وفایی افزود: پخت نان روغن جوشی در کرمان سابقه دیرینه دارد وبه ویژه برای استقبال از میت این نان آماده شده وبرای پذیرایی از میهمانان استفاده می شود.
وی تصریح کرد: جلسه رباعی خوانی و روغن جوشی اشعاری برای طلب بخشش قبل از دفن میت کرمان، آیین گلابگیری بردسیر، لوپک چمکی یا ماهی ملک عروسک آیینی روستای تم گران عباسآباد قلعهگنج، (عارسو) ساخت عروسکهای دست دوز شهربابک، علمبندی برای شکرگزاری بعد از برداشت محصول معزآباد چترود 6اثر کرمان بودند که ثبت ملی شدند.
برای پخت نان روغن جوشی بعد از ور آمدن خمیر که شامل آرد و آب و روغن وزردچوبه ومقداری دانه های چون سیاه دانه وکنجد ورنگدانه هایی چون کلرنگ وزعفران است ان را به اشکال مختلف در روغن سرخ کرده ومصرف می کنند.
در برخی نقاط استان روی این نان شکر پاشیده می شود ومصرف می شود.
۶۰ اثر از آداب و رسوم استان کرمان در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ح