وی افزود: ما باید بتوانیم میزان واردات را تحت کنترل خود قرار دهیم به عنوان مثال با اجازه ورود 3 میلیون تن برنج به کشور در حقیقت موجب سرکوب بازار داخلی میشویم.
اکبری تصریح کرد: برنج و چای جزو محصولاتی هستند که قابلیت نگهداری دارند و این گونه نیست که بخواهیم به منظور حمایت از کشاورزان واردات را تنها در زمان برداشت آنها کنترل کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی بیان داشت: براساس مصوبه مجلس نهم ظایف بازرگانی مرتبط با حوزه کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به حوزه جهاد کشاورزی انتقال داده میشد که متاسفانه اکنون در اماکنی مانند ستاد تنظیم بازار و شورای اقتصاد به این موضوع توجهی نمیشود و کماکان واردات محصولات کشاورزی بوسیله وزارت صنایع هدایت میشود.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی آنطور که باید نتوانسته به مسئله کنترل واردات تسلط داشته باشد و میتوان گفت که قانون تمرکز وظایف در حوزه این وزارتخانه اجرایی نمیشود لذا به دلیل مدیریت دوگانه برخی محصولات علیرغم عدم نیاز داخلی واردات گستردهای دارند و این موضوع ضربه مهلکی به پیکره صنعت کشاورزی کشور است.
اکبری تاکید کرد: گمرک باید خود را ملزم بداند که میزان واردات را تحت کنترل بگیرد، اما واردات رسمی و قاچاق در کشور به لحاظ جذابیت همچنان در سیطره رانت گروه و مافیایی خاص مدیریت میشود و به دلیل عدم هماهنگی میان وزارتخانههای صنعت و جهاد کشاورزی بازار داخلی دچار آسیب جدی میشود.
عضو کمیسیون کشاورزی در خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی میتواند با برآورد میزان محصولات مورد نیاز با تولید کشور براساس سرانه مصرف اجازه واردات را صادر کند.
انتهای پیام/