سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد:

افزایش سهم دولت و بیمه‌ها به 52 درصد هزینه‌های سلامت

حریرچی گفت: برای نخستین بار در 50 سال اخیر با هدف کاهش پرداختی از جیب مردم توانستیم نقش دولت و بیمه ها را افزایش دهیم.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه، کل هزینه‌های سلامت در سال اول طرح تحول سلامت نسبت به سال های قبل افزایش معنی داری نداشته و حتی کاهش یافته است، گفت: مشارکت دولت و بیمه‌ها در هزینه‌های بخش سلامت افزایش داشته است بطوریکه طی سال‌های ۸۰ تا ۹۰ همچنین سال ۹۱ مجموع پرداختی دولت و بیمه‌ها برای سلامت مردم برای اولین بار به بالای ۵۰ درصد در ۵۰ سال گذشته رسیده است.

کاهش پرداختی از جیب مردم، مستلزم افزایش مشارکت دولت و بیمه

وی در ادامه افزود: پرداختی از جیب مردم تا سال ۹۱ بیش از ۵۰ درصد بود اما در سال ۹۳ به حدود ۳۸ درصد کاهش پیدا کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس نتایج حساب ملی سلامت تا سال 94 و برآوردهای دقیق وزارت بهداشت در سال های 95 و 96، میزان سهم پرداخت دولت و بیمه ها برای سلامت مردم تا سال 91 حداکثر 39 درصد بود اما در سال 93 سهم دولت و بیمه ها از هزینه های سلامت مردم به حدود 51.3 درصد رسید و این موضوع دستاورد بزرگی محسوب می شود.

قائم مقام وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم سهم دولت و بیمه ها از هزینه های سلامت مردم در سال 96 نیز حدود 51.5 درصد باشد و سهم پرداختی مردم نیز حدود 38.1 درصد خواهد بود و فاصله بین سهم دولت و بیمه ها و سهم مردم هزینه ای است که خیریه ها و بیمه های تکمیلی پرداخت می کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان عمده اعتبار ما از طریق ارایه خدمات به دست می‌آید گفت: ممکن است این بودجه در ازای ارائه هر خدمت یا به ازای سرانه باشد، اما آنچه که محرز است این است که بخش عمده بودجه ما در این زمینه از سازمان‌های بیمه گر می‌آید.

به گفته حریرچی، درحال حاضر مسئله‌ای که هست اعتبارات سازمان‌های بیمه گر در ازای خدمات انجام شده است که باید پرداخت می شد که ارایه دهندگان خدمات یا پرداختی شان را با تعویق می‌گرفتند که در این صورت کار مردم روی زمین می‌ماند و یا از خود مردم دریافت اعتبارات می‌کردند که این کار برای روی زمین نماندن مسئله درمان مردم با توجه به معوقات بود.

حریرچی تصریح کرد: خط قرمز دولت یازدهم که تخطی از آن را نابخشودنی می‌دانیم این است که مردم از فرانشیز قانونی مصوب دولت هیچ مبلغی را در بیمارستان‌ها پرداخت نکنند.

 وی افزود: ما مدعی هستیم کل هزینه‌های سلامت در سال اول طرح تحول سلامت نسبت به سال‌های قبل از طرح تحول سلامت افزایش معنی داری نداشته و حتی به رقم ثابت، باید بگوییم مقداری هم کاهش یافته است.

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.