اصولا بودجه اصلیترین ابزار اجرای برنامهها وسیاست های دولت است و بدون برنامه ریزی دقیق برای منابع، اداره امور دولت ممکن نیست .
به نظر میرسد که فارغ از جناح بندی سیاسی دولتها، اقتصاد ایران از گذشته با مشکلات ساختاری روبه روبوده و این مشکلات هنوز هم برطرف نشدهاند.
با این حال عملکرد بودجهای دولت یازدهم و دوازدهم نشان داده است که با وجود کسری بودجه دولت با برداشت از صندوق توسعه ملی و استقراض از بانک مرکزی به نوعی دخل و خرجش با هم هماهنگ شده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، گفت: یکی از مشکلات اساسی در نظام برنامهریزی بودجه، وابستگی بودجه به نفت است، البته هم اکنون، به دلیل اینکه نفت به فروش نرفته است و درآمدهای نفتی کمتر شده است، بودجه نفتی هم به مراتب پایین می آید، که البته این امر ارادی نیست و فشار مالیاتی بدی بر بخش های تولید اقتصاد آورده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه هزینه های جاری دولت تاثیری زیادی در کاهش بودجه عمرانی کشور دارد، گفت: هزینه های جاری دولت بسیار زیاد شده است و این افزایش هزینه ها در درجه اول حاصل استخدامهای بی رویه دولتی و در درجه دوم حاصل افزایش حقوق و مزایای کارمندان دولتی بوده است.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی درمورد تبعات کسری بودجه دولت اضافه کرد: نبود تحقق درآمدهای دولتی در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و آموزشی تاثیر خود را بر جای میگذارد، از همین رو باید دولتها در نظام برنامهریزی و هزینه کرد بودجه، کاملا حسابشده پیش بروند.
این نماینده مجلس با تاکیدبر فاصله گرفتن دولت از درآمدهای نفتی تصریح کرد: تحولات بازار نفت موجب بی انضباطی مالی در نظام برنامه ریزی و سایر بخش های آن میشود. این وابستگی باعث میشود که از ظرفیت های تولیدی غیر نفتی کشور در تامین منابع مالی فعالیت های دولتی استفاده نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: افزایش نقدینگی و تورم ارتباط زیادی با کسری بودجه دارد. به عنوان نمونه دولت برای تامین هزینه های خود اوراق خزانه منتشر می کند.
انتهای پیام/
میکنم با ما بیان سر کلاس