهیم گرفت و هیچ‌گونه دستاوردی نخواهیم داشت؛ خوشبختانه در بحث کیفی سازی سمن‌ها شهادت می‌دهم جز بهترین مجموعه‌ای است که بحث سمن‌ها با برنامه دنبال می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه بحث توانمندسازی دانش‌آموزان سال گذشته در استان لرستان برگزار شد تصریح کرد: یک دانش واحد ایجاد می‌کنیم که فهمی که در دانش‌آموز ایجاد می‌شود در پدر دانش‌آموز و مربی نیز ایجاد شود که سه کتاب در این زمینه تألیف شد و جز موضوعاتی است که سازمان ملل به‌عنوان یک برند روی آن مانور می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: معلمان موظف هستند حداقل یک ربع در بحث پیشگیری از اعتیاد صحبت کنند چراکه این کار یکی از شاهکار‌های خوب ستاد مبارزه با مواد مخدر است، دو واحد درسی نیز تألیف شده تا در دانشگاه‌ها که سرمایه‌های اصلی ما دانشجویان هستند نسبت به اعتیاد به‌گونه‌ای ایجاد شود که تنفر درزمینهٔ اعتیاد در ذهن دانشجویان ایجاد شود که فردا والدین و مربی خوبی در سطح جامعه باشد.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بابیان اینکه میل به اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی را در جامعه کم می‌کنیم گفت: در حوزه اجتماعی کم‌کاری شده که با حضور همه می‌توان این مدتی که غفلت شده را جبران کنیم، سازمان‌های مردم‌نهاد توازن بین مقابله، درمان و صیانت را با شناختی که دارند به ما نشان دهند.

وی اظهار داشت: نیازمند به عزم جدی در سطوح مختلف جامعه هستیم، امروز وزرا، استانداران، فرمانداران و بخشداران هرکدام برنامه و بسته پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر برایشان دیده‌شده که با استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد به نتیجه برسد.

سردار مؤیدی افزود: ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های دینی در کنترل آسیب‌های اجتماعی، لزوم توجه به آگاهی اجتماعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی و نشاط اجتماعی مطرح است؛ اگر نشاط اجتماعی را در جامعه توسعه ندهیم خمودگی و عدم وجود نشاط ما را سمتی می‌برد که سبب می‌شود هرروز شرایط ما بدتر شود.

وی عنوان کرد: لزوم جریان سازی و موج اجتماعی به‌منظور ایجاد انگیزش، تحرک، دغدغه و ایجاد باور عمومی در راستای آسیب‌های اجتماعی، این جریان در بین کارگذاران و در بدنه جامعه نسبتاً ایجادشده که این نشست نمونه‌ای از آن است، ولی کافی نیست و باید گسترش یابد تا نگاه بلندی که نظام دارد تحقق یابد.

این مسئول بیان کرد: ضرورت تقویت برنامه‌ریزی منطقه‌ای و تمرکز بر فرآیند نمودن اقدامات نمونه‌ای از این امر است، آسیب‌های اجتماعی فرآیندی باید رصد و دنبال شود چراکه لزوم بهره‌گیری از همه افراد می‌تواند ما را به اهدافمان نزدیک کند.

 

انتهای پیام/م

اشتغالزایی برای بیش۴ از هزار معتاد بهبودیافته ایجاد شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.