رئیس‌جمهور گفت: آینده دانشجویان، خطی که دولت از ابتدا اعلام کرده است با هیچ کسی معامله نکرده ام و بدانید معامله نخواهم کرد.

روحانیبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور که به منظور دفاع از اردکانیان و غلامی گزینه‌های پیشنهادی خود برای تصدی وزارت نیرو و علوم در صحن علنی بهارستان حضور یافته است، اظهار کرد: خوشحالم باز فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان نکاتی را به عرض برسانم. به ویژه در مورد دو وزارتخانه‌ای که تعیین تکلیف آنها متاسفانه کمی به تاخیر افتاد.

رئیس‌جمهور افزود: شاید این تاخیر خواصی هم داشت، این تاخیر نشان داد که فضای جامعه ما و به ویژه دانشگاهیان عزیزمان نسبت به آینده سرنوشت دانشگاه، علم، دانشجویان و آینده پژوهش در کشور تا چه حد حساسیت دارند.

دانشگاه ما زنده است

وی بیان کرد: همه نکاتی که در روزهای اخیر در فضاهای مختلف در مورد دانشگاه و لزوم حساسیت دولت نسبت به استقلال دانشگاه، محیط آن، آینده دانشجویان و شیوه فعالیت تشکل‌های دانشجویی در ایران مطرح شد، نشان دهنده آن است که دانشگاه ما زنده است و اساتید ما فعالند و به سرنوشت خودشان به دقت توجه دارند.

روحانی گفت: از آنهایی که در این فضا سخن گفتند، مقاله نوشتند و نقد کردند سپاسگزارم؛ مفهومش اهمیت علم، دانشگاه و سرزنده بودن نسل جوان ما و دانشگاه‌هاست.

دولت در راه خود ذره‌ای از احترام به دانشجویان و آزادی اندیشه در دانشگاه کوتاه نمی‌آید

رئیس‌جمهور ادامه داد: در آغاز سخن لازم می‌دانم به ملت ایران، دانشجویان عزیز، اساتید دانشگاه‌ها، خطاب کنم که دولت راه و مسیر خود را در زمینه احترام به علم و دانشگاه، غیرامنیتی بودن محیط آن، احترام به دانشجویان، احترام به آزادی اندیشه و بیان در دانشگاه ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد.

وی تصریح کرد: رئیس جمهور و دولت دوازدهم بر آنچه که در انتخابات 92 و 96 در مورد محیط دانشگاه‌ها، امن بودن و نه امنیتی بودن آن، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و استاد عرض کردیم، وفادار خواهد بود.

روحانی اضافه کرد: در محضر نمایندگان عرض می‌کنم مبنای بنده در نحوه سلوک با وزرایی که تا امروز انتخاب شده‌اند و دو وزیری که به کمک شما انتخاب خواهند شد، پیوست حکم آنان است.

مبنایم برای ادامه کار با وزرا پیوست احکام آنهاست

رئیس‌جمهور تأکید کرد: تمام وزرای ما در دولت دوازدهم در کنار حکم وزیری یک پیوست دارند و در آن پیوست دقیقا مشخص شده که قدم به قدم اولویت دوازدهم در اجرای مأموریت آنها چیست.

وی با بیان اینکه دولت به صورت منظم این پیوست را پایش خواهد کرد و سه ماه به سه ماه‌ آن را ارزیابی می‌کند، گفت: مبنای من با وزرا برای ادامه کار و یا توقف کار پیوست احکام آنهاست که از برنامه‌های دولت که ملت به آن رأی داده‌اند و اسناد بالادستی قانونی که نسبت به وزارتخانه‌ها و دولت در اختیار ما بوده، استخراج شده است.

روحانی ادامه داد: دانشگاه و وزیر علوم از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، البته نیازی به گفتن ندارد همه شما نمایندگان می‌دانید که هماهنگ کردن برای معرفی وزیر به مجلس در برخی از موارد طولانی‌تر خواهد بود.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: هماهنگی برخی از وزارتخانه‌ها آسان‌تر و برخی طولانی‌تر است، ما صبر و حوصله و تعامل کردیم، اما معامله نکردیم. بنده بر سر دانشگاه، آزادی فضای آن، امنیت دانشجویی و آینده آنان با هیچ‌کسی معامله نکرده‌ام و معامله نخواهم کرد. آنچه وعده‌مان با ملت ایران بوده با یاری خداوند و به شرط حیات تا آخرین روز دولت ادامه می‌یابد.

وی بیان کرد: بنده از همه معیارهایی که برای وزیر بوده، کوتاه نیامده‌ام، انتخاب ما طولانی شده، چراکه برای ایجاد هماهنگی نیاز به فرصت 60 الی 70 روزه داشتیم، اما پای همه اصولم ایستاده‌ام. با آقای غلامی که از اساتید باتجربه و دارای مراحل علمی طی شده است، صحبت کردم و همه شرایطم را با او در میان گذاشتم.

اولین شرط روحانی با وزیر علوم

روحانی تصریح کرد: البته با افراد دیگری هم برای وزارت علوم صحبت شد، اما نشد که به مجلس معرفی شوند. با آنان هم همه شرایط را مطرح کرده بودم. اولین شرطم با وزیر علوم این بود که محیط دانشگاه از آن همه دانشجویان، احزاب، جناح‌ها و تفکرهای مختلف است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: هیچ‌ جناحی، هیچ جمعی و هیچ کسی نباید در دانشگاه احساس بی‌پشتوانگی کند.  هیچ جمعی نباید احساس کند که برای دیگران امنیت است و برای او نیست؛ هیچ جمعی نباید احساس کند که نظر وزارتخانه نسبت به جناح‌های مختلف متفاوت است، چرا که مبنای ما از آغاز اعتدال بوده است.

وی ادامه داد: مبنای ما بر این بود که اکثریت باید حاکم باشد، ولی اقلیت هم به صورت کامل از حقوق خود برخوردار باشد، نه اسلام، نه قانون و نه شرایط امروز کشور به ما اجازه می‌دهد که در مسائل جزئی رو در روی هم بایستیم.

روحانی بیان کرد: اگر هم اختلاف جزئی دو سال پیش جایز و مکروه بود، امروز حرام و گاهی گناه کبیره است، چراکه امروز با وجود شرایط خاص کشور به وحدت بیشتری نیاز داریم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: بار بزرگ مسئولیت در وحدت، انسجام ملی و در ایستادگی ملت در برابر دیگران، دانشگاه است، آن روزی که ما در مسیر نهضت اسلامی بودیم بار اول بر دوش دانشگاه بود و دانشگاهیان بودند که در میان حوزویان و سایر اقشار ملت پرچم انقلاب را بر دوش کشیدند.

اساتید دانشگاه در کنار مدرسان حوزه نهضت انقلاب را برای مردم تبیین کردند

وی اظهار کرد: اساتید بزرگ دانشگاه بودند که در کنار عالمان و مدرسان حوزه نهضت انقلاب را برای مردم تبیین و رهبری کردند، آن روز که وارد جنگ تحمیلی شدیم و دشمن بر ما هجوم آورد، دانشگاه نقش بزرگی را ایفا کرد.

روحانی تصریح کرد: در بسیاری از موارد دانشگاه‌های علمی و صنعتی از جمله دانشگاه صنعتی شریف به ما یاری رساند.

وی افزود: علاوه بر اینکه دانشجویان و اساتید ما در جبهه‌های جنگ بودند و پزشکان در بیمارستان‌های خط مقدم به سر می‌بردند و هر جا مشکلی برای کشور پیش آمده دانشگاه در صف مقدم بوده است، امروز نیز برای اداره دولت دست نیاز ما به سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها است.

رئیس جمهور بیان کرد: فردا نیز برای کشور دست ما به سوی دانشجویان امروز دانشگاه‌ها دراز خواهد بود، لذا اگر به فکر اقتصاد مقاومتی هستید راهی جز اقتصاد دانش‌بنیان وجود ندارد.

وی ادامه داد: اگر به فکر روابط سیاسی با عزت هستیم راهی به جز داشتن دیپلمات‌های متخصص وجود ندارد. اگر می‌خواهید از حقوق ملت ایران در دادگاه‌ها و داوری‌های بین‌المللی دفاع کنیم به جز داشتن متخصصان برجسته حقوقی راهی وجود ندارد.

وزیر علوم باید شرایط فعال‌تر شدن دانشگاه‌ها را فراهم کند

روحانی تاکید کرد: به منظور مدیریت کشور، اقتصاد و حقوق ملت، نیاز به دانشگاه داریم آن هم دانشگاهی که بتواند آزاداندیش بوده و کرسی‌های آزاداندیشی را برپا کند، همچنین تفکر‌های متفاوت سیاسی را فضا را برای خود باز ببینند.

وی اذعان کرد: وزارت علوم و وزیر علوم باید شرایط را برای فعال‌تر شدن دانشگاه‌های ما و سیر مراحل علمی در سطح جهان و رقابت با کشورهای پیشرفته را فراهم کند.

رئیس قوه مجریه گفت: من از نمایندگان و دانشجویان سوال می‌کنم آیا فضای دانشگاه‌های ما نسبت به سال 91 بهتر شده است یا خیر؟ آیا فضای دانشگاه‌های ما آزادتر شده است و دانشجویان در اجتماعات در بیان نظراتشان آزادتر هستند یا خیر؟ در مسیر رشد علمی دانشگاه‌ها نسبت به 4 الی 5 سال پیش پیشرفت کرده‌اند یا خیر، شرکت‌های دانش‌بنیان که امروز در سایه تلاش وزارت علوم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حمایت دولت هستند و حلقه اتصال را بین دانشگاه‌ و تولید و اقتصاد مقاومتی برقرار کرده‌اند آیا با سالها قبل قابل مقایسه است؟

روحانی گفت: یکی از نکاتی که به صراحت از غلامی خواستار شدم این است که دانشجوی ما صاحب علم و مهارت باشند و اینکه ما بگوییم دانشجویی فارغ‌التحصیل شده و کاغذی را به نام مدرک دانشگاهی در دست گرفته نمی‌تواند برای ما اتفاق چندان خوشایندی باشد.

وی افزود: آن روزی که دانشجو مدرک کارشناسی یا مراتب بالاتر را در دست دارد و یک مهارت را در صحنه جامعه به خوبی آموخته است، مراکز تولیدی ما او را جذب خواهند کرد لذا باید دانشجو و دانشگاه با تولید متصل باشند.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: من این مطلب را به وزیر آینده علوم گفته‌ام که دانشگاه‌های کشور باید با صنعت، کشاورزی، خدمات متصل باشند و دانشجو باید از سال دوم مهارت بیاموزد، از سال سوم لازم است که فردی کاردان باشد و بعد از همان دوره اول کارشناسی‌اش باید بتواند شغل قابل قبول متناسب با علم و دانشی که آموخته بر عهده بگیرد.

روحانی ادامه داد: درست است که امروز شرایط کار در جامعه ما ایده‌آل نیست اما در عین حال دولت این افتخار را دارد که در فصل دوم امسال دارای یک رشد کم‌نظیر و یا حتی بی‌نظیر در امر اشتغال باشد،  اینکه نزدیک به 800 هزار نفر تابستان امسال نسبت به سال قبل توانسته‌اند مشغول به کار شوند بسیار امیدوارکننده است، اگرچه هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم اما این به آن معنی است که مسیر ما مسیر امید است.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی علوم تاکید کرد:  اساس وزارت علوم باید بر مبنای امید باشد، همچنین صنعت آب و برق ما باید بر مبنای تدبیر باشد. وزارت علوم و دانشگاه‌ها باید به گونه‌ای عمل کند که دانشجو به امروز امیدوار باشد.

دانشگاه‌ها باید فضای آزاد و امن برای همه تفکر‌ها و دانشجویان باشد

رئیس جمهور بیان کرد: وقتی دانشجو می‌بینند به دلیل تفکر سیاسی خود در دانشگاه فضای سخن گرفتن ندارد در خواهد یافت، لذا امیدی برای شغل فردا نیز نخواهد بود و اشخاصی که بین همکلاسی‌های وی به خاطر تفکر سیاسی فرق می‌گذارند و به شخصی امید می‌دهند و به دیگری نا امیدی، به برخی فضا می‌دهند و جا را برای  برخی تنگ می‌کنند به این معنا است که دانشجو نمی‌تواند به عدالت نظام و دولتش متکی باشد.

روحانی اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید فضای آزاد و امن برای همه تفکر‌ها و دانشجویان در سراسر کشور باشد و محیط دانشگاه باید علمی باشد و با مراکز تولیدی کشور ارتباط تنگاتنگی داشته باشد.

وی اذعان کرد: برای ما افتخار نیست که فارغ‌التحصیلان زیاد باشند و به همان اندازه سال‌ها در پی یافتن شغلی مناسب باشند. همیشه دانشگاه‌ها بر این مبنا بوده که دانشجو بعد از فارغ‌التحصیل شدن حداکثر بعد از 6 الی یک سال می‌توانست شغلی مناسب پیدا کند لذا ما باید بکوشیم که چنین فضایی بر کشور حاکم شود.

رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: آقای غلامی به عنوان شخصیتی علمی، مدیر، متدین، انقلابی بی تردید فضای دانشگاه را در همان مسیر سال 93 تا 94 قرار خواهد داد، دانشگاه 96 با 3 سال قبل متفاوت نخواهد بود و من به عنوان رئیس جمهور به دانشجویان و اساتید وعده می‌دهم که شخصا روند دانشگاه را مورد پایش قرار خواهم داد.

روحانی اظهار کرد: من به خوبی می‌دانم که دانشگاه چه منت بزرگی را در مقاطع مختلف بر ما داشته است و چه دینی را نسبت به آن دارا هستیم. در انقلاب و نظام و دفاع مقدس و ایستادگی در برابر قدرت‌های بزرگ دین ما به دانشگاه ادامه دارد.

وی تاکید کرد: اگر در وزارت علوم از امید به امروز و فردا بیشتر سخن گفتم در وزارت نیرو بیشتر از تدبیر سخن خواهم گفت چرا که یکی از مسائل مهم کشور ما آب است و از آن برای استفاده روزانه و آبادانی کشور استفاده می‌شود.

روحانی ادامه دادا: ما می‌دانیم که یکی از مسائل امروز و فردا مسئله آب است، بعد از جنگ تحمیلی اقدامات بسیاری در این امر صورت گرفته است، سد‌های بزرگی ساخته شده  و تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته تا آب مهار شود و پایدار بماند.

رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: در زمینه عرضه آب تقریبا بیشتر اقداماتی تا به امروز انجام شده، دورانی بود که در جهان به دوران سدسازی لقب گرفته بود. هزارها سد در دنیا ساخته شد که از 46 هزار سد، 23 هزار قلم از آن در چین و بقیه در کشورهایی دیگر بود.

وی افزود: ما در دوران جنگ عقب‌ماندگی داشتیم، اما سدهای فراوانی را برای مهار آب ساختیم. امروز این فضا مانند گذشته نیست و برخی سدها به اندازه قبل آب ندارند.

باید در زمینه واردات آب تلاش کنیم

رئیس جمهور تصریح کرد: مراحل اصلی سدها ایجاد شده، از این به بعد دست ما در این باره بسیار باز است، اما امروز بحث این بود که واردکننده آب باشیم؛ مذاکرات زیادی هم در این زمینه صورت گرفت و همچنان ادامه دارد و ما هم باید در این زمینه تلاشمان را ادامه دهیم.

روحانی بیان کرد: برخی از همسایگان ما آب فراوان دارند، اما ما با آنها مشکلات آبی داریم و مشکلات سیاسی هم به آن اضافه شده و از  برخی هم می‌توانیم آب خریداری کنیم.

وی اظهار کرد: نمایندگان برخی از استان‌ها این مسئله را مطرح کردند که آب استان ما از فلان دریا و دریاچه شمال و جنوب تامین شود. می‌توان بر روی این مسئله فکر کرد و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد، افزون بر اینکه اقدام عملی در این باره آغاز شده، اما باید ببینیم آب به چه قیمتی به محل مصرف خواهد رسید.

رئیس جمهور گفت: مسئله پساب و فاضلاب یکی از مواردی بوده که باید به آن فکر کنیم و نیازمند سرمایه‌گذاری به ویژه در بخش خصوصی است. هرچند در این باره دولت وارد شده و سرمایه‌گذاری کرده است چراکه این مهم اهمیت بسزایی برای محیط زیست دارد.

روحانی افزود: بحث دیگری هم که مطرح است و باید از آن بهره‌برداری کنیم به کیفیت آب باز می‌گردد. هیچ‌یک از اولویت‌های فعالیت‌های دولت در این باره خط نخورده و همه مشغول تلاش هستیم و تردید نداریم که بیشترین سرمایه‌گذاری را در بخش تقاضا کنیم، بنابراین باید ببینیم از آب موجود چگونه بهره‌برداری و استفاده کنیم. همچنین باید مسئله فرهنگی یا همان اسراف نکردن را مدنظر قرار دهیم.

نباید کشت محصولات کشاورزی را تنها به ایران منحصر کرد

وی درباره راهکار فرهنگی مبارزه با اتلاف آب گفت: دولت و مجلس باید در این زمینه تلاش کنند، بیشترین آب در زمینه کشاورزی است و محصولاتی که نیاز به کشت دارند، نباید منحصرا به داخل کشور منتهی شود و می‌توان از کشت فرا سرزمینی و صادرات آنها به کشور دیگر بهره برد؛ بنابراین در زمینه تقاضا باید قدم‌های فراوانی را برداریم.

روحانی تصریح کرد: تلاش دولت یازدهم بر این بود که بهره‌وری آب را بالا ببرد، از شیوه‌های سنتی فاصله گیرد و از شیوه‌های مدرن برای آبیاری استفاده کند. تلاش ما این است که با زمین و آب کمتر محصولات بیشتری برداشت کنیم، در این باره قدم‌های خوبی در استان‌های خوزستان، کرمانشاه برداشته شده و این موضوع کار اصلی ماست.

وی بیان کرد: اگر مصرف آب کشاورزی ما 85 تا 90 درصد است، بتوانیم این مقدار مصرف را صرفه‌جویی کنیم، دست دولت باز می‌شود. البته در سرمایه‌گذاری‌ها دولت باید کمک کند، هرچند در تأمین منابع مالی باید بخش خصوصی را تشویق کند.

معضل آب قابل حل است

رئیس جمهور تصریح کرد: من فکر می‌کنم معضل آب با تدبیر و هماهنگی قابل حل است، بنابراین وزارت نیرو می‌تواند وزارت تدبیر لقب گیرد، در این راستا هم باید آمار و اطلاعات به روز باشد؛ به طور مثال باید مشخص شود چه مقدار آب 10 سال دیگر با اضافه شدن جمعیت با بحث امنیت غذایی، توسعه شهر و صنعت و گردشگری همخوانی دارد، این کار شدنی است و من به آن ایمان دارم.

روحانی گفت: حق آبه تالاب و دریاچه‌ها را نباید فراموش کرد، در گذشته به این امر دقت نشده ، سدی را ساخته‌ایم و سر ساخت آن در برنامه‌ریزی‌ها حق دریاچه را به آب‌های زیرسطحی مدنظر قرار نداده‌ایم، اگر حق آبه مراعات نشود، محیط زیست دچار معضلات فراوان خواهد شد، چرا که ارتباطات محیط زیست به هم پیوسته است، بنابراین باید از معضل‌ها و مشکلات عبور کنیم، اما حتما راه‌حلی وجود دارد.

رئیس جمهور گفت: به دلیل مهارت و تخصص آقای اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو در زمینه آب بود که ایشان را معرفی کردم، اما بدان معنا نیست که ما از انرژی و برق غافل هستیم، هرچند مشکل اصلی ما آب است.

شرق و غرب را ادغام کردم و وزیر نیرو و علوم را معرفی کردم

روحانی در ادامه تاکید کرد: بین شرق و غرب توازن ایجاد کرده‌ام و آنها را با هم جمع کرده‌ام، بدین ترتیب که وزیر علوم آقای غلامی تحصیلکرده کانادا است و وزیر نیرو آقای اردکانیان تحصیلکرده استرالیا، لذا هردو با سابقه کار در سازمان‌های بین‌المللی تجربه اولیه بسیار خوبی دارند.

رئیس جمهور با اشاره به دوران ریاست جمهوری مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و دوران پس از آن گفت: در همه این دوران موضوع آب با جدیت پیگیری شد و مرحوم آیت الله هاشمی برای آبادانی ایران آب و حفظ خاک در بخش کشاورزی، صنعت و ساخته شدن ایران همه اوقات خود را مشغول آن می‌کردند.

وی تصریح کرد: آقای هاشمی بعد از نماز صبح و تمام روز به فکر آبادانی کشور بود و فکر می‌کنم تا وقتی هم که به خواب می‌رفت فکرش آبادانی ایران بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه کمتر کسی را در تاریخ ایران دیدم که برای آبادانی کشور این‌همه دلسوز باشد و فرق داشته باشد، اظهار کرد: ما به هر کشوری که می‌رفتیم و با هر رئیس‌جمهوری که گفت‌وگو می‌کردیم، یکی از سخنان آقای هاشمی این بود که چقدر آب دارید و چگونه آب را تقسیم می‌کنید و همه‌جا می‌خواست از تجربه دنیا برای افزایش دانش خود استفاده کند.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم برای آبادانی ایران لقبی به آیت‌الله هاشمی بدهیم، شخصیتی بود که همه فکر و ذکرش ایران بود و همه توان خود را برای آبادانی ایران سخت می‌کرد.

وی با بیان اینکه در همه دوران دانش و اخلاق خوب مرحوم هاشمی را دیدم، تاکید کرد: او هیچ‌وقت این مسیر را رها نکرد.

درخواست رئیس جممهور از نمایندگان برای جدی گرفتن مسئله آب در بودجه سال آینده

رئیس جمهور با بیان اینکه از شما نمایندگان می‌خواهم در بودجه امسال و بودجه سال‌های آینده مسئله آب را جدی بگیرید، گفت: یکی از بحث‌های اصلی ما مسئله مهار تقاضا در بحث آب باید باشد تا ما بتوانیم آب کشور را به سر و سامان برسانیم.

روحانی در ادامه به مسائل حوزه برق پرداخت و تصریح کرد: در زمینه برق مشکلات ما از آب کمتر است، اما هم در آب و هم در برق در مسیر انتقال خیلی چیزها را از دست می‌دهیم، انتقال یکی از مسائل مهم ما در آب و برق است، گرچه نیروگاه‌های برق هم برای ما مهم هستند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم ایران را به عنوان هاب منطقه در برق قرار دهیم و ایران می‌تواند صادرکننده برق به کشورهای منطقه باشد.کشورهای همسایه غربی و شرقی از ما برق می‌خواهند، لذا ما می‌توانیم به کشورهای ثالث هم برق منتقل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما کشوری دارای گاز هستیم و از دانشمندان و اندیشمندان بزرگ برخورداریم، اظهار کرد: ما در زمینه ساخت نیروگاه کارآزموده هستیم و به کشورهای دیگر خدمات فنی و مهندسی می‌دهیم بر این اساس ما باید مرکز تولید برق کشور شویم و آن را صادر کنیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید آب‌های زیرزمینی را پایدار نگه‌داریم، بیان کرد: در زمینه برق دستمان بازتر است و تلاش‌های بیشتری داشته‌ایم.

روحانی در ادامه شرایط پیش‌آمده را حاصل تخلفات آمریکا عنوان و گفت: در طول تاریخ همواره ملت‌ها برای تعامل با یکدیگر عهد و پیمان بسته‌اند و این بخشی از تاریخ جهان است، اصل وفای به عهد مسئله‌ای فراملی و فرادینی است؛ اصل وفای به عهد، اصلی است که همه انسان‌های عاقل و با تدبیر با هر مذهب و دینی که بوده‌اند، به عنوان یک اصل مهم به آن احترام گذاشته‌اند.

تعهد برجام یک تعهد چهارساله نیست

رئیس جمهور با بیان اینکه وفای به عهد یک معیار برای تمدن یک ملت است، ادامه داد: اگر دولتی وفای به عهد نکرد، اعتبار خود را در افکار عمومی به حراح گذاشته است، اگر یک تعهد مهم بین‌المللی را یک دولتی مثل آمریکا بگوید من به آن تعهد ندارم و استدلالش هم این باشد که سر دولت قبل کلاه رفته، در هر کشوری هر دولتی که روی کار بیاید، می‌تواند این ادعا را مطرح کند و در این صورت تداوم تعهدها بی‌معنا می‌شود.

روحانی تاکید کرد: تعهد برجام یک تعهد چهارساله نیست، بلکه تعهد یک ملت به ملتی دیگر و یک نظام با نظامی دیگر است.

وی مسائلی که اخیرا از سوی مقامات آمریکایی طرح می‌شود را مضحک عنوان و با اشاره به آن گفت: بعضی می‌گویند تعهدی که قبلا با هم بستیم متزلزل باشد و بیایید راجع به موضوعی دیگر باهم مذاکره کنیم ، خیلی مضحک است که یک نفر پیمانی ببندد و بگوید به پیمان خود عمل می‌کنیم و جایزه من این است که راجع به موضوع دوم صحبت کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کسی که همان تعهد اول را زیرپا می‌گذارد و با زبان عملش اعلام می‌کند که من اهل مذاکره و پیمان نیستم و اصول اخلاقی را هم نمی‌شناسم، معنایش این است که اگر کشوری در این مسیر قرار گرفت، کشورهای دیگر نمی‌توانند به آن اعتماد کنند.

روحانی با بیان اینکه به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیام می‌دهند که با آنها مذاکره کنند، افزود: آمریکا مذاکره دیروز را زیرپا گذاشته و با این شیوه‌ای که در پیش گرفته، در آینده هم مذاکره با کشورهای دیگر را زیرپا می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه آنها معترض هستند که چرا ایران از لحاظ نظامی و دفاعی توانمند است و چرا کشورهای منطقه به ایران احترام می‌گذارند، اضافه کرد: این مشکل آمریکاست، زیرا شما خودتان به منطقه وارد شدید و امنیت عراق را برهم زدید و ثبات امنیت افغانستان را بهم ریختید.

رئیس جمهور ادامه داد: شما با آوردن تروریست‌ها به منطقه امنیت آن را بهم زدید. امنیت لبنان را مختل کردید و حالا چه شده که شما به عنوان پرورش‌دهندگان تروریست‌ها باید جایزه بگیرید و کشوری که به کمک مردم عراق و سوریه رفته و نسبت به آنها یاری کرده را مداخله‌گر می‌نامید.

روحانی با بیان اینکه شما می‌خواستید عراق را تجزیه کنید، اظهار کرد: ملت و ارتش عراق بودند که اجازه ندادند تمامیت ملی عراق خدشه‌دار شود.

وی با اشاره به اعتراض آمریکایی‌ها نسبت به این مسائل گفت: ما از شما می‌پرسیم آیا ملت ایران که حامی کشورهای مظلوم در برابر تروریست و تجزیه‌طلبی بوده، رفتارش از نظر شما خوب نیست و شما که امنیت را برهم زدید، داعش را به وجود آوردید و از طالبان و منافقین حمایت کردید، سکوی نفتی ایران را مورد اصابت قرار دادید و در ماجرای طبس به خاک ایران تجاوز کردید، آیا قبول ندارید که کشور متجاوز هستید؟

رئیس جمهور با بیان اینکه شما بارها بی‌ادبانه ملت ایران را تروریست خواندید، تصریح کرد: ملت ایران منافقین را از ایران بیرون راندند. داعش را به زانو درآوردند و شما به خاطر تلاش‌های ایران در منطقه می‌گویید ملت ایران تروریست است و از آن طرف به سلاح‌های ما ایراد می‌گیرید؟

برای دفاع از تمامیت ارضی هر سلاحی را که نیاز داشته باشیم می‌سازیم

روحانی با تاکید بر اینکه ما برای دفاع از تمامیت ارضی خود هر سلاحی را که نیاز داشته باشیم می‌سازیم، انبار می‌کنیم و در زمان لازم در استفاده از آن تردید نخواهیم کرد،  بیان کرد: ما موشک را ساخته‌ایم، می‌سازیم و خواهیم ساخت و با هیچ‌یک از مقررات بین‌المللی هم تناقض ندارد.

وی متذکر شد: ساخت موشک با قطعنامه 2231 هم در تضاد نیست، ما راه دفاع و امنیت ملی‌مان را با قدرت ادامه خواهیم داد و بدانید هر نقض عهدی که کنید به ضرر شما خواهد بود و جمهوری اسلامی به شما پاسخ قاطع خواهد داد.

انتهای پیام/

 

سخنرانی روحانی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نیرو و علوم

حضور روحانی در جلسه رای اعتماد اردکانیان و غلامی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آسمان
۱۵:۵۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
خواهش ميكنم هميشه قدرتمندانه امريكارو تهديد كنيد دل مرا امروز شاد كرديد جناب روحاني
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
ذره ای برای دانشجو و گسترش علم ارزش قائل نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
ذره ای برای دانشجو و گسترش علم ارزش قائل نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
به فکر عمل هم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
آقاي روحاني دانشجويان آزادي بيان مي خواهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
فعلا که چیزی معلوم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
آقای رئیس جمهور مرد عمل هم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
زنده باد روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۶
به غلامي راي ندهيد
آخرین اخبار