به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج دشت مختار با 3 هزار هکتار زمین کشاورزی دیم محل درآمد458 خانوار روستایی دهستان مختار و یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد کشاورزی استان است اما به علت کم آبی نتوانسته بود نیازهای جمعیت 2هزارنفری این منطقه را تامین کند این در حالی است که این دشت در فاصله کمتر از یک کیلومتری رود بزرگ بشار در یاسوج قرار دارد.
بنا به این گزارش، سال 81 طرحی برای انتقال آب رود به دشت آغاز اما چندی بعد به علت نبود اعتبار راکد ماند تا اینکه سال 95 و با اعمال یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی یعنی واگذاری طرح های عمرانی راکد به بخش خصوصی گره از مشکل این طرح باز شد.
مصطفی وفااصل سرمایه گذاری بومی این طرح با صرف 10 میلیارد ریال کارنیمه تمام را تمام کرد و پمپاژ آب به اراضی این دشت پس از 15 سال وقفه به بهره برداری رسید.
این سرمایه گذار گفت: در مرحله اول 800هکتار از زمین های دیم به آبی تبدیل شدند و کار توسعه آن برای زیر پوشش بردن مابقی اراضی دیم به ظرفیت 3هزار هکتار همچنان ادامه دارد.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان گفت: با احداث 30هزار متر شبکه اصلی فرعی انتقال و اجرای شبکه آبیاری بارانی و قطره ای 70 درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است.
جعفر گوهرگانی افزود: در اولین فصل برداشت 2هزارتن لوبیا و کاه خشک به ارزش 85ملیارد ریال تولید شد که بر این اساس 65درصد از کل اعتبار هزینه شده تنها در یک دوره برداشت محقق شد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح درآمد کشاورزان را 3برابر افزایش داده است گفت: میزان محصول تولیدی زمین های دیم قبل از اجرای طرح 500کیلوگرم گندم به ارزش 7میلیون ریال برآورد شده این در حالی است که در اولین دوره برداشت با آبی شدن اراضی این دشت از هر هکتار 3 تن لوبیا به ارزش 210میلیون ریال برداشت شده است.
گوهر کانی افزود: این طرح زمینه اشتغال 400نفر را فراهم کرده است.
در استان کهگیلویه و بویر احمد هزار و 400طرح نیمه تمام عمرانی با عمر متوسط 5 سال وجود دارد که 10 طرح از این مجموع آبرسانی به دشتها ی کشاورزی ست که با بهره برداری از این طرح ها حجم زمین های آبی استان از 70 هزار هکتار فعلی به 200هزار هکتار افزایش می یابد.
انتهای پیام/غ