سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در واکنش به بازداشت‌های گسترده در عربستان؛

اسپوتنیک: آیا فروپاشی عربستان سعودی آغاز شده است؟ /حریری احتمالاً وادار به استعفا و اقامت اجباری در عربستان شده است

اسپوتنیک نوشت بازداشت‌های گسترده اخیر در عربستان سعودی نشان می‌دهد این کشور با یک انقلاب درونی مواجه است که احتمالاً منجر به فروپاشی آن شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری روسی اسپوتنیک با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت بازداشت شبانه چهار وزیر، ده شاهزاده عالی مقام و ده‌ها شخصیت سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای در عربستان سعودی نشان می دهد که این کشور با یک انقلاب درونی مواجه است که ممکن است منجر به فروپاشی آن شود.

در گزارش اسپوتنیک آمده است: عربستان سعودی تاکنون تلاش می‌کرد مشکلات داخلی خود را به خارج این کشور صادر کند؛ اما ظاهرا این اختلافات را دیگر نمی توان به خارج عربستان صادر کرد و ملک سلمان، پادشاه آل سعود، به همراه فرزندش، محمد بن سلمان (ولیعهد رژیم سعودی) مجبور هستند کار را داخل کشور تمام کنند.

شاهزاده محمد بن سلمان برای اینکه بتواند تایید نسل جوان را کسب کند تصمیماتی از جمله صدور اجازه رانندگی زنان و ورود آن‌ها به ورزشگاه ها اتخاذ کرد. او همچنین طرح 2030، طرح ایجاد منطقه ای مشابه لاس وگاس در منطقه ای میان عربستان سعودی، مصر و فلسطین اشغالی و چندین طرح دیگر را برای پیشبرد اهدافش مطرح کرده است. بن سلمان با وعده وعید‌های مختلف برای تبدیل عربستان سعودی به کشوری مشابه کشورهای اوروپایی رو در روی وهابی‌های سنتی که به آل الشیخ معروف هستند ایستاد و دو جناح را در مقابل یک دیگر قرار داد. با توجه به اینکه بیشتر طرفداران آل الشیخ در حال حاضر خارج از عربستان سعودی در حال جنگ به همراه گروه هایی مانند داعش و القاعده (و دیگر گروه‌های تروریستی) هستند آنها، فعلا سکوت اختیار کرده‌اند؛ زیرا توان رویارویی و مخالفت با ولیعهد را ندارند.

نگارنده مطلب می‌افزاید: از سوی دیگر محمد بن سلمان یک شبه همه شخصیت های وابسته به جناح سدیری خاندان حاکم را برکنار و بسیاری از آنها را بازداشت کرد. احتمالا سعد الحریری، نخست وزیر مستعفی لبنان، هم قربانی این ماجراست و او وادار به استعفا و اقامت اجباری در عربستان سعودی شده است تا با هویت سعودی خود و نه به عنوان نخست وزیر کشوری دیگر تحت پیگرد قرار گیرد.

بر اساس برخی بر آوردها ثروت های افراد بازداشت شده حدود یک هزار و یکصد میلیارد دلار تخمین زده می شود که با مصادره این مبالغ دولت عربستان سعودی می تواند هزینه های سنگین سیاست های چند سال اخیر خود از جمله ورود به جنگ یمن و ماجراجویی های دیگر در سوریه، عراق، لبنان و دیگر کشورها را پوشش بدهد. عربستان همچنین مجبور است هزینه باج هایی را که آمریکا برای به قدرت رسیدن محمد بن سلمان خواسته است، پرداخت کند.

در ادامه گزارش اسپوتینک آمده است: علیرغم اینکه هنوز سر و صدایی از بازداشت این افراد بلند نشده است؛ اما، احتمال شورش وابستگان به این افراد بسیار زیاد است مخصوصا که اینان از شخصیت های نظامی، اقتصادی و رسانه ای قدرتمند عربستان سعودی به حساب می آیند که در خارج از این کشور هم نفوذ و قدرت بسیار زیاد دارند. از سوی دیگر، در داخل عربستان هم عشایر و قبایل همسو با آنها مسلح هستند و احتمال شورش آنها بسیار زیاد است.

این گزارش می‌افزاید: با اینکه ملک سلمان همه این کارها را برای فراهم کردن زمینه به قدرت رسیدن فرزند خود انجام داده است، اما پیچیدگی ساختار قدرت در عربستان سعودی می تواند شرایطی را برای شاهزاده جوان فراهم کند که آتش زیر خاکستر را به دست بگیرد و اگر شورش ها در زمان حیات ملک سلمان شروع نشود قطعا در صورت به قدرت رسیدن محمد بن سلمان عربستان سعودی آبستن شورش و جنگ های مختلف خواهد بود: شورش ها و جنگ هایی که نه فقط ثبات و امنیت عربستان سعودی را تهدید می کند بلکه منطقه و ثبات جهان را به خطر خواهد انداخت.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: مشخص است که همه این ماجرا ها زیر سر مشاوران شاهزاده محمد است که عربستان را طی سال‌های اخیر درگیر ماجراهای بازنده کردند و تنها به دنبال تامین منافع آمریکا و اسرائیل بودند و هستند. حال باید منتظر بود و دید آمریکا و اسرائیل پس از شکست طرح های تجزیه سوریه، عراق ولبنان توسط ایران با استفاده از این مشاوران به دنبال طرح قدیمی خود برای تجزیه عربستان به سه کشور خواهند رفت یا نه.

 

انتهای پیام/

گزارش اسپوتنیک درباره بازداشت‌های گسترده در عربستان سعودی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.